DOLAR 32,3429 0.18%
EURO 35,2133 0.05%
ALTIN 2.246,950,17
BITCOIN 2146201-1,51%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Katar’da kaçırılmaması gereken beş sergi

Katar’da kaçırılmaması gereken beş sergi

ABONE OL
Aralık 22, 2021 12:49
Katar’da kaçırılmaması gereken beş sergi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olarak da dikkat çekiyor.

Ülkenin çeşitli otel, restoran, müze ve uluslararası spor etkinlikleri yelpazesi sayesinde seyahat edenler, Ortadoğu’nun en iyilerini tek bir yerde bulabiliyorlar. Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan müzeler ve galeriler Katar’ın merkezinde yer alıyor ve dünyanın dört bir yanından sanatsal etkinlikler dikkat çekiyor.

Katar Turizm, bu ay birçok yeni açılışla birlikte ziyaret edilecek sergilerin bir listesini hazırladı:

1) Virgil Abloh: Figures of Speech. 31 Mart 2022’ye kadar açık

28 Kasım 2021’de ne yazık ki vefat eden sanatçı ve tasarımcı Virgil Abloh’un Ortadoğu’daki ilk müze sergisi Figures of Speech, Virgil’in görsel sanatlardan müziğe, modaya, mimariye ve tasarıma uzanan çalışmalarına derinlemesine bir bakış sunuyor. Sergi, yerel ve uluslararası sanatçıların çalışmalarını destekliyor. Picasso ve Giacomoetti’nin eserlerinin yanı sıra yeni sergileri de içeren gelişen bir sanat merkezi olan İtfaiye İstasyonu’nda yer alıyor.

2) Christian Dior: Düşlerin Tasarımcısı. 31 Mart 2022’ye kadar açık

House of Dior’un Ortadoğu’daki ilk retrospektifinde Şeyha Moza bint Nasır’ın özel koleksiyonundan parçalar sergileniyor. Doha’nın Msheireb kent merkezindeki M7′ şehrinde yer alan haute couture elbiseleri ve Paris’teki Musée des Arts Décoratifs koleksiyonundan eserler sergileniyor ve Dior’un 75 yıllık yaratıcı tutkusunu kutluyor.

3) Lost in America- Jeff Koons. 31 Mart 2022’ye kadar açık

Jeff Koons’un Körfez’deki ilk sergisi, kırk yılı aşkın bir süredir 60’tan fazla sanat eserini sergiliyor. Massimiliano Gioni tarafından düzenlenen sergide, dünyanın en tanınmış çağdaş sanatçıların çalışmaları pop, minimalizm ve hazır sanat arasında köprü kuran ve dünyanın en tanınmış çağdaş sanatçılarından birinin olağanüstü kariyerine benzersiz bir bakış açışı sunuyor.

4) Kader Attia: Sessizlik Üzerine. 31 Mart 2022’ye kadar açık

Bu sergi, Fransız sanatçının mirası, sömürgecilik ve liberalleşme hakkındaki fikirleriyle eşsiz bir sergisidir. Silence’da sömürge sonrası travma temalarını ve son yıllarda devam eden psikiyatrik ‘onarımı’ sosyal ve bireysel düzeyde inceliyor. Sanatçının amacı ve küratöryel yaklaşımı, müze galerilerinde çeşitli seviyelerde ve görünümlerde yapılan çalışmalarla karşılaşırken izleyicinin duygusal ve fiziksel deneyimini teşvik etmektir.

5) Amerika’nın Kaslı Arabaları. 15 Şubat 2022’ye kadar açık.

İkonik otomobil modellerinin sergilendiği sergi, otomobillerin geçici ulaşım olarak değil, bir sanat eseri olarak algılanmasını sağlıyor. Diziliş, kendi hikayelerine sahip olan ve Amerikan otomobil sahnesinin değişen tarihine ve durdurulamaz evrimine bir bakış açısı kazandıran klasik otomobillere sahiptir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi