DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052765-1,63%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Starfield’ın Başlangıç Ekranı Oyun Geliştiricileri Arasında Gerilime Yol Açtı

ABONE OL
Ağustos 22, 2023 10:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bethesda’nın Yayıncılık Başkanı Pete Hines, World of Warcraft tasarımcısı Mark Kern’in Starfield’ın başlangıç ekranıyla ilgili iddialarına karşı çıktı. Kern, ekranın tasarımının ya çok çalışan bir ekip tarafından aceleye getirilmiş bir çabaya ya da geliştiricilerin adanmışlık eksikliğine işaret ettiğini öne sürdü.

Kern Twitter’da başlangıç ekranlarının önemine ilişkin görüşlerini paylaştı ve bunların bir oyunun (gaming) geliştirme sürecinin aynası olabileceğini ima etti. Ona göre, bu tür ekranlar genellikle geliştirme aşamasının sonlarına doğru tamamlanır. Kern, Starfield’ın eksikliğinin ekibin ihmali ya da baskısı olabileceğini ima etti.

Ancak Kern’in eleştirisi kendisine bildirildikten sonra Hines hemen misillemede bulundu. Tasarımın kasıtlı olduğunu ve yıllardır uygulandığını savundu. Ayrıca Kern’ün yorumlarını, özellikle de başka bir geliştiriciden gelmesi nedeniyle “son derece profesyonelce” olarak nitelendirdi.

Bu tartışmanın ortasında Starfield hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Şu anda Xbox Series X|S ve PC’de ön yüklemeye açık olan oyun kısa süre önce “altın” statüsüne ulaştı. Ancak, oyunu indirmek isteyenler, uzayda geçen RPG’nin 139,84 GB’a kadar talep ettiği önemli depolama gereksinimlerine hazır olmalıdır.

Starfield’ın başlangıç ekranıyla ilgili tartışmalar, oyuncuların ve geliştiricilerin en küçük oyun ayrıntılarına bile gösterdikleri titiz dikkatin altını çiziyor. Bu tür bir inceleme, bazen anlaşmazlıklara yol açsa da, oyun topluluğunun doğasında var olan tutku ve adanmışlığı ve tasarım seçimlerinin sonuçsal ağırlığını örneklemektedir.

Kaynak: https://newslinker.co/starfields-start-screen-sparks-tension-between-game-devs/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi