DOLAR 32,3229 0.21%
EURO 35,0958 -0.15%
ALTIN 2.280,910,16
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sokak Hayvanlarının Dostu, İnegöl Belediyesi

Sokak Hayvanlarının Dostu, İnegöl Belediyesi

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 09:20
Sokak Hayvanlarının Dostu, İnegöl Belediyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnegöl Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi hizmetleri ve sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla can dostlarının en sadık dostu konumunda. 17 Ağustos Evsiz Hayvanlar Günü kapsamında sokak hayvanlarına ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehirde yaşayan her canlının sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi.

 

İnegöl Belediyesi, sadece vatandaşlar değil sokaklarda yaşayan can dostları için de hizmet üretiyor. Bu kapsamda Karalar bölgesinde bölgenin en kapsamlı Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ile Hayvan Hastanesini hayata geçiren İnegöl Belediyesi, bu merkez ile can dostlarına şifa dağıtıyor. Çevre illerden gelen hayvanların tedavilerinin de yapıldığı merkez ile İnegöl Belediyesi, örnek bir hizmet sunuyor.

 

BÖLGENİN EN KAPSAMLI HAYVAN HASTANESİ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 17 Ağustos Evsiz Hayvanlar Günü nedeniyle İnegöl Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Taban, şehirde yaşayan her canlının sorumluluğunu üstlendiklerini ifade ederek; “Bizler sadece insanları değil, şehrimizin hayvanlarını da bitkilerini de tarih kokan sokaklarını, caddelerini de önemsiyoruz. Bu şehirde nefes alan her canlının üzerinde sorumluluk hissediyoruz. Bu düşünce ile bölgemizin de en kapsamlı hayvan hastanesini içerisinde barındıran Sahipsiz Hayvanlar ve Bakım ve Tedavi Merkezini İnegöl’e kazandırdık. Bu merkez sayesinde hem can dostlarımız hem de sokak hayvanlarıyla ilgili vatandaşlarımızın ilettiği talep ve başvuruları yerine getiriyoruz” dedi.

 

7 AYDA 2981 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ, 225 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bir yandan besleme, bir yandan tedavi ve bir yandan da sahiplendirme çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Taban, şöyle devam etti: “Müdürlüğümüz 2022 yılının ilk 7 aylık sürecinde 2981 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi. Yine 225 hayvan merkezimizden sahiplendirildi. Sahiplenmelerle ilgili de merkezimizden kedi ve köpek sahiplenen vatandaşlarımıza 6 ay boyunca rutin aşı ve tedavileri karşıladığımızı hatırlatmak istiyorum.”

 

CAN DOSTLARI İÇİN YENİ ARAÇ ALIMI YAPILDI

“Aynı zamanda can dostlarımız için şehir dışında kalan alanlarda 10 ayrı noktada doğal yaşam alanları oluşturduk. Boğazköy barajı mevkiinde yapılan bu alanlara ilaveten Kurşunlu bölgesinde de 10 barınma alanı oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor. Yine can dostlarımıza daha iyi şartlarda hizmet sunmak adına kapsamlı bir araç alımı yaptık. Hayvan toplama ve hayvan sevkinde kullanılan bu araç ile can dostlarımıza daha uygun şartlarda hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi