DOLAR 32,5163 -0.09%
EURO 34,9445 0.29%
ALTIN 2.434,190,47
BITCOIN 2080704-1,05%
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DOGE Yüzde 10 Yükseldi: Artışın Arkasındaki Sebepler!

DOGE Yüzde 10 Yükseldi: Artışın Arkasındaki Sebepler!

ABONE OL
Ekim 26, 2022 11:13
DOGE Yüzde 10 Yükseldi: Artışın Arkasındaki Sebepler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, popüler bir meme token olan Dogecoin (DOGE) fiyat yükselişi ve kripto para birimindeki son gelişmeler noktasında bir yazı kaleme aldı.

 

DOGE Fiyatı ve Yorumlar

 

Piyasa değeri bakımından en büyük meme token konumunda bulunana DOGE, yazını kaleme alındığı sırada 0,0663 dolardan işlem görüyor. 4 saatlik grafiklere bakıldığında meme token için 0,0550 doların dip ve 0,0669 doların tepe seviyeyi oluşturduğu görülüyor. Bunlara ek olarak son 24 saat içinde yüzde 10 gibi gözle görülür bir artış yakalayan DOGE, piyasa değerini de 8,7 milyar dolara çıkarmış durumda. Dogecoin 8 Mayıs 2021 tarihinde 0,7376 dolar ile rekor kırdıktan sonra bir düşüşe geçti ve 0,0491 dolar ile kendi dip seviyesini oluşturdu. DOGE şu anda rekor seviyesinin yaklaşık olarak %91 altında işlem görüyor.

 

Bunlara ek olarak 2021 yılında DOGE’nin büyük artışını Elon Musk ve Mark Cuban gibi popüler isimlerin desteği tetikledi. Bu destekler sonrasında yaşanan fiyat artışları ile birlikte uzun zamandır sessiz olan DOGE geliştirici topluluğu da yeniden çalışmalara başladı. Analistlere göre Elon Musk’ın açıklamaları eskisi kadar DOGE üzerinde etkili olmasa da hala popüler ismin meme token üzerindeki etkisi devam ediyor.

 

Dogecoin Neden Yükseldi?

 

Aslında genel kripto para piyasası yükselişinin yanı sıra DOGE fiyatında Elon Musk ile ilgili son gelişmelerin de etkili olduğu düşünülüyor. CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi dün bir rapor sızdırıldı ve finans ekibine göre Elon Musk’ın 44 milyar dolara Twitter’ı satın almak anlaşmasının Cuma günü tamamlanacağı bildirildi. Bu haber DOGE fiyatında ani bir artışı tetikledi ve kısa sürede %7 yükseliş geldi.

 

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması doğrudan DOGE ile ilgili görünmese de Musk’ın satın almadan sonra DOGE’yi Twitter’da bir ödeme seçeneği olarak sunma ihtimali fiyatı artırmış gibi görünüyor. Buna ek olarak dün dolar endeksinin bir miktar güç kaybetmesi ve İngiltere’deki milletvekillerinin kripto paraların düzenlenmiş finansal araçlar ve ürünler olarak tanınması lehinde oy kullanması da kripto para fiyatlarını etkilemiş gibi görünüyor.

 

Ancak bu noktada analistler FED’in yeni bir faiz artırımı ile piyasaya köstek olabileceğini ve yatırımcıların temkinli olmasını tavsiye ediyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi