DOLAR 32,3730 0.16%
EURO 35,0879 -0.03%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Paymes Mısır’daki sosyal ticareti büyütecek

Paymes Mısır’daki sosyal ticareti büyütecek

ABONE OL
Mayıs 25, 2022 10:30
Paymes Mısır’daki sosyal ticareti büyütecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa bir süre önce exit yapan ve MENA Bölgesi’nin ödüllü, lider ödeme ve elektronik para kuruluşu PayTabs ile birleşen sosyal ticaretin ülkemizdeki lider ödeme şirketi Paymes, Azerbaycan pazarından sonra Mısır’a açılıyor. Yenilikçi ödeme şirketi, bireysel serbest çalışanlar ile küçük işletmelerin sosyal ticaret yapmalarına ve sosyal medya platformları üzerinden ödeme alabilmelerine imkan sağlayacak.

 

Kısa bir süre önce exit yapan ve MENA Bölgesi’nin ödüllü, lider ödeme ve elektronik para kuruluşu PayTabs ile birleşen sosyal ticaretin ülkemizdeki lider ödeme şirketi Paymes, Azerbaycan pazarından sonra Mısır’a açılıyor. Paymes, MENA bölgesinde PayTabs'in sosyal ticaret platformu olarak hizmet verecek. Stratejik ortaklık kapsamında hem kurumsal hem de bireysel milyonlarca kullanıcı, sundukları ürün ve hizmetler için saniyeler içinde sosyal medya platformları üzerinden ödeme alabilecek. Bölge özelinde PayTabs'in geniş ağı vasıtasıyla Paymes, sosyal ticarette EMEA Bölgesi’nin tamamına ulaşacak.

 

Mısır için yenilikçi bir sosyal ticaret ve ödeme platformu 

İş birliği kapsamında, Paymes'in Mena Bölgesi’nde PayTabs'ın sosyal ticaret platformu olarak hizmet vermesi için ilk kilometre taşını ise Mısır pazarı oluşturuyor. Bölgede kullanıma sunulacak olan bu yeni fintech çözümü Mısır pazarındaki pek çok tüccarın platform üzerinden ürünlerini veya hizmetlerini sunmalarına, müşteri erişimini genişletmelerine ve mikro işletmelerin gelir elde etme fırsatları yakalamalarına olanak tanıyacak. Çevrimiçi platform, alışveriş yapan müşterilerin ürünleri doğrudan sepetlerine eklemelerine, iletişim ve teslimat bilgilerini doldurmalarına ve sorunsuz ve güvenli bir şekilde kontrol etmelerine olanak tanıyor. Paymes aracılığıyla mikro satıcılar Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi çeşitli sosyal medya platformları üzerinden güvenli ödeme bağlantılarını Paymes aracılığıyla paylaşabilecekler.  Temassız ödeme yöntemi ve statik QR kodlarıyla da ödeme işlemleri tamamlanabilecek.

 

PayTabs Kurucusu ve CEO’su Abdulaziz Al Jouf konuya ilişkin yaptığı açıklamada Paymes ile yapılan bu iş birliğinden son derece gurur duyduklarını ifade ederek “MENA Bölgesi’nde sosyal medya platformları üzerinden yapılan alışverişler baş döndürücü bir hızla büyüyor ve hemen hemen her alanda gig ekonomisinin ve küçük işletmelerin pazardaki etkisi de hızla artıyor. Yaptığımız kapsamlı pazar araştırması, mikro işletmeleri destekleme ihtiyacının giderek belirginleştiğini gösterdi. Bu amaçla yaptığımız iş birliğinin tam da bu durumu kolaylaştırmayı amaçladığını söyleyebiliriz. Paymes platformu, Mısır'daki mikro tüccarlar için sosyal ödeme araçlarının kullanımını artırmayı ve ekonomiye katkıda bulunan milyonlarca insanın hayatını basitleştiren dijitalleştirilmiş çözümlerden yararlanmalarını hedefliyor. Bu amaçla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan (KSA) pazarları stratejimizdeki bir sonraki hedef pazar yerlerini oluşturuyor.”

 

PayTabs'in Afrika Genel Müdürü Hany Soliman şunları ekliyor: “Sosyal ticaret satıcıları ve serbest çalışanlar Mısır'da etkisini artırıyor ve pazar sosyal ticaret için çok umut verici hale geliyor. PayTabs olarak, potansiyel ve yeni segmentlerin beklentilerini karşılayan yenilikçi ürünler ve çözümler sunmaya devam ediyoruz ve Paymes platformunu Mısır pazarına sunmaktan heyecan duyuyoruz. Paymes, ödemeleri kolaylaştırarak ve mikro tüccarların müşterileriyle daha verimli iletişim kurmasına yardımcı olarak günlük işleri daha kolay hale getirecek. Bu ortaklık, sosyal ticaret alanında mikro tüccarların başarısı için bir yol çizme konusundaki inancımızı yansıtıyor.”

 

Paymes Kurucu Ortağı Hasan Jabbarov ise şunları söylüyor: “Özellikle pandeminin başlamasından sonra serbest meslek sahiplerinin ve mikro tüccarların sayısının tüm zamanların en yüksek olduğu bir çağda yaşıyoruz. PayTabs ile bu iş birliğinin mikro işletme sahipleri için tünelin sonundaki ışık olduğuna inanıyoruz ve onlara sosyal ticaret ve elektronik ticaret yolculuklarında eşlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Platform kullanıcıları, saniyeler içinde ödeme alabilecekleri sosyal medya bağlantıları oluşturabilecekler. Sosyal ticaret kapsamında tüm kişi ve işletmeler ürünlerini/hizmetlerini hem Mısır'da hem de dünya çapında listeleyip tanıtabilecekler ve karşılığında daha yüksek gelir elde edebilecekler. Paymes ile Mısır'da, MENA Bölgesi’nde ve genel olarak dünyada hızlı bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz”.

 

Visa tarafından yapılan "2021 Küçük İşletmeleri İyileştirme" araştırmasında ankete katılan Mısırlı tüccarların yarısı, dijital ödemeleri iş yerlerini kurtarmak için gerekli bir yatırım olarak değerlendirdiklerini vurguladı. Reuters raporlarına göre, son veriler Mısır'daki serbest çalışanların sayısını on dört milyon olarak gösterirken, gerçek sayı çok daha yüksek olabilir. Bu kapsamda iki platform arasında kurulan ortaklık, mikro tüccarları dijital ödeme ekosistemine dahil edip ve onlara güvenli ve uygun sosyal ticaret çözümleri sunarak sektörün öneminin anlaşılmasına ve büyümesine büyük ölçüde katkı sağlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi