DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9923 -0.27%
ALTIN 2.324,260,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muratbey ihracatta yelkenini inovasyondan aldığı güçle büyütüyor
  • Bizden Haber
  • Ekonomi
  • Muratbey ihracatta yelkenini inovasyondan aldığı güçle büyütüyor

Muratbey ihracatta yelkenini inovasyondan aldığı güçle büyütüyor

ABONE OL
Kasım 23, 2021 10:10
Muratbey ihracatta yelkenini inovasyondan aldığı güçle büyütüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de özel peynirler kategorisinin lideri “Muratbey”, inovatif ürünleriyle ihracat pazarlarında da adından söz ettiriyor. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde ihracatın ciro içindeki payını yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol “İnovatif ürünlerimizle bulunduğumuz pazarlara yenilikler sunmaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye’den Almanya’ya yapılan peynir ihracatının yaklaşık 70’ini tek başına yapıyor olmamız, Muratbey’in ihracattaki başarısının en belirgin kanıtlarından bir tanesi” dedi. 

Dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaşan Muratbey, Turquality’nin de gücünü arkasına alarak dış ticarette yeni pazarlara göz kırpıyor. Tüm dünyayı sağlıklı, inovatif, kaliteli ve leziz peynirlerle buluşturmayı hedefleyen Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, 300’ü aşkın ürün çeşidiyle tüm dünyada büyük bir ilgi görüyor. Kısa süre önce Türkiye’de peynir sektöründe Turquality programından yararlanmaya layık görülen tek şirket olan Muratbey, “Bir dünya markası” olma vizyonu doğrultusunda ihracatta büyümeye devam ediyor. 

Necmi Erolİhracatımıza sürdürülebilir bir nitelik kazandırdık

Son yıllarda ihracat odaklı yatırımlarını artırarak tüm dünyada ilgi gören global bir marka olduklarını belirten Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, Amerika, Çin, Yeni Zelanda, Ortadoğu ülkeleri, Afrika, Türki Cumhuriyetler, Uzakdoğu, Balkan ülkeleri gibi dünyanın farklı coğrafyalarında, 5 kıtada milyonlarca insanı Muratbey’in lezzetli peynirleriyle buluşturuyoruz. Avrupa ülkelerine şu anda Burgu, Sürmeli, Misto, Topi, Anadolu Lezzetleri, Antep, Örgü, Izgara Peynir, Naturena çeşitleri ve Tel Peynir olmak üzere birçok çeşidimizi ihraç ediyoruz. Yurt dışında ‘Helix Cheese’ adıyla 5 kıtada onlarca ülkeye ihraç ettiğimiz ‘Burgu’ büyük beğeni kazanıyor. Hatta Almanya’da yayınlanan ünlü süt ve süt ürünleri dergisi Milch-Marketing’in okuyucuları tarafından kendi kategorisinde 2019-2020 için ‘Yılın Ürünü’ seçilerek ‘Altın Ödül’ aldık. Avrupa Birliği ülkelerine peynir ihracatını sürdürülebilir şekilde başaran öncü markayız. Bugün Türkiye’den Almanya’ya yapılan özel peynirler ihracatının yaklaşık 70’ini tek başımıza Muratbey olarak biz gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yeni ürün lansmanları hız kesmeyecek 

Geçtiğimiz yıl ihracatlarını önemli ölçüde artırdıklarını söyleyen Necmi Erol, önümüzdeki dönem ihracat hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “5 yıllık stratejik planımız doğrultusunda ihracatın ciromuzdaki payını yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde öncelikle Avrupa, Ortadoğu ve Çin pazarlarında büyümek istiyoruz. Muratbey olarak değişen tüketici taleplerine daima inovatif ürünlerle karşılık verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu sene içinde ve gelecek yıl gerçekleştireceğimiz yeni ürün lansmanlarıyla ihracattaki iddiamızı perçinleyeceğiz. Bu yeniliğin de tıpkı daha önce üretilen peynirlerimiz gibi tüm dünyada büyük ses getireceğine inanıyoruz”.

SIAL China Fuarı’nda ‘Plus’ ve ‘Misto’ya yoğun ilgi

Muratbey’in önümüzdeki dönem ihracat hedeflerini gerçekleştirme adına Çin pazarının çok önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Erol, Çin’e ilk kez bu yıl peynir ihracatı yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu yıl Şangay’da katıldıkları SIAL China’da “D vitaminiyle zenginleştirilmiş, “Plus” ve “Misto” peynirlerinin fuarda katılımcılarından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Necmi Erol şöyle konuştu: “Çin’in ardından Azerbaycan, İsveç ve Kosova’yı da ihracat ağımıza kattık. Özellikle Avrupa pazarından uzun süredir gelen talepler üzerine yeni ürünler ile portföyümüzü genişlettik. Son olarak büyük bir başarıyla geride bıraktığımız ANUGA Fuarı’nda da, ihracat potansiyelimizi daha da artıracak yeni temaslar geliştirdik. Yurt içinde ve ihracatta İzmir Tulum Peyniri’ni Muratbey markasıyla tüketiciyle buluşturduk. İnovatif peynirlerimizden Naturena çeşnili peynirlerimiz ve geleneksel peynir çeşitlerimizle yoğun ilgi görerek büyümeye devam ediyoruz. Bulunduğumuz her ülkede markalaşma yatırımları yaparak peynirlerimizi herkese tanıtmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi