DOLAR 32,3765 0.17%
EURO 35,0190 -0.21%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2258276-1,05%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yemek Masanızı Ufak Dokunuşlarla Zenginleştirin

ABONE OL
Nisan 7, 2023 01:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk kültürünün hiç şüphesiz ki en önemli parçası çeşit çeşit ikramlarla donatılan yemek sofralarıdır. Bu nedenle birçok evde hem mutfakta hemde salonda yemek masası yer alır.

Misafirlerin ağırlandığı ve uzun zaman geçirilen bir alan olan yemek odasının döşenmesinde ayrıca özen gösterilir. Ayrıca yemek odasının dekorasyonu, evinizin stili, görünümü ve hatta temizliği ile ilgili ipuçları verir.

Türkler yemek yapmayı, yemeği ve ikram etmeyi çok sevdikleri gibi sunuma da büyük önem verirler. İhtişamlı yemek masalarının etrafında göz alıcı sandalyeler yer alır. Yemek masası, renk renk tabaklarla ve ışıl ışıl servis gereçleri ile süslenir.

Herkes için önemli taşıyan yemek masanızı, kendiniz ve misafirleriniz için çok da büyük masraflar altına girmeden, ufak dokunuşlar ile zenginleştirmek ister misiniz? Gelin birlikte ufak dokunuşlar ile bambaşka hale bürünen, sizin tarzınıza en uygun olacak şekilde yemek masanızı hazırlayalım.

Masanızın Şekline Karar Verin

Öncelikle yemek masası tercih ederken masanızın şeklinin nasıl olması gerektiğine karar vermeniz gerekmektedir. Masanızın şekline doğru karar verdiğiniz takdirde yemek odanızın genel görünümü büyük oranda değişecektir.

Kare ve yuvarlak yemek masaları kare şekline sahip odalar; oval ve dikdörtgen masaların ise dikdörtgen şeklindeki odalar için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Eğer ki yemek odanız küçükse, yuvarlak veya oval şekle sahip köşesiz masalarla odanıza genişlik katabilirsiniz.  Odanız da masa koyacak alanınız dahi yoksa, şık tekerleklerle hareket kabiliyeti kazanan masaları tercih edebilirsiniz.

Masa Rengini Doğru Seçin

Yemek masanızı ufak dokunuşlarla zenginleştirmek istiyorsanız, masanızın rengini ve tasarımını değiştirmekle başlayabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz şıklık size anında ve zahmetsiz bir şekilde ulaşacaktır.

Günümüzde birçok farklı renkte masa ile karşılaşmak mümkün. Geniş renk seçeneği sayesinde yemek odalarınız için en doğru masayı ve tasarımı seçebilirsiniz. Dar yemek odaları için açık renkli yemek masaları odaya ferahlık katacaktır. Her dekorasyona uyumlu olan ahşap masalar ise doğru aksesuarlarla oldukça modern bir havaya bürünebilir. Mermer masa tercih edecekseniz de kullanacağınız metal ayrıntılar yemek masalarınıza ufak ama etkili bir tarz getirebilir. Masanıza farklı ve şık ayrıntı kazandırmanın bir diğer yolu da masa altlarına gizli, pirinç veya küre gibi çeşitlere sahip olan tekerlek eklemenizdir. Bu sayede hem istediğiniz yere kolaylıkla hareket eden hem de tarz bir görüntü kazanan masaya sahip olursunuz. Ayrıca masa renginizle uyum sağlayacak masa örtüsü ve yemek takımı tercihinizle de yemek yemeyi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Masanızın Hangi Malzemeden Üretildiğine Dikkat Edin

Alacağınız yemek masasını uzun yıllar kullanmak istiyorsanız hangi malzemeden üretildiğine dikkat etmeniz gerekir. Meşe, ceviz, maun ve akçaağaç gibi ağaçlar ile üretilen mobilyalar dayanıklılığı ile bilinir. Bu malzemelerden üretilmiş ürünlerin fiyatı diğer seçeneklere kıyasla pahalı olsalarda, bu malzemeler kullanılarak yapılan yemek masasını uzun yıllar kullanırsınız. Eğer ki uygun fiyatlı olsun, yıllarca kullanmasam da olur diye bir düşünceye sahipseniz MDF yemek masalarına şans verebilirsiniz.

Ayrıca yemek masasının üst bölümü kadar masanın alt kısmında yer alan iskelet kısmıda önemlidir. Bu kısmın sağlamlığı en az üst gövde kadar önemlidir. Çünkü üzerine konulacak her şeyi taşıyacak asıl nokta burasıdır.

İskelet bölgeleri metal veya ahşap olan ürünler, üstünde cam taşıyorsa çok daha uygun fiyatlıdır. Cam masaların, küçük odaları çok daha geniş gösterir. Ayrıca çizilmeler ve ısıya karşı dayanıklı temperli camları tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır.

Mermer masalar ise oldukça şık görünüme sahip olsalarda, hem ağır hem de çizilmelere karşı dayanıksız masalardır. Ağır masaların zemine uyguladığı baskıyı en aza indirgeyebilmek için masa altlarına monte edilecek tekerlerden faydalanabilirsiniz.

Küçük Evler İçin Yemek Masası Seçimi Nasıl Olmalı

Küçük salonlar için yemek masası modelleri genellikle açılabilen mekanizmaya sahip tasarımlar olarak karşımıza çıkar. Başka alternatif olarak da frensiz – frenli tekerlek sistemine sahip masaların kullanılmasıdır. Yer tasarrufu sağlayan katlanan veya tekerlekle kolayca hareket kabiliyeti kazanan mobilyalar arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Tekerlekli masa ve sandalyeler kalabalık misafirlerinizin olduğu günlerde kolayca taşınarak sizlere ekstra alan açar. Ayrıca balkonda, bahçede, terasta nerede olursanız olun yemek sofranızın kurulacağı her alana tekerlekli veya katlanabilir masalarınızı da beraberinizde götürebilirsiniz.

Masalarınızın açılır-kapanır mekanizması ve teker sistemi sayesinde büyük bir yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda seperatörlü veya seperatörsüz çekmecelere davet çatal, bıçak takımlarınızı ekleyerek mutfağınızda da fazla alana yer açabilirsiniz.

Küçük evlerde yemek masası modelleri arasında bench tasarımlarda son zamanların gözdesi konumunda. Oturma alanıyla takım oluşturan bench tasarımlar, sandalyelerin kapladığı ekstra alanı ortadan kaldırarak dar alanlarınızın çok daha kullanışlı olmasını sağlıyor.

Dar yemek odaları için bir diğer tavsiyemiz ise katlanan sandalye, tabure ve duvara gömülü mobilyalardır. Bu mobilyalar sayesinde hareket alanınızı arttırarak, çok daha fazla misafire ev sahipliği yapabilirsiniz. Büyük salonlarda sıkça karşılaştığımız konsol ve vitrin eklemelerini küçük evler için tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu tarz mobilyalar fazla yer kaplayarak, yaşam alanınızı çok daha dar gösterecektir. Bunlar yerine büfe tarzında orta boylarda vitrinleri tercih edebilir yada tekerlekli dolaplar satın alabilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi