DOLAR 32,3254 0.22%
EURO 35,0903 -0.11%
ALTIN 2.301,361,06
BITCOIN 23031672,95%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 49.’Su Milas’ta Açıldı
  • Bizden Haber
  • Eğitim
  • Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 49.’Su Milas’ta Açıldı

Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 49.’Su Milas’ta Açıldı

ABONE OL
Aralık 12, 2022 20:30
Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 49.’Su Milas’ta Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milas Belediyesi ve İzmir Kitap Gönüllüleri’nin katkılarıyla Bafa’da hazırlanan Atatürk Çocukları Kütüphanesi, Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Atatürk Çocukları Kütüphaneleri kurucusu Mesut Tim’e destekleri için teşekkür etti.

 

Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde Milas Belediyesi’nin katkılarıyla 49. Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı. Kurucusu Mesut Tim’in Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, bilgili ve bilinçli çocuklar yetiştirmek adına ülke genelinde açtığı Atatürk Çocukları Kütüphaneleri’nin 49.’su Milas Belediyesi Bafa Hizmet Binası içerisinde düzenlenen törenle açıldı. İlk etapta 2 bin 500’ü aşkın kitabın yer aldığı kütüphanenin envanteri, gelecek yeni bağışlarla çeşitlenecek…

 

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bafa’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Atatürk Çocukları Kütüphaneleri kurucusu Mesut Tim, 2006 yılından bu yana, tamamen bağışlarla kütüphaneleri kurduğunu belirterek, “Türkiye’nin duyarlı vatandaşlarının desteği ile Atatürk Çocukları Kütüphaneleri adı altında çocuk kütüphaneleri kuran emekli bir vatandaş, eski bir gazeteciyim. Bugün burada açtığımız kütüphaneyle Türkiye’nin 15. ilinde kütüphanemizi açmış olduk. Kütüphanemizde 2 bin 500 kitap var. Eminim başta çocuklar olmak üzere tüm mahalle halkımız bu kütüphaneden faydalanacak. “ diye konuştu. Tim, konuşmasının sonunda, Atatürk’ün “Kitap okumasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım” sözünü hatırlattı.

 

BAŞKAN TOKAT: “KİTAP EN YARARLI ÖĞRENME YÖNTEMİ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, konuşmasına Atatürk Çocukları Kütüphaneleri kurucusu Mesut Tim’e teşekkür ederek başladı. Başkan Tokat, “İsmiyle, içeriğiyle önemi bir kütüphane Bafa’da hizmet veriyor olmasında vermiş oldukları desteğin çok önemi var. Bafa’yı ve Bafa’nın çocuklarını bu güzel kütüphaneyle buluşturmak noktasında vermiş oldukları destek dolayısıyla teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Tokat, konuşmalarının devamında, “Kitap, benim de hayatımda çok önemli bir yer tutan bir konu. Kitap, öğrenme şekillerinden birisidir. İnsanı en çok geliştiren, zihni en çok geliştiren ve bence en yararlı öğrenme yöntemidir. Başta çocuklarımız olmak üzere herkesin kitapla, okumakla çok yakın bir temas içerisinde olması gerekiyor. Burası sadece kitap depolanan bir kütüphane olarak değil, gerçekten Atatürk’ün arzuladığı, onun ilke ve prensiplerini içselleştirmiş çocukların yetişeceği bir okuma odası olarakdeğerlendirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi