DOLAR 32,3203 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.295,110,79
BITCOIN 23048032,07%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam’dan 17 Ağustos’un yıl dönümünde açıklama
  • Bizden Haber
  • Gündem
  • TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam’dan 17 Ağustos’un yıl dönümünde açıklama

TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam’dan 17 Ağustos’un yıl dönümünde açıklama

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 11:01
TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam’dan 17 Ağustos’un yıl dönümünde açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam 17 Ağustos 1999 yılında binlerce insanın ölümüne neden olan depremin yıl dönümünde açıklama yaptı. 

 

"Doğa olaylarının afete dönüşmediği bir ülke kuracağız" diyen İnam açıklamasında, bugün İstanbul halkının neredeyse maaşının tamamını verdiği sağlıksız konutlarda deprem korkusuyla yaşamasının insanlık dışı olduğuna vurgu yaptı. İnam'ın açıklaması şu şekilde:

 

Doğa olaylarının afete dönüşmediği bir ülke kuracağız

"Bugün 1999 depreminin yıl dönümü. Üzerinden 23 yıl geçen bir afet bugün hâlâ İstanbul’da yaşayan herkesi korkutuyor. Hiçbirimiz yaşadığımız konutların depreme dayanıklılığından emin değiliz. Üstelik günümüz koşullarında o konutların kirası için maaşlarımızın büyük kısmını veriyoruz. Oysa ki sağlıklı ve güvenli konutlarda barınmak insan hakkıdır.

 

Bugün barınma hakkı gündeme geldiğinde hemen ortaya çıkan düşük faizle konut edindirme yalanlarını, “TOKİ her gelir grubuna ev mi yapsa?” projelerini reddediyoruz.

 

Soruyoruz: İstanbul’da kaç boş konut var? 2020 yılında bu sayı 1 milyon 800 bin olarak açıklanmıştı.

 

Soruyoruz: İstanbul’da şu an boş ya da atıl durumda olan, aciliyetle güvenli barınma amaçlı işlevlendirilebilecek kaç yapı var?

 

Soruyoruz: İstanbul’da olası bir depremde hasar görecek kaç konut var? Bunca konut boşken milyonlarca insanın yıkılması için depreme bile gerek olmayan, durduğu yerde çöken binaların olduğu bu kentte güvencesiz konutlarda yaşamasının sorumlusu kim?

 

Depremin yıldönümünde alın teri de, canı da patronlar tarafından yok sayılan emekçi halkımıza bir kez daha söz veriyoruz. Doğa olaylarının can pazarına dönüşmediği bir ülke kuracağız."

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi