DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20775472,80%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

iPhone 14 Plus’ın Öne Çıkan Özellikleri

iPhone 14 Plus’ın Öne Çıkan Özellikleri

ABONE OL
Ekim 28, 2022 16:58
iPhone 14 Plus’ın Öne Çıkan Özellikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

iPhone 13 serisi ile önemli bir satış başarısı yakalayan Apple, 2022 yılında iPhone 14 modelleri ile başarısını devam ettirmeyi hedefliyor. İşte bu yazıda iPhone 14 Plus özellikleri ve fiyatı hakkında merak edilen detaylara ulaşabilirsiniz.

Bilindiği gibi teknoloji devi Apple, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirkettir. Apple, 7 Eylül 2022 tarihinde düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında iPhone 14 serisini tanıtmıştır. Tanıtımı yapılan iPhone 14 serisi ve modelleri şık tasarımı ve donanım bileşenleri ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Peki iPhone 14 Plus’ın özellikleri nelerdir? iPhone 14 Plus seçenekleri nelerdir? iPhone 14 Plus fiyatları nasıldır? Sizler için hazırladığımız bu içerikte, teknoloji devi Apple tarafından tanıtılan bu yeni ürünler hakkında merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

iPhone 14 Plus’ın Özellikleri

6.1 inç ve 6.7 inç olmak üzere iki boyut tercihiyle sunulan iPhone 14 ve iPhone 14  Plus’ın Apple tarafından tanıtıldı. Tanıtımı yapılan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus yeni çift kamera sistemi, Trafik Kazası Algılama, uydu üzerinden Acil SOS, iPhone’daki en uzun pil ömrü gibi özellikleriyle oldukça dikkat çeken modeller arasında yerini aldı. iPhone 14 Plus’ın özelliklerini detaylı bir şekilde izah etmeden önce merak edenler için bu özellikleri şu şekilde kısaca sıralamak mümkün:

Ekran boyutu: 6.7 inç

Ekran teknolojisi: Super Retine XDR OLED

Ekran çözünürlüğü: 1284 x 2778 piksel

Piksel yoğunluğu: 458 ppi

İşlemci: Apple A15 Bionic

İşlemci Çekirdekleri: 6 Çekirdek

Üretim teknolojisi: 5nm

Bellek: 6 GB RAM

Depolama: 128 GB / 256 GB / 512 GB

Arka Kamera: 12 mp + 12 mp

Ön Kamera: 12 mp

Hücresel: 5G / 4G

Wİ-Fİ: Wİ-Fİ 6E

Bluetooth: 5.3

NFC: Var

Güvenlik. Face ID

Suya dayanıklılık: IP68

Batarya kapasitesi: 4325 mAh

Yazılım: İOS 16

Ağırlık: 203 gram

Kalınlık: 7,8 mm

iPhone 14 Plus’ın öne çıkan özellikleri ise şu şekildedir:

Ekran özellikleri: iPhone 14 Plus, 6.7 inç ekran büyüklüğüne sahip olan bir model. Bu ekran üzerinde de kullanıcılarına 2778 x 1284 piksel çözünürlük sunuyor.

Kamera özellikleri: Hem iPhone 14 hem de iPhone 14 Plus yerleşik gizlilik ve güvenlikle tasarlanmış olup üst düzey performans sağlayan 5 çekirdekli GPU’ya sahip A15 Bionic çip’ten oluşuyor. Gücünü Apple A15 Bionic işlemcisinden alan iPhone 14 Plus, 6 GB RAM ile de dikkatleri üzerinde topluyor. iPhone 14 Plus’a eklenen çekirdek sayesinde cihaz daha yüksek performans seviyelerine çıkıyor.

Yeni modelleriyle Apple, kamerada olağanüstü gelişmeler sağlayan özelliklere sahip. Yeni Ana kamera ve ön TrueDepth kamera ile iPhone 14 Plus, daha geniş açıların çekilmesini sağlayan Ultra Geniş kamera ve geliştirilmiş Photonic Engine ile harika fotoğraf ve videoların çekilebilmesini sağlıyor. Güçlü kamera sistemiyle iPhone 14 Plus ile fotoğraf ve video çekiminde kalite sağlanıyor.

Yeni kamera özellikleri ile adından söz ettiren iPhone 14 Plus, 12 mp ana kamera ile hızlı ve detaylı bir şekilde fotoğraf işleme teknolojisinden faydalanma imkanına sahip bir model. Cihazın arka tarafına yerleştirilmiş olan 12 mp çözünürlükteki geniş açılı kamera ve 12 mp çözünürlükteki ultra geniş açılı kamera fotoğraf ve video kalitesini oldukça artırıyor. Ön tarafında da yine 12 mp çözünürlükte bir kamera yer alıyor. Ön kamerada ilk kez otomatik netleştirmeyi destekleyen iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, otomatik odaklama ile ana ögenin her zaman çerçeve içinde olmasını sağlayarak görüntüleri daha keskin ve ayrıntılı hale getiriyor. Ayrıca iPhone 13 modeli ile kıyaslandığında düşük ışıkta çekim yapabilme gücünün yüzde 49 artırıldığı ve geniş bir diyafram açıklığına sahip olduğu dikkati çekiyor.

Apple, iPhone 14 Plus’ta video çekiminde “Action mode” ekleyerek videolara “gimble” etkisi kazandırmış. Yeni hareket modu, yani action mode ile videoda hareket halinde olunsa bile ciddi sarsıntılara, hareketlere ve titreşimlere uyum sağladığı ve çok net videoların çekilebildiği görülüyor.

Maksimum 1200 nit HDR parlaklığını destekleyen OLED teknolojili göz alıcı Super Retina XDR ekranlar iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta yer alıyor. Ayrıca yeni kamera özelliklerinin yanında True Tone flaşı daha parlak hale getirilen bu modeller ile belirli koşullarda iki kata kadar daha parlak ışık sunan flaş dikkati çekiyor. Bu sayede daha düşük ışık koşullarında kullanıcısına oldukça kolaylık sağlıyor.

Güvenlik özellikleri: Büyük ekran boyutuyla iPhone 14 Plus sofistike bir tasarımla birlikte yeni güvenlik özellikleri ile de oldukça üst düzeyde olan bir model. Trafik Kazası Algılama ve uydu üzerinden Acil SOS uyarıları verme gibi önemli güvenlik önlemlerini de içinde barındırıyor. Bu sayede iPhone 14 Plus trafik kazalarını algılayarak sizlere uyarıda bulunuyor. Bunun için acil servisi aramanıza destek olmasının yanında afet ve olağanüstü hallerde de uydu üzerinden SOS aramaları yapmanızı sağlıyor. Yine Bul uygulamasıyla uydu üzerinden iPhone’unuzu bulmanıza yardımcı oluyor. 

Batarya özellikleri: Yeni iPhone 14 Plus modelinde şimdiye kadarki en uzun batarya modeli ömrünü sunduklarını açıklayan Apple, daha büyük boyutlarıyla iPhone 14 Plus’ı tanıtıma sundu. Gerçekten de pil ömrü daha önce sunulan tüm modellere nazaran oldukça gelişmiş özelliklere sahip iPhone 14 Plus’ta. Daha büyük boyutu sayesinde iPhone 14 Plus, daha büyük bir bataryaya sahip. Ayrıca iPhone 13 Pro Max ve iPhone 14 Pro Max’in dışında ProMotion ekranı gibi gelişmiş ve bataryayı daha çabuk bitiren özelliklere de sahip olmadığı için uzun kullanımlar için en ideal model olma özelliği taşıyor. Örneğin, bir iPhone 14 kullanıcısı 20 saat video oynatabiliyorsa, iPhone 14 Plus kullanıcısına 26 saate kadar video oynatabilme imkanı sunuyor. Yine iPhone 14 Plus’taki yapılan değişiklikler ile kullanıcılar, telefonları ısınmadan daha uzun pil ömrüne sahip olabiliyor.

iPhone 14 Plus Seçenekleri

7.8 mm kalınlıkta ve 203 gram ağırlıkta olan iPhone 14 Plus, Apple tarafından tanıtılmasının ardından yoğun bir ilgiyle karşılanan bir model. iPhone 14 Plus tıpkı iPhone 14 modelinde olduğu gibi 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı seçenek ile kullanıcılarına sunuluyor. Ayrıca gece yarısı, mavi, yıldız ışığı, mor ve PRODUCT (RED) renk seçenekleri de sizler için mevcut. Burada tüm renklerin az da olsa değiştiğini söylemekte yarar var. Mavi renk daha açık bir tonla karşımıza çıkarken, kırmızı renk öncekine göre daha parlak şekilde cihazlarda kullanılıyor. Ayrıca iPhone 14 serisi ile beraber yeni mor renk seçeneği de renk paletine eklenerek kullanıcılarına sunulmuş durumda. Gece Yarısı ve Yıldız Işığı renkleri değişmeden kullanılırken iPhone 13’ten hatırladığınız yeşil renk, yeni nesil cihazlarda karşımıza çıkmıyor.

iPhone 14 Plus Fiyatları

Daha büyük bir ekran boyutuna sahip olan iPhone 14 Plus, boyutunun büyüklüğüne rağmen yüksek fiyat etiketi olmayacak bir model. Efsane Kasım indirimleriyle sizler de bu muhteşem özelliklerle donatılmış modele sahip olabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi