DOLAR 32,3445 0.27%
EURO 35,1715 0.05%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN 22908352,70%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TFXTARGET ile artık global şirketlerin hissedarı olmak mümkün!

TFXTARGET ile artık global şirketlerin hissedarı olmak mümkün!

ABONE OL
Aralık 1, 2021 11:30
TFXTARGET ile artık global şirketlerin hissedarı olmak mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Finans, kısa bir süre önce hisse senedi ve yatırım fonu alış-satış işlemlerini ekleyerek yatırım platformuna dönüştürdüğü mobil uygulaması TFXTARGET’a son olarak yabancı hisse senedi ve borsa yatırım fonu işlemlerini de ekledi. Banka, bu güncellemeyle birlikte katılım bankacılığı sektöründe bir ilki gerçekleştirmiş oldu.     

 

Dünyadaki döviz ve kıymetli maden piyasalarını 5 gün 24 saat boyunca eş zamanlı izleyebilmeyi ve 33 farklı döviz kurundan anında işlem yapabilmeyi sağlayan TFXTARGET, yabancı hisse senedi ve borsa yatırım fonu işlemlerinin eklenmesiyle teknolojiden otomotive, gıdadan sağlığa kadar global ölçekteki dev şirketlerin hisselerinin kolayca alınıp satılabildiği uçtan uca bir mobil yatırım platformu haline geldi.

 

Türkiye Finans yatırım yapmak isteyen herkesin kolaylıkla birikimlerini değerlendirmesine ve varlıklarını yönetmesine imkan tanıyan öncü mobil yatırım platformu TFXTARGET ile bir ilki gerçekleştirdi. 5 gün 24 saat boyunca, dünyadaki döviz ve kıymetli maden piyasalarını eş zamanlı izleyebilmeyi, 33 farklı döviz kurundan anında işlem yapabilmeyi ve hisse senedi ile yatırım fonu, kira sertifikası alış-satış işlemlerini gerçekleştirebilmeyi sağlayan TFXTARGET, yabancı hisse senedi ve borsa yatırım fonu işlemlerinin eklenmesiyle uçtan uca bir yatırım platformuna dönüştü.  Zenginleştirilmiş yeni özelliklerle birlikte artık TFXTARGET üzerinden Dow Jones İslami Endeksi’nde yer alan, ABD ve Avrupa borsalarında işlem gören; teknolojiden otomotive, gıdadan sağlığa kadar global ölçekli birçok şirketin hissedarı olmak mümkün. Bu geliştirmeyle birlikte müşteriler TFXTarget ile Apple, Facebook,  Amazon, Tesla ve Microsoft gibi dev şirketlerin hisselerini kolayca alıp, satabilir hale geldi.

Katılım bankacılığı sektöründe bir ilk olan TFXTARGET uygulaması sayesinde müşteriler, yurt dışı piyasaları üzerinden kolayca alım-satım emri verebiliyorlar. Katılım bankacılığı esaslarına uygunluk kriteri taşıyan, dünyada kabul görmüş İslami endesklere uygun firmalar için yapılabilen bu işlemler sadece Türkiye Finans şubelerinde değil bankanın dijital kanalları üzerinden açılabilen yatırım hesapları ile de anında gerçekleştirilebiliyor. 

 

 “Tüm  yatırımcılara dünya piyasalarında söz sahibi olma fırsatı sunuyoruz.”

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı M. Necati Özdeniz, “2014 yılında bankamız tarafından sektörde bir ilk olarak hayata geçirilen TFXTARGET’ı yeni özelliklerle zenginleştirmeye devam ediyoruz. Dijital trendlerin çok hızlı bir şekilde değişmesiyle biz de bu değişime ayak uydurabilmek için kısa bir süre önce mobil uygulamamıza yenilikçi özellikler ekleyerek TFXTARGET’ı bir yatırım platformuna dönüştürdük. TFXTARGET platformunu, az veya çok farketmeksizin birikimlerini değerlendirmek isteyen herkesin kullanabileceği uçtan uca dijital bir yatırım platformuna dönüştürmeyi hedeflemiştik.  Yatırım yapmak isteyen her kesimden yatırımcıya, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin kolaylıkla hissedarı olabilme imkanını sunmamızın ardından şimdi de bu imkanı yurt dışı piyasalarına taşıyoruz. Artık yatırım hacmi fark etmeksizin tüm müşterilerimiz; Dow Jones Islamic Index’inde yer alan ABD ve Avrupa borsalarında işlem gören global şirketlerin hissedarı olabiliyorlar. Örneğin Apple, Facebook,  Amazon, Tesla, Adidas ve Microsoft gibi dünya piyasalarının önde gelen şirketlerinin hisselerini kolayca alıp satabiliyorlar” dedi. 

M. Necati Özdeniz sözlerini şu şekilde noktaladı: “Önümüzdeki süreçte TFXTARGET’a  yenilikçi özellikler eklemeye devam edeceğiz.  Yatırımlarını değerlendirirken zaman kaybetmek istemeyen kullanıcılarımıza ertesi sabahı beklemeden anında alım-satım yapabilecekleri bir platform yapısı sunuyoruz. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda altyapımızı zenginleştirmeyi ve değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda platformumuzu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.” 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi