DOLAR 32,3408 0.18%
EURO 35,1306 -0.17%
ALTIN 2.238,32-0,22
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanat şöleni başlıyor

Sanat şöleni başlıyor

ABONE OL
Aralık 12, 2022 20:32
Sanat şöleni başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EÜ  9.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri yarın kapılarını sanatseverlere açıyor

 

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası sanatçıların katılacağı,  9.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 13-16 Aralık 2022 tarihlerinde İzmir’de sanat şöleni yaşatacak.

 

Kültürlerarası etkileşimi artırmak, sanat belleğini zenginleştirmek ve sanatın gelişimine katkı sağlamak üzere Ege Üniversitesi tarafından be sene 9’uncusu düzenlenen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri yarın kapılarını açıyor. "Dijitalleşen Dünyada Sanat" teması ile gerçekleştirilecek olan programa; 152 ulusal, 58 uluslararası sanatçı katılacak.  Etkinlik kapsamında; 5 söyleşi, 2 konser, 1 gösteri, 1 tiyatro oyunu, 40 film gösterimi ve 5 dinleti etkinliği gerçekleştirilecek.

 

EgeArt ile sanat dolu günler yaşayacaklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi öncülüğünde bir gelenek olarak iki yılda bir düzenlediğimiz sanat şölenimiz başlıyor. Eğitim öğretim,  araştırma ve geliştirmenin yanı sıra kültür, sanat ve sporda da adını aldığı bölgede önemli rol üstlenen tam akredite araştırma üniversitemiz, kapsamlı bir organizasyona daha imza atıyor. İzmir’in faklı merkezlerinde düzenlenecek olan sergi, panel, söyleşi, sahne etkinlikleri ve çalıştaylar ile sanatseverler sanatın birçok dalı ile buluşacak” dedi.  

 

Programın açılış töreni 13 Aralık günü saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Program kapsamında;  “Egeli Yitirdiğimiz Değerler Sergisi”, “Toprağın Sesi EgeArt Seramik Sanatçıları Sergisi”, “Miniprint Çalıştayı ve Uluslararası Miniprint Sergisi”, “Egeli Genç Sanatçılar Sergisi”, “EgeArt Seramik Koleksiyonu Sergisi”,  “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi”,  “EgeArt Kağıt Çalıştayı Sergisi”,  “Ege Üniversitesi Arkeoloji Kazı Fotoğrafları Sergisi”, “Giyilebilir Sanat Sergisi” ve  “Fotoğraf Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Necdet Budak’ın yaptığı, Seramik Sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan ve EÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinde Onur Sanatçısı ödülü, Ressam Ülkü Ünal’a, Onur Ödülü ise iş insanı Lucien Arkas’a verilecek. Etkinliğin açılışında Ebru Sanatçısı Garip Ay, canlı performans sergileyecek. EgeArt’ta “Büyük Türkiye Orkestrası” ve “Atırau Filarmonisi Murager Halk Müziği Topluluğu ve İnju Marjan Halk Dansları Topluluğu” konserleri, “Aşkın Muzip Halleri” tiyatro oyunu, Ege Üniversitesi “TÜHAD” Türk Halk Dansları Topluluğu’nun “Toprak Dans Tiyatrosu” ile sanat dolu anlar yaşanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi