DOLAR 32,3664 0.14%
EURO 34,9758 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BITCOIN 22812910,79%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu işi en iyi ben yaparım’ diyenler KO-MEK’e

Bu işi en iyi ben yaparım’ diyenler KO-MEK’e

ABONE OL
Eylül 6, 2022 09:30
Bu işi en iyi ben yaparım’ diyenler KO-MEK’e
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Eylül’de yeni eğitim-öğretim dönemine kapılarını açacak olan KO-MEK yeniliklerle başlıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), yeni eğitim dönemine 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yeni dönemde özellikle istihdam alanında eğitim almak isteyen vatandaşlar için birçok farklı branşta eğitim vermeye hazırlanan KO-MEK, yeniliklerle sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Halk eğitiminde kentin tartışmasız en önemli kurumlarından biri olan KO-MEK, yeni eğitim döneminde Kocaeli’nin 12 ilçesinde 43 kurs merkezinde eğitim verecek.

 

YENİLENEN ALT YAPI

KO-MEK, yeni eğitim döneminde özellikle yenilediği teknolojik alt yapısıyla istihdam branşlarında kursiyerlerine eğitim vermek için gün sayıyor. Alanında usta eğitmenler eşliğinde iş dünyasının eleman ihtiyacına göre hazırlanan eğitimlerde, kursiyerler seçmiş oldukları branşlarda birer kalifiye eleman olarak yetişme fırsatı buluyor.

 

YENİ DÖNEMDE YENİ BRANŞLAR

Eğitimde fırsat eşitliğinin adresi olan KO-MEK her kesimden ve her yaştan vatandaşa eğitim vererek, birer usta eleman olmalarını sağlıyor. ‘’Her işi yaparım’’ değil de “bu işi en iyi ben yaparım” diyen usta elemanlar yetiştiren KO-MEK, yeni dönemde elektrik tesisatçısı, otomotiv arıza tespit, otomotiv elektrikçisi, otomotiv elektromekaniği, zayıf ve kuvvetli akım tesisatçısı gibi önemli branşlarda eğitimleri ilk kez vermek için başvuru almaya başladı.

 

KO-MEK’TE YOK YOK

Kocaeli’nde iş dünyasının işçi ve kalifiye eleman ihtiyacına usta eleman yetiştirerek destek olan KO-MEK, geçtiğimiz dönemlerde binlerce kursiyeri çalışma hayatına kazandırdı. Sanayicinin yetişmiş eleman ihtiyacına destek olan KO-MEK aynı zamanda yiyecek içecek hizmetleri branşında da açtığı birçok farklı branşta eğitimler vererek bu alandaki boşluğu doldurmak için çalışmalarına devam ediyor. Özellikle kentimizin simgelerinden olan pişmaniyenin yapımı için yetişmiş eleman sıkıntısı çeken bu sektöre, açmış olduğu kurslarla birçok eleman yetiştiren KO-MEK şimdi de barista kursu açarak bu alanda bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.

 

359 BRANŞTA KOLAY BAŞVURU

KO-MEK’te arıcılıktan kaynakçılığa, sıhhi tesisattan barista eğitimine kadar birbirinden farklı doğrudan ve dolaylı istihdam branşında vatandaşlara meslek eğitimi verildi. Bu sayede çok sayıda kişi ya kendi işini kurarak patron oldu ya da elindeki KO-MEK sertifikası sayesinde “vasıflı çalışan” kimliğiyle rahatça iş bulma fırsatı yakaladı. KO-MEK’te yer alan 359 farklı branşta eğitim almak isteyenler www.komek.org adresinden kolayca online başvuru yapabilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi