DOLAR 32,3417 0.27%
EURO 35,1284 -0.04%
ALTIN 2.308,071,36
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırsalda tarla ve bahçelere kolay ulaşım

ABONE OL
Ağustos 21, 2022 07:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir A Takımı, çiftçilerin üretim alanlarına rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için kırsalda tarla ve bahçe yollarını açıyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde çiftçilerin tarım arazilerinde su sıkıntısı yaşamaması ve tarımsal faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesi için sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarımını tamamlamasının ardından, üreticilerin arazilerine rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için tarla ve bahçe yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor.

 

66 KM’LİK SULAMA KANALI

Büyükşehir Belediyesi, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya, tarımsal kalkınmaya ve hayvancılığa yönelik desteklerle üreticilerin her zaman yanında oluyor. Bu destekler kapsamında, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı A Takımı ekipleri, çiftçilerin su sıkıntısı çekmemesi, yaz aylarında su kayıplarının en aza indirilmesi, kış aylarında da su taşkınları ve sel baskınlarının önlenmesi için İzmit, Kandıra, Derince ve Körfez ilçelerindeki 46 bin dekar tarım arazisinin sulandığı 66 kilometrelik sulama kanallarının temizlik ve bakım çalışmasını tamamladı.

 

TARLA VE BAHÇELERDE YOL AÇMA

A Takımı ekipleri, tarımsal sulama kanallarındaki temizlik ve onarım çalışmalarını tamamlanmasının ardından, Kocaeli genelinde tarımsal faaliyetlerin yapıldığı kırsal mahallelerde, çiftçilerin üretim alanlarına rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için tarla ve bahçe yollarında açma, genişletme ve düzenleme çalışmalarına başladı. Muhtar ve arazi sahiplerinin talebi üzerine tespit edilen 1000 kilometrelik tarla ve bahçe yolunun yaklaşık 745 kilometrelik kısmında çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda, kış mevsimindeki yağışlar nedeniyle bozulan ve ulaşımda aksamalara sebep olan tarım arazileri bağlantı yollarındaki çukurlar dolduruldu, genişletilen yollarda istenmeyen sert kayalıklar kırıldı, tümsekler kazılarak, düzeltildi.

 

ÇALIŞMALAR BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI

Kandıra’da 300, İzmit’te 90, Karamürsel’de 120, Gölcük’te 80 ve Kartepe’de 15 kilometre tarım yolunda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Derince ve Körfez ilçelerinde ise çalışmalar sürüyor. Bazı yollarda asfalt kırığı ve stabilize yol serimi yapılırken, dar olan yollarda ise genişletme çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir ekiplerinin, çiftçilerin üretim alanlarına kolaylıkla ve konforlu şekilde ulaşarak, üretimlerini rahatça sürdürebilmeleri için başlattığı çalışmalar, yaz boyunca devam edecek.  Kırsal mahallelerin muhtarları ve çiftçiler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür etti.

 

“FINDIK SEZONUNDA YOLLARA KONFOR GELDİ”

Kandıra Selimköy Mahalle muhtarı Emin Akçay, özellikle fındık yetiştiriciliği başta olmak üzere tarım arazilerinin daha yoğun olduğu Kandıra’nın Kumluk mevkiinde üreticilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Büyükakın’a, mahalle halkı ve çiftçiler adına teşekkür etti. Vatandaşların yapılan hizmetlerden memnun olduğu ifade eden Akçay, “Yolların açılması ve düzenlenmesi ile çiftçilerimiz sadece traktörleriyle değil otomobilleri ile de rahatça girebiliyorlar. Şimdi malum fındık sezonu. Üreticilerimizin fındık bahçelerine gidip gelmesi, tarım arazilerini ulaşımı zor oluyordu. Şimdi toprak yollar stabilize ile kaplanıp daha konforlu hale geldi. Ayrıca tarımsal sulama kanallarının temizliği ve ıslah çalışmaları da tamamlandı. Gayet yerinde bir çalışma oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

 

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kandıra’da çiftçilik yapan Resul Karaca da bahçesine giden yolun açılması ve düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu konuda Büyükşehir Belediyesine talepte bulunmuştuk. Eskiden yol çok dar ve bozuktu bahçeye giderken çok zorlanıyorduk. Araçlarımız geçmiyor, hırpalanıyordu. A Takımı ekipleri yoğun bir çalışma yaptı. Yolumuz çok güzel oldu. Artık rahatça bahçemize, tarlamıza gidebiliyoruz. Tahir Büyükakın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel çalışmaları her zaman istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“HİZMETLERDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Gölcük Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Necmi Bekar ise tarla ve bahçe yollarının düzenlenmesi konusunda taleplerinin hemen yerine getirildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Allah razı olsun, Tahir Başkanımıza teşekkür ediyoruz bu hizmetlerinden dolayı. Güzel ve iyi bir hizmet. Yukarı Halıdere gerçekten zor bir coğrafyaya sahip. Yağmur ve kar yağışı yollara zarar veriyor. Sürekli yolların bozulmaması için sıcak veya soğuk asfalt yapılması gerekiyor. Bu konuda talebimizi de ilettik Büyükşehir Belediyemize. Tahir Büyükakın Başkanımızı çok seviyoruz. Yaptığı hizmetlerden çok memnunuz. Bu yol sadece tarla ve bahçelere gitmiyor. Bu bölgede vatandaşlar ev yaptı. Hem tarım arazilerine hem de evlerine ulaşım açısından çok faydalı bir çalışma oldu. Ekipler mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalıştı. Hepsine teşekkür ediyorum.” Halıdere Yalı Mahalle Muhtarı Seyfi Eraydın, “Daha önce araçlar yolu çıkmakta zorlanıyordu. Vatandaşlardan da çok şikayet vardı. Talebimizi Büyükşehir’e ilettik, sağ olsun da ekipler geldi ve burada yoğun bir çalışmayla yolu açtılar. Mahallem adına Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi