DOLAR 32,4121 0.16%
EURO 35,0999 -0.1%
ALTIN 2.322,690,17
BITCOIN 22903802,74%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Sivas Günleri Başladı

İstanbul Sivas Günleri Başladı

ABONE OL
Kasım 13, 2021 13:57
İstanbul Sivas Günleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’ın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı ‘İstanbul Sivas Günleri’nin bu yıl 12'incisi düzenleniyor. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda misafirlerini ağırlayan tanıtım günleri 11-14 Kasım tarihlerini kapsıyor.

 

Anadolu’daki birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini sergileyen Sivas'ın tüm unsurları ile İstanbul’a taşındığı etkinlikte; Sivas Belediyesi de stant açarak şehrimize kazandırılan hizmetler başta olmak üzere, kentin somut ve soyut olan güzelliklerini, memleket hasreti çeken Sivaslılarla sunuyor.

 

Sivas’ın tüm ilçeleri ile kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Sivas günlerinde, Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları da Sivas türküleri konseri verecek. Ses sanatçılarının yanı sıra halk oyunları ekipleri etkinliğe renk katacak. İş, sanat, spor ve siyaset camiasından birçok ismi bir araya getirecek etkinlik 3 gün sürecek.

 

Etkinlikte yerini alan Sivas Belediyesi ise yöresel ürünlerden tarihi ve kültürel değerlerin tanıtıldığı yayınlarına, yapılan hizmetlerden folklorik değerlere kadar şehrin gelenek ve göreneğini yansıtan tüm envanterleri misafirlerine sunuyor.

 

Ayrıca etkinlik kapsamında Sivas Belediyesi tarafından 13 Kasım saat 13.30'da halk müziği sanatçısı hemşehrimiz Onur Şan’ın sahne alacağını konser düzenlenecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi