DOLAR 32,5567 0.11%
EURO 34,9782 -0.09%
ALTIN 2.437,780,10
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’nin teknolojik dönüşümü kuvvetli şekilde devam edecek”

“Türkiye’nin teknolojik dönüşümü kuvvetli şekilde devam edecek”

ABONE OL
Şubat 25, 2022 21:20
“Türkiye’nin teknolojik dönüşümü kuvvetli şekilde devam edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Erzurum’da "Kış Bilim Festivali"nin açılışında konuştu.

 

İleri, Erzurum'un, Türkiye'nin bilim tarihi açısından önemli bir şehri olduğunu belirtti.

 

Geçmişten bu yana Erzurum'un, Doğu Anadolu'da bilimsel araştırmaların adresi olduğunu ifade eden İleri, bu özel coğrafyada bu imkanları bulunanların çok şanslı olduğunu söyledi.

 

Erzurum'da bugün iki üniversitenin, bir teknoparkın, şimdi de çok güzel bir bilim merkezinin yer almasının Doğu Anadolu için önemli olduğunu aktaran İleri, şöyle konuştu:

 

"Erzurum'daki Doğu Anadolu Gözlemevi, alanında ileriye gitmiş güzel bir merkez oluyor. Son 20 yılda Türkiye çok büyük bir dönüşüm geçirmekte ama geriye dönüp baktığımızda bu dönemi ekonomik ya da siyaseten gelişmekte olan süreç olarak değil, aynı zamanda da dijitalleşme sürecimizin de önemli bir aşaması olarak göreceğimizi düşünüyorum. Bu dönüşümün en önemli parçası işte böyle bilim merkezleri, TEKNOFEST gibi güzel organizasyonlar. Gidecek daha çok yolumuz var. Ümit ediyorum ki bu heyecanla bu yolda devam edeceğiz."

 

"Türkiye'nin teknolojik dönüşümü kuvvetli şekilde devam edecek"

Ülkenin hemen yanı başında Ukrayna-Rusya geriliminin yaşandığına işaret eden İleri, "İşte böyle süreçlerde anlıyoruz ki istikrarlı bir siyasi liderlik gerçekten çok önemli. Türkiye'de de bu siyasi liderlik olduğu için çok şanslıyız, çok gururluyuz. Türkiye'nin teknolojik dönüşüm sürecinin daha kuvvetli devam edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Festivalde, atölyeler, planetaryum, bilimsel gösteriler, sanal gerçeklik tüneli, teleskop gözlemleri ve ikonik sergiler yer alıyor.

Vatandaşlar ve teknoloji ilgilileri, festival alanını yarın akşama kadar gezebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi