DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 34,9711 -0.32%
ALTIN 2.323,910,21
BITCOIN 22716840,84%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İş Sanat’ın Çevrimiçi Sezonu da 17 Kasım’da Başlıyor

İş Sanat’ın Çevrimiçi Sezonu da 17 Kasım’da Başlıyor

ABONE OL
Kasım 13, 2021 14:20
İş Sanat’ın Çevrimiçi Sezonu da 17 Kasım’da Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Sanat yeni sezonunu, Maximum Uniq Hall’da orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Ensemble konseri ile açtı, seyircinin büyük beğenisini kazanan konserde solist olarak çellist István Várdai sahne aldı.  Seyircili olarak canlı kayda alınan konser, 17 Kasım Çarşamba, saat 20.30’da Youtube kanalında, ilk gösterimiyle yayında olacak. Konser aynı zamanda çevrimiçi sezonun da açılış konseri olacak. 

Pandemi döneminde İş Sanat’ın “Umut ve Dayanışma” adını verdiği çevrimiçi sezonunda çoğunluğu bağımsız çalışan müzisyenlerden oluşan ve o dönemin sembolü haline gelen İstanbul Ensemble, bu sezon 60 kişiden oluşan kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in batonu altında açılış konserini gerçekleştirdi. 

2014 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile verdiği konserin ardından ikinci defa İstanbul seyircisiyle İş Sanat’ın yeni sezon açılışında buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren István Várdai ise konserde viyolonsel repertuvarının en tanınan eserlerinden biri olan Edward Elgar’ın viyolonsel konçertosunu seslendirdi. 

Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkeleri dahil olmak üzere ABD'de ve Güney Amerika'da da konserler yöneten Rengim Gökmen’in yönetiminde gerçekleşen İş Sanat 22. sezon açılış konserinin programında ayrıca Gioacc­hino Rossini’nin ‘Hırsız Saksağan Uvertürü’ ve Ludwig van Beethoven’ın ‘Pastoral’ Senfonisi yer aldı. Konserin bitiminde orkestra dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser, 17 Kasım Çarşamba saat 20.30’dan itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi