DOLAR 32,3840 0.16%
EURO 34,9699 -0.32%
ALTIN 2.323,120,17
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocaeli Büyükşehir’den Barbaros’taki kentsel dönüşüme 70 milyon TL destek
  • Bizden Haber
  • Ekonomi
  • Kocaeli Büyükşehir’den Barbaros’taki kentsel dönüşüme 70 milyon TL destek

Kocaeli Büyükşehir’den Barbaros’taki kentsel dönüşüme 70 milyon TL destek

ABONE OL
Ağustos 19, 2022 10:40
Kocaeli Büyükşehir’den Barbaros’taki kentsel dönüşüme 70 milyon TL destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir, Körfez Barbaros Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde hak sahipleriyle anlaşmaya başladı. Projeye 70 milyon TL destek sağlanıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Barbaros Mahallesi Dönüşüm Projesinde hak sahipleriyle görüşmelere başladı. Projeye 70 milyon TL destek sağlayan Büyükşehir, deprem bölgesi Kocaeli’nde vatandaşların güvenli konutlarda ve sağlıklı yaşam alanlarında hayat sürmesi için çalışıyor. 534 konuttan oluşan proje hayata geçtiğinde Barbaros Mahallesi sakinleri için huzur ve mutluluk dolu yeni bir yaşam başlayacak.

 

ANLAŞMA ORANI 40

Büyükşehir bu amaçla Körfez Barbaros Mahallesi Cevher Dudayev Parkı içerisinde bir ofis oluşturdu. Büyükşehir’in uzlaşma ofisinde 11 Mayıs itibariyle başlayan süreçte, proje alanı içerisinde yer alan hak sahiplerinin yaklaşık 70’i ile ön görüşmeler tamamlandı. Riskli alan sınırları içerisinde görüşme yapılan hak sahiplerinin yaklaşık 40’ı ile nakit bedel veya konut karşılığı sözleşme imzalandı.

 

TOKİ’NİN İHALESİ 3 EKİM’DE

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 3 Ekim tarihinde inşaat, altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesine çıkılacak olan 534 Konut, 40 adet dükkân ve 1 adet caminin yer aldığı projenin yılsonunda inşaatına başlanması bekleniyor. 2 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen projede konut karşılığı anlaşan hak sahipleri yeni konutları tamamlanana kadar kiraya çıkmadan mevcut konutlarında ikametlerini sürdürecek. Projede 3+1, 2+1 ve 1+1 olmak üzere toplam 11 farklı plan tipinde daire bulunuyor. Konut karşılığı sözleşme imzalayan hak sahiplerine daire tipi ve blok seçme imkânı tanınıyor.

 

HAK EDİŞLER İYİLEŞTİRİLDİ

Deprem bölgesinde bulunan Kocaeli’de kentsel dönüşüme ayrı bir önem veren Büyükşehir, haziran ayı içerisinde mahalledeki hak sahiplerinin katılımıyla toplantılar gerçekleştirdi. Toplantıda alınan talepler doğrultusunda, projede daire karşılığı anlaşacak hak sahiplerinin hak edişlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı. Büyükşehir, kentsel dönüşümde örnek olacak Körfez’deki bu projeye 70 milyon TL destek sağlayacak.

 

GÖRÜŞMELERDE SON GÜN 15 EKİM

Büyükşehir, önümüzdeki haftadan itibaren öncelikle daha önce daire karşılığı anlaşma sağlayan hak sahiplerini uzlaşma ofisine davet ederek,  sözleşmelerini güncelleyecek, ardında diğer hak sahipleriyle güncel rakamlar üzerinden görüşmeler devam edecek. Cevher Dudayev Parkı içerisinde yer alan uzlaşma ofisinde yapılacak görüşmeler 15 Ekim’de tamamlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi