DOLAR 32,3695 0.15%
EURO 35,3347 0.12%
ALTIN 2.322,640,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meşalelerle Şehitler İçin Yürüyecekler

Meşalelerle Şehitler İçin Yürüyecekler

ABONE OL
Ağustos 19, 2022 08:40
Meşalelerle Şehitler İçin Yürüyecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği ve kazanıldığı topraklar olan Haymana’da gerçekleşecek “Meşaleli Yürüyüş ”te vatandaşlar ve misafirler bir kez daha şehitler için yürüyecek.

 

“Sakarya Meydan Muharebesi Son Kale Haymana Etkinlikleri” için Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde, 22 Gün 22 gece sürecek dopdolu bir program hazırlandı. Programın en önemli etkinliklerinden biri olan “Meşaleli Yürüyüş” 23 Ağustos Salı saat 18.00’dan itibaren Mangal Dağı Şehitliğinde gerçekleştirilecek.

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Haymanalı ve misafirler şehitlerimizi anmak için ellerinde meşaleler, dillerinde marşlar ve dualarla Sakarya Meydan Muharebesi’nin başladığı ilk nokta olan Mangal Dağı’na yürüyecek. Yürüyüş programında mehteran takımı, Kuran’ı Kerim Tilaveti ve saygı atışı da yer alıyor.

 

22 Gün 22 Gece Sürecek Program

Sakarya Meydan Muharebesi Son Kale Haymana Etkinlikleri, Meşaleli Yürüyüş ile sınırlı kalmıyor. Haymana Kaymakamlığı, Belediye ve diğer paydaşların desteğiyle 23 Ağustos’ta başlayıp zaferin kazanıldığı 13 Eylül’e kadar sürecek dopdolu bir program hazırlandı. Programda, spor turnuvaları, fotoğraf sergisi, çocuk ve gençlik festivali, sünnet şöleni, panayır, muharip uçak gösterisi, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan anma programı ve şehitler için hayır yemeği gibi birçok etkinlik yer alıyor.

 

Zara Haymanalıları Coşturacak

Türk Halk Müziğinin sevilen Zara 10 Eylül’de Cimcime Meydanı’nda vereceği konserle Haymanalılara keyifli saatler yaşatacak.

 

Turgut “Tüm Halkımız Davetlidir.”

Bu büyük zafere ve Haymana’ya yakışır bir etkinlik programı hazırlamak için uzun süredir çalıştıklarını ifade eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Kaymakamlığımız ve Belediyemiz öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları, Ankara Üniversitesi ve stk’ların desteğiyle güzel bir etkinlik programı hazırladık. Destekleri için hepsine teşekkür ediyorum. Etkinliklerimiz 23 Ağustos’ta Mangal Dağı’nda düzenleyeceğimiz “Meşaleli Yürüyüş” ile başlayacak. Binlerce kişi bir kez daha şehitlerimiz için yürüyeceğiz. Etkinliklerimize tüm vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi