DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.296,170,84
BITCOIN 22895261,03%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık sektörü de ‘hiper inovasyon’ çağına giriyor

Sağlık sektörü de ‘hiper inovasyon’ çağına giriyor

ABONE OL
Kasım 19, 2021 11:30
Sağlık sektörü de ‘hiper inovasyon’ çağına giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Citrix'in yaptırdığı bir araştırmanın sonuçları, dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin bir "hiper inovasyon çağına" girdiklerini ve sağlık sektörünün bu sektörler arasında başı çektiğini, hızla geleceğe doğru ilerlediğini gösterdi. 

Citrix’in sağlık sektörünün de içinde yer aldığı altı farklı sektördeki 1.200 iş lideriyle yaptığı ankette, yeni teknolojileri ve iş modellerini benimseyen sektörlerin başında sağlık sektörü yer aldı.

Ankete katılan sağlık sektörü liderlerinin 92'si işletmelerinin pandemi sırasında yeni çalışma yöntemleri ve süreçleri benimsediğini ve 82'si yeni teknoloji araçları ve altyapı kullandıklarını söyledi.

İşbirliği ve inovasyon artıyor

Pandemi sırasında başarılı işbirlikçi ortamlar yaratan işletmeler, sektörler arasında sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere daha fazla yenilik gördü. Ankete katılan diğer sağlık hizmetleri liderlerinin 58'i pandemi sırasında işletmeleri arasındaki işbirliğinin arttığını ve 72'si pandemi sırasında inovasyonun arttığını bildirdi.

Toplamda, tüm bu yenilikler, ankete katılan sektörlerde dünya çapında tahmini 678 milyar dolarlık bir gelir artışı sağladı. Ankete katılan 10 liderden neredeyse 9'u, yeni çalışma araçlarının kullanıma sunulmasının işlerindeki bireyler ve ekipler arasındaki etkileşimi büyük ölçüde iyileştirdiğini ve 80'inin kuruluşlarının gelecek yıl bir hiper inovasyon aşamasına girmesini beklediğini söyledi.

Citrix'te İş Stratejisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tim Minahan, Fierce Healthcare'e yaptığı açıklamada; pandeminin, daha önce işletmeleri geride tutan uzaktan çalışma ile bazı tabuları ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu söyledi. Minahan, şunları söyledi: “Kenarlara dokunmuşlardı, ancak kesinlikle pandemi onları büyük bir ivmeye soktu. Yine de bu kadar hızlı değişim bazı kaçınılmaz sonuçlar doğuruyor. Özellikle sağlık kuruluşları, gereklilik nedeniyle çok fazla yatırım yapmak zorunda kaldılar ve zaten marj duyarlı bir işte, birçok sağlık hizmeti sağlayıcısı şu anda maliyet konusunda çok fazla baskı altında."

Minahan’a göre; ancak hiper inovasyon dönemi daha yeni başladı ve işletmeler artık buradan geri dönmek istemiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi