Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesince 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı düzenlendi.
Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Necla Tosmur tarafından organize edilen fuaye alanındaki resim sergisinin gezilmesinin ardından salon programına geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık’ın açış konuşmalarıyla devam etti.
Tüm dünyanın salgın hastalıkla uğraştığı bugünlerde bin bir fedakârlıkla yeni nesilleri yetiştirmek için büyük gayret gösteren öğretmenlerimizin haklarının asla ödenemeyeceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla buraya gelen dekanlarım, çok kıymetli meslektaşlarım olan öğretim üyesi arkadaşlarıma, bugünün öğrencileri yarının öğretmenleri olan öğrenci ve genç arkadaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
Sevgili gençler; öğrenim hayatınız boyunca her zaman kendinizi geliştirmeye çalışın. Sorumluluklarınızın ve ilerde eğitimci olarak omuzunuza yüklenecek ağır yükün farkında hep olun. Bu arada güncel gelişmeleri de yakında takip edin ve değişikliklere uyum sağlayın.
Bu ülkeye, vicdanı hür, fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek en büyük hizmettir. Öğretmenlik insan yetiştiren sanat dalıdır. Bu sanatı icra eden tüm eğitim gönüllüsü öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyor katılımlarından dolayı buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık; “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanı verildiği Öğretmenler günü olarak kutlanan bu anlamlı günde sizinle birlikte olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum.
Eğitim, insana anlam ve değer katan, hayat yolculuğunda istikamet tayin eden ve bizlerin bir parçası olduğumuz insanlığa faydalı birey olma yolunda her daim geliştiren destekleyen kesintisiz bir yolculuktur.
Bu yolculuğun en meşakkatli sorumlusu ise öğretmektir. Bu imtiyazı üstlenen şahsiyetler ise öğretmenlerdir. Öğretmenler bir milletin hayat damarlarını kaynaştıran erdemli bir topluluktur.
Bizler geleceği inşa edecek genç nesillere büyük bir hoşgörüyle yaklaşarak onların gelişimine katkıda bulunmaktayız. Ailesinden temel ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıyı alır almaz her çocuk eğitimin beşiği olan okula yani öğretmene emanet edilir.
Her öğretmen öğrencisinin şahsiyetinin oluşumunda ve olgunlaşmasında önce çevresinin daha sonra ülkesinin gelişmesinde hayat boyu ihtiyaç duyulan disiplinli, ilkeli bir çalışma anlayışı oluşmasında çok büyük kritik rol oynar.
Pandemi koşulları, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bir takım değişiklikleri zorunlu kılmıştır. Bu süreçte eğitimin vazgeçilemeyeceği ve hatta bir ihtiyaç olduğu bütün dünya tarafından bir daha anlaşılmıştır. Gerek kutsal vazifeyi üstlenen öğretmenler gerekse öğrenciler ve aileler büyük fedakârlıkla bu süreci kesintiye uğratmamaya çalıştılar. Her ne kadar bugün özlediğimiz şartlarda eğitimize devam ediyor olsak da yaşadığımız süreç bizlere ortaya çıkacak ihtiyaçlara ve çağın gerekliliklerine hızla uyum sağlayabilen, yeniliklere açık, teknolojinin imkânlarından en üst şekilde faydalanan, sürekli kendini yenileyen dinamik bir yapıya ihtiyacımız olduğunu göstermiştir” dedi
Açış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Gençlik orkestrası ile birlikte ‘Müziğin Mutfağı: Bir Orkestra Nasıl Çalışır’ isimli, orkestra şefliğini Öğr. Gör. Zeki Fırat Demirci’nin yaptığı etkinliğe geçildi.
Müzik Bölümü öğrencilerinin etkinliğinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, ‘Pratikte Öğretmenlik Paneli’yle devam etti.
Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seyit Ahmet Çapan’nın yaptığı panelde, Resim iş eğitimi öğretmeni Mustafa Madenli, İngilizce Öğretmeni Beyza Özbay, Müzik Öğretmeni Gülşah Uysal, Fen Bilimleri Öğretmeni Kemal Parmaksız, Matematik Öğretmeni Mehmet Çelik, Sınıf Öğretmeni Sacide Gülel ve Okul öncesi Öğretmeni Ayşe Altay yaptıkları sunumlar ile katkı sundular.
Panel, katılımcılara katılım belgesi verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.