DOLAR 32,4121 0.16%
EURO 35,0999 -0.1%
ALTIN 2.322,690,17
BITCOIN 22903802,74%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KOBIL’in Güvenli SuperApp’i Gartner’ın   Devler Listesinde!

KOBIL’in Güvenli SuperApp’i Gartner’ın Devler Listesinde!

ABONE OL
Ağustos 16, 2022 07:56
KOBIL’in Güvenli SuperApp’i Gartner’ın   Devler Listesinde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın birçok ülkesine teknoloji, ödeme ve kimlik güvenliği alanında hizmet veren Almanya merkezli KOBIL, Gartner'ın her yıl düzenli olarak yayınladığı “Hype Cycle” araştırmasında KOBIL Güvenli SuperApp platformuyla dünya devi şirketler listesine girdi.

 

1986 yılında kurulan Almanya merkezli bilgi güvenliği şirketi KOBIL, uzun yıllara dayanan teknoloji, ödeme ve kimlik güvenliği alanındaki bilgi birikiminin bir sonucu olan KOBIL Güvenli SuperApp teknolojisiyle globalde hızlı büyümesini sürdürüyor. Teknoloji ürünleri üzerinde araştırmalar yapan ve danışmanlık hizmeti veren, bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden Gartner’ın düzenli olarak yayınladığı “Hype Cycle” araştırmasında, Almanya merkezli Türk teknoloji şirketi KOBIL, Güvenli SuperApp platformuyla listeye girdi. Geleceğe yönelik umut vadeden teknolojilerin beş ana başlık çerçevesinde değerlendirildiği Gartner Hype Cycles'da KOBIL, “Örnek Teknoloji Sağlayıcı” olarak tanımlandı. “Hype Cycle’da KOBIL ile birlikte Alipay, Grab, Ionic, LINE, Microsoft, PayPAy, Paytm, Slack ve WeChat gibi dünya devi teknoloji şirketleri yer alıyor.

 

KOBIL tarafından geliştirilen Güvenli SuperApp pek çok ayağı olan ve birbirini tamamlayan bir platform olarak hizmet sunuyor. KOBIL Identity, KOBIL Connect ve KOBIL Pay’den oluşan Güvenli SuperApp platformu, pek çok farklı sektörün birbirine entegre bir şekilde ve güvenli olarak çalışmasını destekliyor. KOBIL Güvenli SuperApp teknoloji sağlayıcısı olarak da listedeki rakiplerinden ayrışıyor ve ilgili tüm paydaşlara tek elden çözümü kolayca sunabiliyor. SuperApp ile bankalar, perakendeciler, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve belediyeler birbiriyle entegre çalışabiliyor. 

 

“Gartner’ın Listesinde Olmamız Doğru Yolda Olduğumuzun Teyidi’

Gartner'ın bu çok katmanlı takdirini almaktan son derecede gurur duyduklarını belirten KOBIL Group Kurucusu ve CEO'su İsmet Koyun “Gartner gibi bir kurumun listesinde Alipay, Grab, Ionic, LINE, Microsoft, PayPAy, Paytm, Slack ve WeChat gibi dünya devi teknoloji şirketleriyle birlikte yer almamız şirket olarak ne kadar doğru yolda olduğumuzu da teyit eden güzel bir gelişme. KOBIL olarak bizler dijital dönüşümün bir sonraki adımını inşa ediyoruz. Geleceğe yön verebilecek teknolojilere yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan biri de KOBIL Güvenli SuperApp. 

 

SuperApp platformlarını geleceğin teknolojisi olarak görüyorum. Geleceğin kazananları kendi platformuna sahip olan ve bunu diğer ekosistemlere başarılı şekilde entegre eden şirketler olacak. Bu nedenle KOBIL olarak şirketlere çağrımız: “Platform kurma zamanı! Sen de platformunu kur ve gücünü kullan!”, “Sen güvenlik kısmını unut, sana sunduğum araçlarla kendi platformunu en güvenli ve hızlı bir şekilde kur, potansiyelini tümüyle kullan, en iyi kullanıcı deneyimini ve iş deneyimini tek platformdan kolayca sun ve başka platformlara genişle.” KOBIL olarak bizler de şirketlere tam olarak bunu sağlıyor, yeni uygulama geliştirme teknolojisi sunuyoruz. Bir başka deyişle platformlar arası rekabette paydaşlarımıza sınırsız teknolojik avantajlar yaratıyoruz. Böylelikle kendi SuperApp’ini geliştiren şirketler KOBIL teknolojisiyle hem kendi platformlarını kuracak hem de diğer platformlara geçiş yapacak. Platform2Platform dediğimiz bu rekabet sisteminde kullanılan yüksek teknoloji şirketler için sonucu belirleyecek, bu sistemle yol alan şirketler kazançlı çıkacak. Bizler de KOBIL olarak bu noktada iddialıyız. KOBIL Güvenli SuperApp ile dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların karmaşık ve hassas ihtiyaçlarına yönelik tek elden, güvenilir ve kolayca sunabilen tek teknoloji sağlayıcısıyız. KOBIL olarak bu çalışmalarımızı yıllardır sürdürüyor ve Ar-Ge’ye yatırım yapıyoruz. Birbiriyle entegre olmuş dünyanın teknolojik değişimlerine ve zorluklarına hazırlanmak ve bunlardan yararlanmak bizim en önemli motivasyonumuz oldu” diye konuştu. Gartner'ın raporunda SuperApp yaratmanın ve teknolojiyi sürdürmenin şirketlerin karşılaştıkları zorlukların başında geldiğine vurgu yaptığını belirten İsmet Koyun, “Raporda dikkat çekilen diğer zorluklar ise ekosistem ve iş modelini kurmak ve dönüşümü yönetmek. Bu açından bakıldığında İBB ile ortak hayata geçirilen İstanbul Senin SuperApp uygulaması bu alanda bir benchmark oldu” dedi. 

 

Bu yeni KOBIL Güvenli SuperApp Türkiye’de bir ilk olmasının yanı sıra sadece Türkiye için değil; tüm yerel yönetimler ve dünya için örnek olacak bir altyapıya sahip. 16 milyon İstanbullunun hayatını kolaylaştıracak ve bütün hizmetlere tek bir noktadan ulaşılmasını sağlayan İstanbul Senin KOBIL’in geliştirildiği güvenli SuperApp’in Türkiye’deki ilk kullanıcılarından biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olmuştu. KOBIL’in Güvenli SuperApp’ini kullanan İBB, hayata geçirdiği “İstanbul Senin” uygulamasıyla İstanbullular, cep telefonlarıyla harcama yapabilecekleri gibi otobüs, vapur, market, restoran, kafe ya da taksi ödemelerini gerçekleştirebiliyor ve istedikleri kişiye para gönderebiliyorlar. İstanbullular hayatını kolaylaştıracak tüm hizmetlere tek bir noktadan ulaşabiliyor.

 

“Şirketlere Dijital İş Süreçlerini Hızlandırması ve Yeni Gelir Akışı Sağlaması Listeye Girmekte Önemli Etken Oldu” 

Birden fazla uygulamayı güvenli ve sorunsuz bir şekilde birleştiren KOBIL’in Güvenli SuperApp’i, uygulamayı kullanan pek çok şirket ve kamu kurumuna yeni gelir akışları sağlarken, dijital iş süreçlerini de hızlandırabiliyor olması Gartner’ın KOBIL’i “Hype Cycle” listesine almasındaki önemli etkenlerden biri. İsmet Koyun “KOBIL Güvenli SuperApp ile şirketlerin artık ısmarlama bir SuperApp geliştirmek için zaman veya çaba harcamasına gerek yok. Gerçekleştireceğimiz iş birlikleri çerçevesinde şirketler, amaca yönelik SuperApp'lerini birkaç gün içinde başlatabilir ve müşterilerinin iş süreçlerini etkilemeden tek bir düğmeye basarak güncellemeler yapabilir. Bu teknolojik başarının Gartner Hype Cycle tarafından tanınmasından memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha fazla ilerleme kaydetmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi