DOLAR 32,3695 0.15%
EURO 35,3347 0.12%
ALTIN 2.322,640,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milliyet Arkeoloji Dergisi’nde Direnişin Müzesi

ABONE OL
Ağustos 20, 2022 08:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyet Arkeoloji Dergisi, yeni sayısında 100. yılını kutlayan Antalya Müzesi’ni, Attalos’un kenti Antalya’yı, Saint Pierre Han’ı ve birçok tarihi yapıyı mercek altına alıyor.  

 

Arkeoloji severleri her ay farklı tarihi miraslar ile buluşturan Milliyet Arkeoloji Dergisi; tarihi eserleri işgalci İtalyanlardan korumak amacıyla 1919’da fikri filizlenen ve 1922 yılında kurulan Antalya Müzesi’nin 100. yılını gündemine alıyor. İki asrı aşan tarihinde bankadan sigorta şirketlerine, mimarlık bürolarından imalathanelere, tarihte iz bırakmış farklı işletmelere ev sahipliği yapan Saint Pierre Han’ın kültür sanat merkezine dönüşüm hikâyesi tarih meraklılarını bekliyor. 

 

Pergamon Krallığı Side'yi ele geçiremediği için II. Attalos tarafından M.Ö. 158'de kurulan Antalya ve yalnızca şekliyle değil Kütahya'nın en eski yerleşmesi olması itibarıyla da "kalp" benzetmesini hak eden Tavşanlı Höyük Milliyet Arkeoloji sayfalarında okuyucularla buluşuyor.

 

Yeni bir sanat ekolünün başlangıcına işaret eden Yeşil Külliye'nin çinileri, Olimpiyat heyecanının sönmeyen ateşi Panionion arkeoloji meraklılarını bekleyen diğer konular arasında yer alıyor. “İstanbul'un altı üstünden kıymetli” şeklinde konuşan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal’ın söyleşisi de Milliyet Arkeoloji Dergisi’nde.

 

Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılan Milliyet Arkeoloji Dergisi’ne, Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan erişilebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi