DOLAR 32,5909 0.35%
EURO 34,8667 0.36%
ALTIN 2.504,660,82
BITCOIN 21096231,89%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Kripto Para Borsaları ve Borsalardaki Coin’ler Tek Bir Yerde: 21 Milyon

ABONE OL
Ekim 26, 2022 11:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para birimleri şu anda belki de en yüksek volatiliteye sahip piyasa olarak değerlendiriliyor. Volatil piyasada farklı borsalarda işlem yapmak ve borsalarda yer alan varlıkların fiyatlarını aynı anda takip edebilmek büyük önem taşıyor. Buna ek olarak gelişmelerin de kripto para birimlerini etkilediği ve dolayısıyla takip edilmelerinin önemli olduğu dile getirebilir. 21 milyon ise Türk kripto para yatırımcıları için önemli bir veri platformu olarak tüm bu bilgilere hizmet etmeyi amaçlıyor.

 

21 Milyon’un Özellikleri

 

21 Milyon özellikler kripto para birimlerinin fiyatlarını Türk Lirası bazında sunması ile dikkat çekiyor. Çünkü benzer platformlar genel olarak dolar bazında takip imkanı sunuyor ve bu da Türk Lirası ile yatırım yapan yatırımcıların işlerini bir nebze zorlaştırabiliyor. 21 Milyon platformunda şu anda 242 kripto para birimi ve 8 Türk kripto para borsası yer alıyor. 242 kripto para biriminin Türk lirası cinsinden fiyatını bulabileceğini 21 Milyon verilerine göre Türk kripto para piyasası toplam hacmi şu anda 5,6 milyar TL seviyesinde.

 

Bunlara ek olarak kullanıcılar 21 Milyon ile gündemin önemli haberlerine ve önemli gelişmelere ulaşım sağlayarak yatırım stratejilerini konumlandırabiliyor. 21 Milyon’da ekosistemdeki gelişmeler anlık olarak paylaşılıyor.

 

Öte yandan platformda Türk kripto para borsaları hakkında puanlama, pariteler hakkında bilgi, işlem hacimleri ve bitcoin borsaları ile ilgili diğer detaylar yer alıyor. Böylece yeni kripto para yatırımcıları hangi borsayı kullanmak istediklerine bu özelliklere bakarak karar verebiliyor.

 

Platformda borsalar, “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine tabii tutuluyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise  platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

 

21 Milyon’un Avantajları

 

21 Milyon’da kullanıcılar “Türkiye’deki kripto para birimleri” sekmesini kullanarak coin’lerin; TL cinsinden fiyatlarını, 24 saatlik, 1 haftalık ve 1 aylık fiyatlarını ve Türkiye’deki 24 saatlik hacimlerini anlık olarak görüntüleyebiliyor.

 

Bunlara ek olarak platformda “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sıralama bulunuyor. Bu sekmelerde kullanıcılar, hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi