DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21490993,32%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Klinik pilates pek çok hastalığın tedavisinde fark yaratıyor

Klinik pilates pek çok hastalığın tedavisinde fark yaratıyor

ABONE OL
Eylül 6, 2022 10:20
Klinik pilates pek çok hastalığın tedavisinde fark yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda popülaritesi sürekli artan pilatesin, sağlıkçılar tarafından yeniden uyarlanması ile ortaya çıkan klinik pilates, hastalıkların tedavisinde fark yaratıyor. Klinik pilatesin kullanım alanlarıyla ilgili bilgi veren Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Başta bel ağrısı olmak üzere boyun ve sırt ağrısı, duruş bozuklukları, ortopedik yaralanmalar, multiple skleroz ve parkinson gibi nöroloijk hastalıklar, romatolojik hastalıklar, kanser, kemik erimesi, eklem hastalıkları, omurga eğrilikleri gibi hastalıklarda ve gebelikte yaygın olarak uygulanıyor” dedi. 

 

Klinik pilates yönteminin sekiz anahtar prensibi olduğunu paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Bunlar; omurgaya odaklanma, konsantrasyon, solunum kontrolü, hareketlerin kontrolü, kararlılık, hareketlerde akışkanlık, hareketlerin izolasyonu ve tekrarıdır. Egzersiz programında bu prensipler doğru şekilde uygulandığında omurga ve destek veren kaslarda kuvvetlenme ve destek sağlanır” dedi.

 

Haftada 2 yapılmalı 

Pilates egzersizlerinin omurga esnekliğini, eklem hareketini, kas gücünü, organizmanın dayanıklılığını, dolaşım ve solunum sistem kapasitesini arttırırken, motivasyonu, odaklanmayı ve enerjik hissetmeyi sağladığını da belirten Prof. Dr. Semih Akı, “Pilates prensiplerinin doğru kullanımıyla omurga ve çevresindeki kas grupları kontrol edilir, duruş bozuklukları düzelir, kolların ve bacakların kullanımı, vücut farkındalığı ve vücut dengesinin de gelişmesine destek olunur” diye konuştu. Klinik pilatesin düzenli yapılması halinde vücut yapısının, ideal duruşun ve kendine ve vücuduna güven halinin arttığını vurgulayan Prof. Dr. Semih Akı, “Haftada en az 2 defa 30-45 dakika uygulanmalı” dedi.

 

Klinik pilates her yaşta yapılabilir

Klinik pilates yönteminde yaş sınırı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Akı, “Tedavi prensiplerine uygun olması, vücut yapısı ve mevcut hastalıkların dikkate alınması sayesinde çok farklı alanlarda ve farklı yaş gruplarında doktor kontrolünde öneriliyor” şeklinde konuştu. Kalp ve akciğer hastalığı olanlar, erken doğum riski taşıyan gebeler, ciddi sağlık problemleri yaşayan kişilere pilates önerilmediğini hatırlatan Prof. Dr. Semih Akı, “Bunlar dışında herhangi bir fiziki rahatsızlığı olanlar veya gebeler doktor onayı alarak pilatese başlayabilirler” dedi.

 

Kilo vermek için uzun dönem takip edilmesi önemli

Klinik pilates egzersizlerinin özellikle omurga bölgesinde etkin olarak kas kuvveti, esneklik ve dayanıklılık üzerine etkili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Semih Akı, “Kilo vermek için iyi bir diyet programıyla beraber çalışılması ve uzun dönem takip yapılması önemli. Pilates; özellikle omurga sağlığı üzerine etkili olduğu için duruş bozukluklarını düzeltmekte, mevcut duruşu ideal seviyelere taşımakta, kişiye sağlıklı ve kendine güvenen bir görünüm oluşturması açısından önemli bir uygulamadır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi