DOLAR 32,5700 0.24%
EURO 34,9811 -0.02%
ALTIN 2.447,800,49
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’in Tarihine Kısa Bir Bakış

İzmir’in Tarihine Kısa Bir Bakış

ABONE OL
Eylül 6, 2022 16:42
İzmir’in Tarihine Kısa Bir Bakış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’da çok eski yerleşimler bulunmaktadır. Binlerce yıla ait olduğu kanıtlanan Anadolu birçok medeniyete yuva olmuştur.

Milyonlarca yıl öncesinde denizlerin ayrılması ile oluşmuş bir çok kara parçası denizleri oluşturmuştur. Milattan önce 1050 yılı civarında Yunanlıların ataları, Dorlar’dan kaçarak Anadolu’ya geçen ilk kavimleri oluşturmuşlardır. İzmir civarında Dorlar’dan kaçarak yerleşen kavim Akalar’dır. Her ne kadar milattan önce 1000 yıllarında Akalar yerleşmişseler de Bayraklı / Tepehöyüğü civarında yapılan kazılarda milattan önce 3000 yıllarına ait yerleşim yerleri kalıntıları tespit edilmiştir.

Eski Smyrna terimi Tepekule, Bayraklı’da bulunan arkaik dönem kentini daha sonra Kadifekale yamaçlarında bulunan Smyrna kentinden ayırmak için kullanılır. Kent, Herodot’a göre Aidler tarafından kurulmuş ve daha 13. üye olarak İyonya kentleri arasına katılmıştır. Bu kadar derin tarihi geçmişi olan yelere ulaşmak için bir İzmir uçak bileti almanız gerekmektedir. Uygun seyahat bileti Hepsiburada Seyahat aracılığı ile alınır.

Ege’nin dayandığı tarihi geçmişin yanında coğrafi özellikler nedeniyle her zaman göz bebeği İzmir olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu 1415’de İzmir’i işgal eder ve bu hakimiyet 1919 yılına kadar sürer. Bunun yanında İzmir Limanı tarih boyunca çok önemli ticaret limanı olmuştur. Evliya Çelebi 1672 yılında İzmir’de gayrimüslimlerin, levantenlerin ve batılı tüccarların yoğunlaştığını yazmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun 1. Dünya Savaşı’nda yenilmesinden sonra galip ülkeler, Yunanistan’ı teşvik ederek bu bölgeleri işgal etmesi için teşvikte bulunmuşlardır. İşgal, Türk ordusunun 9 Eylül 1923 tarihinde İzmir’e bir sefer düzenlemesiyle son bulur.

İzmir Ekonomisi

1923 yılında cumhuriyetin ilanından birkaç ay önce yeni kurulmuş Türkiye’nin ekonomik sorunlarının tartışıldığı bir kongre olan İzmir İktisad Kongresi yapılmıştır. İzmir şehrinin ticari etkinliğinin artmasında 1936 yılında kurulan ve her yıl kültür parkta açılan, yakın yıllara gelinceye kadar Türkiye’nin tek uluslararası fuarı olan İzmir Fuarı’nın etkisi çok olmuştur. İzmir’de havalimanı yapılmasıyla ticaret hazmi daha da artmıştır.

İzmir’de Ulaşım Faaliyetleri

Ulaşımın deniz, hava ve kara ile olması ve büyük bir ticari merkezi olması nedeniyle ulusal ve uluslararası hava taşımacılığı hem kargo hem de yolcu taşımasının çok sayıda olmasını sağlamıştır. Özellikle yolcu taşımacılığında uygun uçak bileti Hepsiburada Seyahat güvencesiyle sağlanır.

İzmir, her ilçesinin turistik merkeze dönüştüğü İzmir’de tatil yapan insan sayısı her geçen yıl daha da artmaktadır. Yerli turistlerin yanı sıra yurt dışında yaşayan insanların da ilk tercihlerinden olmaktadır. Turizm ve ticaretin birleştiği bu kentimiz, tüm havalimanları ile insanlara hizmet vermektedir. İzmir’e yapılan seyahatlerin en güzel yönü tarihi yerleri ve tatil yörelerini birarada görebilmektir. Özellikle kültürel gezileri için zamanı iyi kullanmak açısından uçakla ulaşım önemlidir. Zamanı iyi kullanmak için havayoluyla seyahat çok değerlidir. Seyahat süresini tatilinize eklemek için yapabileceğiniz en iyi tercih Hepsiburada Seyahat ile kolaylıkla sağlanabilir. Deniz, sahil, güneş keyfi yapacaklar için Foça, Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes ve Selçuk İzmir’in en tercih edilen tatil bölgelerindendir. Özellikle avrupalı turistlerin yoğun tercih ettiği bu yerlerimiz yurt dışı seyahat acentalarının da göz bebeğidir.

Çeşitli fuar organizasyonları da İzmir’i çekici hale getirmiştir. Her yıl farklı organizasyonlarla gündeme gelen Ege’nin İncisi, ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır.

Ulaşımın Zamana Etkisi

Günümüzde en değerli şey zamandır. Modern dünyada iletişimin, sanayinin, teknolojinin ve bunlara bağlı olarak tüketim hızının son derece artmasıyla lojistik ve ulaşım sektörü de buna bağlı olarak atılımlar yapmışlardır. Dünyanın şu anki en güvenli ve hızlı ulaşım araçları modern uçaklardır. Ticaretin çok büyük hacimlere ulaştığı uluslararası ticaretin yürütülmesi ise ancak hızlı ulaşımla olabilmektedir. Bu ulaşım ağında herhangi bir aksama, dünyanın birçok yerinde insanların yaşamını direkt etkileyecek problemlere sebep olur. Ülkemiz, son yıllarda yapılan ulusal ve uluslararası hava trafiğine açık havalimanları ile hem transit uçuşlarda hem de aktarmalı uçuşlarda çok önemli yer tutmaktadır. Dünyanın saygın havalimanlarına sahip olmamız, ülke olarak hava taşımacılığında saygın bir yer almamızın önemli etkenlerinden biridir. Değerli zamanımızı konforlu, güvenli ve hızlı yapmamız için de seçebileceğimiz en doğru tercih Hesiburada Seyahat tercihidir. Uygun uçak bileti istenildiğinden anlaşılan, en kısa sürede en uygun fiyata uçak bileti bulabilmektir. Ülkemizin içinden ya da dünyanın herhangi bir yerinden Hepsiburada Seyahat ayrıcalığı ve güvencesi ile İzmir İstanbul uçak bileti almanız çok kolay olacaktır. Yüzlerce uçuş destinasyonları ile saatler içerisinde ulaşmak istediğiniz yere gitmek artık hayal edilemeyecek kadar kolay. Her birimiz bilgisayarlarımız ya da akıllı telefonlarımız aracılığı ile beklemeden uçak bileti alabiliriz. Günler sürebilecek seyahatleri yorulmadan, keyif içinde, rahat bir şekilde saatler içinde tamamlayıp, tatil ya da ticari faaliyetlere başlayabilirsiniz.

Hepsiburada Seyahat ile en uygun uçak bileti alınca seyahat amacınız ne olursa olsun seyahatiniz daha keyifli hale gelecektir. Konfor ve ekonomiye birlikte sahip olmak herkes için keyif veren bir olgudur. Sıcak bir yaz gününde yurdun en uzak köşesinden alacağınız bir İzmir uçak bileti ile Çeşme sahilinde soğuk içeceğiniz ile güneşleniyor olabilirsiniz. Dünyanın en güzel yeri olan Türkiye’de sabah kahvaltınızı Karadeniz yaylalarında yapıp, beş çayınızı Foça’da içmeniz Hepsiburda Seyahat adresini ziyaret edip istediğiniz saate bilet almak mümkün olabilir. Ülkemiz sabah kuymak ile kahvaltı, akşam üstü çayında izmir atom yiyebilme imkanı sunuyor bizlere. Ülkemizin tarihi, turistik, kültürel her açıdan farklılıklarıyla ortaya çıkan değerlere hepimizin dokunabilmesi, görebilmesi, tadabilmesi için küçük seyahatler yapmamız gerekmektedir. Yaşamdan daha fazla zevk almak, sevdiklerimizle veya sevdiğimiz uğraşlarla daha çok zaman geçirme ile olur. Çeşitli sebeplerle sevdiklerimiz her zaman yanımızda olamazlar (eğitim, çalışma hayatı, ..) ve aramızda uzun mesafeler olabilmektedir. Her ne kadar yoğun bir tempoda koşturmayla geçen günlerimiz olsa da sevdiklerimize zaman ayırmamız çok önemlidir. Bilgisayar ya da akıllı telefonlarla görüntülü konuşabilsek de karşımızda, yanımızda gözlerinin içine bakarak hasret gidermenin yerini hiçbir şey tutamaz. Büyüklerimizin ellerinin sıcaklığını ellerimizle hissetmek hem onları hem de bizi daha mutlu edecektir. Hepsiburada Seyahat sizi sevdiklerinize en güvenli, en konforlu ve en hızlı şekilde kavuşturmak için hizmet vermektedir. Bir yaş gününde annenizin yanında olmak, babalar gününde baba ocağında bulunmak ne büyük mutluluktur. Telefondan yapacağınız sohbetlerin yerini aynı sofra etrafında oturup el ele, göz göze büyüklerin sıcak sevgisini hissederek yaşamanın hiçbir kaddi karşılığı olamaz. Ancak uygun uçak bileti aldığınızda örneğin yaşlı büyükbabanıza alacağınız tesbihin kalitesi ve annenize veya babanıza götüreceğiniz küçük hediyelerin bütçesinin arttığını, onları mutlu edecek hediyeleri daha kolaylıkla aldığınızı göreceksiniz.

Hepsiburada Seyahat İle Daha Mutlu Bireyler

Hepsiburada Seyahat aracılığıyla ulaşım özgürlüğü yaşam kalitenizi arttıracak, daha pozitif bir birey olarak ailenize, iş çevrenize ve bulunduğunuz topluma pozitif enerji yayacaksınız. Mutlu toplumları yaratmanın yolu kendisini mesut ve bahtiyar hisseden kişilerin artmasıyla sağlanır. Tek başına olmasa da seyahat etmek buna katkı veren bir olgudur. Seyahat etmekle ilgili bizim toplumumuzda adeta gelenek haline gelen o soru ile hepimiz karşılaşmışızdır. “Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?” Aslında bu sorunun yanıtı, her ikisini de yapan olmalıdır. Önemli olan hem gezip hem okuyabilmektir. Uçak seyahatinin belki tek olumsuz tarafı örneğin tren ya da otobüs seyahatlerinde bitirilen o kalin ciltli güzel romanların ancak ön sözlerini okumaya fırsat olmasıdır. Bununla paralel o romanları gittiğimiz yerde rahatça uzanıp okuma fırsatını da bulabiliriz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi