DOLAR 32,3449 0.28%
EURO 35,1383 -0.02%
ALTIN 2.308,701,38
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyevi Zevkler Bahçesi- Garden of Earthly Delights, Ela Excellence Resort Belek’te

Dünyevi Zevkler Bahçesi- Garden of Earthly Delights, Ela Excellence Resort Belek’te

ABONE OL
Eylül 6, 2022 09:50
Dünyevi Zevkler Bahçesi- Garden of Earthly Delights, Ela Excellence Resort Belek’te
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ela Excellence Resort Belek, 6 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye’den ve dünyadan dokuz sanatçının eserlerinin yer aldığı “Garden of Earthly Delights” isimli karma sergiye ev sahipliği yapacak.
 
 
Sergi, ismini tarihte Hollandalı ressam Hieronymus Bosch’un cennet tasviri üzerine kurulu ve halen Prado Müzesi’nde yer alan triptik yağlı boya yapıtından alıyor. Çağdaş sanat yapıtları bulundukları mekanla her zaman ilişkilendirilir ve bambaşka anlamlar ile araçsallaşır. Bu sergi de Akdeniz’in büyülü atmosferinde turunçgil ağaçlarının benzersiz kokuları arasında çağdaş bir cennet tasviri deneyimi yaşatmayı hedefliyor.
 
 
ELA Excellence konaklayanların tüm duyularına hitap ederken çocuklar için de sanatın altını çizmek istiyor. Alternatif bir eğitim metodu olarak çağdaş sanatı benimseyen ELA Excellence dünya sanatıyla iç içe geçen mekânsal deneyimleri izleyiciye dünyanın en önemli sanatçılarının eserlerini tanıyıp yorumlayacakları biçimde sunuyor.
 
 
Projenin artistik direktörü bağımsız küratör Ayça Okay, sergi hakkında yaptığı açıklamada “Ela Excellence’ın misafirperverlik üzerine kurulu hoşgörülü ilkelerinden hayatın cazibelerinin zaman algısını eğip bükerek sunduğu bu mekân, aslında bütünsel olarak bir Dünyevi Zevkler Bahçesi olarak tasarlanıyor. Sergi içeriğini hazırlarken buradan yola çıktık. Dünyevi Zevkler Bahçesi / Garden of Earthly Delights sergisiyle ELA Excellence‘ın sunduğu tüm dünyevi zevklerin yanı sıra misafirlerinin görsel hafızasında yer edinmeyi amaçlıyoruz. Bu devasa Akdeniz cennetinin uyarlamasında dokuz uluslararası ölçekte üretim sağlayan yerli ve yabancı sanatçı, düşsel imgeleri kimi zaman yarattıkları rijit formlar ile doğanın bir parçası kimi zaman ise yansıtıcı yüzeyler ile farklı boyutlara açtıkları kapılar ile bu bahçenin duyumsanan öğeleri arasında yer alıyor.”
 
 
ÖZAK Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Akbalık, sergi ile ilgili yaptığı açıklamada:
 
“Marka yenileme süreciyle birlikte yenilenen yüzümüz ile birlikte Ela Excellence olarak otelimizin kuruluşunun 15. yılının heyecanı ile misafirlerimize yepyeni konseptler sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Özak Global Holding bünyesinde bulunan Ela Excellence’da da tıpkı holdingde olduğu gibi kültürel ve sanatsal faaliyetleri destekliyoruz, çünkü biliyoruz ki sanat toplumsal ve kültürel gelişmede önemli bir yere sahip. Ela Excellence’da misafirlerimiz için tüm duyularına seslenen bir aile tatili deneyimi ve hafızalarında uzun yıllar yer edecek benzersiz hizmet sunuyoruz. Bunu yaparken de lüksün fiziki dünyadan ziyade, spiritüel dünyada yaratıldığını inanıyor, misafirlerimizin ruhuna dokunmak ve duygularında hitap etmek, orada yer edinmek istiyoruz. Garden of Earthly Delights sergisiyle de misafirlerimizin ruhuna dokunmak ve görsel hafızalarında yer edinecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor.”
 
 
Dünyevi Zevkler Bahçesi- Garden of Earthly Delights yer alan sanatçılar:
Burak Ayazoğlu, Eymen Aktel, Kemal Tufan, Mert Ege Köse, Metin Alper Kurt, Nathalie Rey, Nilay Özenbay, Rachel Hayes, Seçil Büyükkan
 
 
Ela Excellence Resort Belek, Artist Residency programına hazırlanıyor
 
Ela Excellence Resort Belek görsel hafızaya hitap etmek üzere kurgulayacağı sanatçı rezidans programıyla birlikte 2023 yılı içerisinde uluslararası ölçekte üretim yapan yerli ve yabancı sanatçıları misafir ederek üretim alanları sağlayacak. Artist Residency programı aynı zamanda Antalya bölgesindeki lokal üreticiler ile sanatçıların etkileşim sağlaması ve ortak üretim alanları sağlamayı hedefliyor. Programla ilgili duyurular ileriki dönemde yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi