DOLAR 32,3150 0.19%
EURO 35,0277 -0.31%
ALTIN 2.278,840,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, TEKNOFEST Karadeniz’de EÜ standını ziyaret etti
  • Bizden Haber
  • Gündem
  • YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, TEKNOFEST Karadeniz’de EÜ standını ziyaret etti

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, TEKNOFEST Karadeniz’de EÜ standını ziyaret etti

ABONE OL
Kasım 28, 2022 17:47
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, TEKNOFEST Karadeniz’de EÜ standını ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rektör Budak, TEKNOFEST Karadeniz 2022 Ödül Törenine katıldı

 

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla  gerçekleştirilen TEKNOFEST Karadeniz 2022 Ödül Törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve diğer paydaş üniversitelerin rektörleri katıldı.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TEKNOFEST KARADENİZ’ de Ege   Üniversitesi standını  ziyaret etti. YÖK Başkanı Prof. Dr.  Özvar, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ’e katılan üniversitelerin stantlarında sergilenen çalışmaları inceledi. Ege  Üniversitesi standını da ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr.  Özvar’a,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak eşlik etti. Egeli akademisyen  ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Prof. Dr. Özvar,  proje ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla  gerçekleştirilen TEKNOFEST Karadeniz 2022 Ödül Törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve diğer paydaş üniversitelerin rektörleri katıldı. Burada ziyaretçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından paydaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek  TEKNOFESTE ödül almaya hak kazanan takımlara ödüllerini verdi.

 

Programı kapsamında üniversite stantlarını ziyaret eden  YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, dünyanın  en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Karadeniz’de paydaş kurumları arasında yer alan Ege  Üniversitesi standını  da ziyaret etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’a ziyarette Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak eşlik etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Ege Üniversitesi standında yer alan “Oğuz İnsansız Kara Aracı”, “Umay Yüksek İrtifa Roketi”, “İleri Kategori Sualtı Sistemleri Karaburun”, “İnsansız Deniz Aracı – MV Savarona 2”, “İnsansız  Hava Aracı – Gökyaran” ve “Biomanus– Üst Ekstremite Ampute Bireyler için Gelişmiş Kol Protezi” hakkında bilgiler aldı. Bilim ve teknoloji odaklı  çalışmalarından dolayı  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ve proje ekiplerini  tebrik eden Prof. Dr. Özvar, “Ülkemizin milli teknoloji hamlesine destek vermesi ile yerli ve milli üretimi artırmak adına yaptıkları çalışmalardan dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve öğrencilerine çok teşekkür ediyor, katkılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

“EÜ standı yoğun ilgi gördü”

Ege Üniversitesi standının yoğun ilgi görmesi ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde oluşturduğumuz bilimsel ekosistemin çıktılarını Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi olan TEKNOFEST’te  sergilemek ve beğeni alması bizler için onur ve gurur verici.  YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar hocamızda standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Kendisine yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Üniversitemiz  Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğrencisi Özge Yılmaz,  ‘Doğal Biyopolimerlerden Biyobozunur Aerojel Eldesi’ başlıklı projesi ile TEKNOFEST2022’de, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda ‘Tarım ve Gıda’ kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ödülünün sahibi oldu. Projenin danışmanlığını ise Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Okutucu yaptı. Proje ekibimizi tebrik ediyorum. Üniversitemizde  hayata geçirdiğimiz  ekosistem ile Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesine katkı vererek, bilim ve teknoloji geliştiren nitelikli insan gücü yetiştirmeye  devam edeceğiz” dedi.

Ege Üniversitesinin standını TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’da ziyaret ederek, Egeli bilim ve teknoloji ekibinin  projelerini inceledi.

 

“Rektör Budak, medya mensuplarının sorularını cevapladı”

TEKNOFEST22’de yer alan diğer üniversitelerin  stantlarını da ziyaret eden Rektör Budak, Ege Üniversitesinde sürdürülen bilim ve teknoloji öncelikli  Ar- Ge çalışmaları ile ilgili medya mensuplarının sorularını cevapladı.

 

“Üniversiteler İstişare Toplantısı”na katıldı

Rektör Budak, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleştirilen “Üniversiteler İstişare Toplantısı ve Yemeği”ne de katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi