Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında yapılan protokolle üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yeni nesil insan kaynağının yetiştirilmesine destek vermek amacıyla önemli bir iş birliği başlatıldı. Bosch Güç Aktarma Çözümleri Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut ve BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu tarafından imzalanan protokol, BUÜ Mühendislik Fakültesinde okuyan öğrencilerin dönem içindeki bitirme projelerini yapmak üzere, Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikasında hayata geçirilen projelerde yer almasını öngörüyor.
Haftanın iki günü Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikasında hazır bulunacak öğrenciler, ayrıca 8 ay boyunca Bosch tarafından organize edilen gelişim programları çerçevesindeki eğitimlere katılacak. Lisans öğrencilerinin Sektörel Eğitim Programı (SEP), staj ve bitirme projelerine yönelik iş birliği talepleri Bosch tarafından desteklenecek. Öğrencilerin ayrıca dönem içi staj kapsamında bitirme projelerini Bosch fabrikasında yapması sağlanacak.
Bulut: “Yeni nesil insan kaynağının yetişmesine destek veriyoruz.”
Bosch Güç Aktarma Çözümler Fabrikası Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut iş birliği hakkında; “Sanayimizin, Endüstri 4.0 açısından bir dönüşüm sürecinde olduğu günümüzde, yeni nesil insan kaynağının da bu dönüşümün önemli bir parçası olduğu düşüncesiyle Bursa Uludağ Üniversitesi ile değerli bir iş birliğini hayata geçirdik. Bu anlamda genç arkadaşlarımızın, fabrikamızda sayıları giderek artan dönüşüm projelerini yerinde görerek ve gerçekleştirdiğimiz eğitim programlarına katılarak, yeteneklerini ve bilgi birikimlerini artırmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilere ayrıca dönem içi staj imkanı sunulacak ve kendilerine destek verecek. Öğrenci Koçları eşliğinde projelere ve üretime katılabilme şans bulacaklar. Sanayi-üniversite iş birliğinin güzel bir örneği olan bu birlikteliğin, yeni projelerle ilerlemesi ve uzun soluklu olması ise en büyük temennimiz.” dedi.
Dekan Prof. Etemoğlu: “İnsana yapılan gerçekçi bir yatırım”
BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu protokole ilişkin yaptığı açıklamada, “Bosch ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, öğrencilerimize uygulama içinde olma ve kendini kanıtlama fırsatı verirken, sanayicilerimiz için de fakültemizin en başarılı, mezuniyete en yakın, en istekli iş gücünü tanıma, seçme ve yönlendirme fırsatı sunuyor. Bu sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil, ‘potansiyel çalışan’ olarak insana yaptıkları gerçekçi bir yatırımdır. Bugün Bosch’un sağladığı fırsatla pek çok Uludağ Üniversiteli mühendis, iş dünyasının karmaşık doğasına daha hazır olarak meslek hayatlarına başlayabilecek. Bu protokolle, Bosch çalışma ortamının sahip olduğu kültür, değerler, iş disiplini ve kalite anlayışı, genç mühendislerimize meslek hayatları için kritik öneme sahip kalıcı kazanımlar sağlayacak. Bu fırsatın oluşmasına emeği geçen Bosch yetkililerine, Türk Sanayisinin geleceği olan genç mühendis adaylarımız adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Üniversite-sanayi iş birliği protokolünün imzalanması sebebiyle gerçekleşen ziyarette hazır bulunan Bosch Bursa Fabrikası Yöneticileri ile Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yönetiminde yer alan akademisyenler; karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik temennilerini dile getirdiler.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.