DOLAR 32,3779 0.17%
EURO 35,0405 -0.16%
ALTIN 2.324,650,24
BITCOIN 2264305-0,79%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Medianova, Aksela ile hem performans hem de güvenlik sunuyor

Medianova, Aksela ile hem performans hem de güvenlik sunuyor

ABONE OL
Aralık 22, 2021 13:50
Medianova, Aksela ile hem performans hem de güvenlik sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital dünyada siber saldırı ve tehditlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu saldırı ve tehditlere karşı korunmak için de gelişmiş güvenlik çözümleri sunan araçları kullanmak gerekiyor. Yerli ve global teknoloji şirketi Medianova tarafından geliştirilen Aksela, gelişmiş güvenlik çözümleri sunarken sistem performansını artıran bir platform olarak dikkat çekiyor.

 

Aksela’yı temelde performans ve güvenliği bir arada sunan bir platform olarak tanımlamak mümkün. Aksela; site, uygulama ve API’lerin maksimum verimlilikle çalışmasını sağlarken, kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkartarak sistem performans ve güvenliğini koruma altına alıyor. Platform, veri trafiğini edge sunucularda yönettiği için IP koruması da sağlayarak güvenliği en üst düzeye taşıyor. Bir web sitesindeki dinamik içeriklere dünyanın her noktasından, en hızlı şekilde ulaşılmasını sağlayan Aksela; veri sıkıştırma, dinamik içerik ön bellekleme gibi özellikleriyle de maksimum performans sunuyor.

 

İşlem süresini 86 hızlandırıyor 

 

Aksela, yalnızca web uygulamalarının değil, API'lerin de performans ve güvenliğini artırıyor ve gecikmesiz bir iletim desteği sunuyor. Gerçekleştirilen test sonuçlarına göre: Aksela’nın işlem sayısını saniyede 25,42 işlemden, 194,93 işleme çıkarmayı başardığı görülüyor. Platform, aynı şekilde yanıt süresini de 3,66 saniyeden 0,51 saniyeye indirerek işlemleri 86 daha hızlı hale getiriyor. 

 

DDoS saldırılarına karşı koyuyor

 

Aksela, web performansının yanı sıra kullanıcılarını siber tehditlerden koruyarak güvenliği de artırıyor. Platform, DPDK ve Anycast DNS mimarisiyle DDoS saldırılarına karşı koyarken, Geo-b–ing ve Rate-Limiting özelilkleri ile de belirli bir coğrafyadan gelen saldırıları ya da belli bir sayının üzerinde gelen istekleri durdurabiliyor. Aksela'nın üzerine kurulu olan Medianova Web Application Firewall (WAF), siber saldırılardan sistemi koruyan bir firewall olarak öne çıkıyor. WAF, çift yönlü HTTP/HTTPS istek trafiğini analiz ederek kötü niyetli girişimlerin önüne geçiyor. 

 

Medianova, Gartner teknoloji trend raporlarında yer alan 20 şirket arasına girdi

 

Tamamı Türk mühendislerin Medianova Ar-Ge merkezinde ve Teknopark’ta geliştirdiği CDN ile on biri Türkiye'de olmak üzere dünyada 50 noktadan her gün milyonlarca kullanıcıya hizmet verdiklerini belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim, “5 adet global patenti olan altyapımız, toplam 24 ülkede “dağıtık bulut” olarak çalışıyor. Global CDN pazarında büyümeye devam ediyoruz; 2018, 2019 ve 2020’de global raporlama şirketi Gartner’ın teknoloji trend raporlarında yer alan 20 şirketten birisi olma başarısını gösterdik” dedi.

 

 

API hızlandırma ve WAF gibi güvenlik çözümleriyle büyümeye devam ediyor

 

Gartner tarafından global CDN kullanıcıları ve Medianova müşterileri ile yapılan “Peer Insights” adındaki özel ve anonim anketlere göre 5 üzerinden 4,9 ile dünyada CDN sektöründeki en yüksek müşteri memnuniyeti skorunu aldıklarını açıklayan Sevim, “Citrix tarafından matematik modelleme ile son kullanıcı gözünden yapılan anlık ve bağımsız ölçümlere göre Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’da en hızlı çalışan CDN platformuyuz. Bugün, Aksela ile API hızlandırma ve WAF gibi güvenlik çözümleri de sunarak büyümeye devam ediyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi