DOLAR 32,3459 0.28%
EURO 35,1379 -0.02%
ALTIN 2.309,811,43
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEB Portföy’den iki yeni yatırım fonu: “Gümüş Fon Sepeti Fonu” ve “Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon”
  • Bizden Haber
  • Ekonomi
  • TEB Portföy’den iki yeni yatırım fonu: “Gümüş Fon Sepeti Fonu” ve “Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon”

TEB Portföy’den iki yeni yatırım fonu: “Gümüş Fon Sepeti Fonu” ve “Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon”

ABONE OL
Ağustos 11, 2022 11:50
TEB Portföy’den iki yeni yatırım fonu: “Gümüş Fon Sepeti Fonu” ve “Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Yenilikçi varlık yönetimi anlayışıyla yerli ve yabancı sermaye piyasalarının sunduğu fırsatlardan yatırımcılarını en iyi şekilde yararlandırmayı hedefleyen TEB Portföy, iki yeni yatırım fonunu hayata geçirdi. Yatırımcılar “TEB Portföy Gümüş Fon Sepeti Fonu (GMC) ” ve “TEB Portföy Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon (TGX)”a TEB şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ve TEFAS’a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla yatırım yapabilecekler.

 

Dünya nüfusunun artışı ve kırsal alanların sayısının giderek azalmasıyla geleceğe yönelik yapılan öngörüler arasında gıdada yaşanan sorunlar sürekli gündeme geliyor. Bu nedenle tarım, gıda ve bu alanlarda faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinin önemi her geçen gün artıyor. TEB Portföy, Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon (TGX) ile bu şirketlere yatırım yaparak yatırımcıları için değer üreterek orta vadede karşılaştırma ölçütünün üzerinde getiri kazandırmayı hedefliyor.

 

TEB Portföy, Gümüş Fon Sepeti Fonu (GMC) ile dünya gümüş piyasalarındaki fiyat gelişmelerini fonun yatırımcılarına yüksek oranda yansıtarak orta ve uzun vadede istikrarlı getiri sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda fon toplam değerinin en az yüzde 80’i devamlı olarak gümüşe dayalı yerli ve yabancı yatırım fonu katılma paylarına ve gümüşe dayalı endeksleri takip etmek üzere kurulu yerli ve yabancı borsa yatırım fonu katılma paylarına yatırılıyor. Fonun geri kalan kısmı ise genel piyasa koşulları ve portföy yöneticisinin tercihleri doğrultusunda getiriyi desteklemek veya riskten korunmak amacıyla ve belirlenen sınırlar içerisinde para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılıyor.

 

Yağız Oral: “Yatırımcılarımıza alternatif getiri sağlamayı hedefleyen yenilikçi ürünler sunuyoruz”

TEB Portföy’ün yatırımcılara sunduğu iki yeni yatırım fonu ile ilgili bilgi veren TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Yağız Oral, şunları söyledi: “Pandemi sürecinde birçok yatırımcı değerli madenlere yöneldi. Gümüş ise bugün sadece kıymetli bir maden olarak değil, aynı zamanda birçok endüstrinin en önemli elementleri arasında yer alıyor. Gümüş Fon Sepeti Fonu ile yatırımcılarımıza orta ve uzun vadede getiri sağlamayı hedefliyoruz. 

 

Ayrıca, bir portföy yönetimi şirketi olarak “Sürdürülebilirlik”’e büyük önem veriyoruz. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim konularına olan hassasiyetimizle yatırımcılara yenilikçi ürünler sunuyoruz. Dünyamızın karşılaştığı en önemli güçlüklerin başında iklimde ve gıdada yaşanan sorunlar geliyor. Bu da özellikle tarım ve gıda alanlarında faaliyet gösteren ve bu şirketlerce sağlanan ürün ve hizmetlerin önemini her geçen gün artırıyor. Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon ile yatırımcılarımıza tarımsal üretim, tarımda otomasyon, bitki ve hayvan bilimi, akıllı ekipmanlar, bitki ve gıda koruma teknolojileri, hassas tarım teknolojileri ve alternatif gıda üretimi alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapma imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi