DOLAR 32,3214 0.21%
EURO 35,1413 0.01%
ALTIN 2.299,530,98
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıran, “Ege Üniversitesi ile akademik iş birliklerimizi geliştireceğiz”
  • Bizden Haber
  • Eğitim
  • Kıran, “Ege Üniversitesi ile akademik iş birliklerimizi geliştireceğiz”

Kıran, “Ege Üniversitesi ile akademik iş birliklerimizi geliştireceğiz”

ABONE OL
Kasım 16, 2021 10:50
Kıran, “Ege Üniversitesi ile akademik iş birliklerimizi geliştireceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti. Ege Üniversitesi Senato Üyeleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü akademisyenleriyle bir araya gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, güncel dış politika ve küresel gelişmeler ile ilgili bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,   Ege Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Mora Katliamı ve Anadolu’da Yunan Mezalimi Sempozyumu”na katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı makamında ağırladı.  Ege Üniversitesi Senato Salonunda akademisyenlerle bir araya gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, toplantıda güncel dış politika konularıyla ilgili değerlendirmeler yaparak akademisyenlerle görüş alışverişinde bulundu. Ege Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışmalar yürütmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Kıran, “Ege Üniversitemizin dış ilişkiler konusunda önemli bir akademik potansiyeli bulunduğunu biliyoruz. Bizler de bakanlık olarak dış ilişkiler noktasında akademiye büyük ihtiyaç duyuyoruz. Türk dış politikasının oluşturulmasında akademiyle istişare halinde olmaya her zaman özen gösterdik, bu anlayışımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu anlamda yapılacak her türlü iş birliği bizler için memnuniyet verici nitelikte olacaktır” diye konuştu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı makamında ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, “Ege Üniversitesi olarak yarım asrı geçen bilgi birikimimizle ülkemizin uluslararası ilişkilerine, tarihine yönelik önemli bilimsel çalışmalar gerçekleştirmeyi,  programlar düzenlemeyi sürdüreceğiz. Dışişleri Bakanlığımız ile akademik bilgi ve birikimimizi paylaşmaya, yeni iş birlikleri ile daha yoğun çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran’a göreve geldiği günden itibaren eğitim-öğretimde kalite öncelikli, öğrenci odaklı ve araştırma üniversitesi hedefli hayata geçirdiği öncü proje ve uygulamaların yer aldığı “Ege’de Değişimin Üç Yılı” kitabını takdim ederken Bakan Yardımcısı Kıran ise Rektör Budak’a plaket verdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi