DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,0965 -0.1%
ALTIN 2.293,860,73
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kimpur’dan kimya sanayinin   dijital dönüşümüne öncü adımlar

Kimpur’dan kimya sanayinin dijital dönüşümüne öncü adımlar

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 08:00
Kimpur’dan kimya sanayinin   dijital dönüşümüne öncü adımlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimpur, üretimden lojistiğe, ihracattan finansa uçtan uca dijitalleşme yatırımlarını tamamladı

 

39 yıllık deneyime sahip Kimpur, kimya sanayicisi olarak üretim teknolojilerinde inovatif yaklaşımını sürdürürken, yaptığı bilişim teknolojileri yatırımlarıyla da dijital dönüşümde adından söz ettirmeye devam ediyor. Invoice Process Manager (IPM) ve İnteraktif e-Arşiv Robotu ürünlerini canlı kullanıma alan Kimpur, bu projeyle muhasebe süreçlerini hızlandırırken sıfır hata oranı ile kaydedebiliyor. Sistemin tamamen elektronik ortamda olması kâğıt kullanımını ortadan kaldırarak çevreye katkı sağlıyor.

 

Kurulduğu günden bu yana tüm operasyonları için son teknolojilerle uluslararası rekabetteki güçlü konumunu sürdürme hedefiyle yatırımlarına devam eden, Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli poliüretan üreticisi Kimpur, bilgi teknolojileri yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Çözümevi Yönetim Danışmanlığı ve Bilgisayar Yazılım Ticaret A.Ş ile geliştirilen ‘Invoice Process Manager (IPM)’ ve İnteraktif e-Arşiv Robotu ürünlerini canlı kullanıma alan kimya sanayi şirketi, proje kapsamında; gelen fatura süreçlerini SAP’de tek bir çatı altında toplayabiliyor, mobil cihazlar üzerinden hızlıca onaylayabiliyor ve otomatik muhasebe kaydı sayesinde faturalarını sıfır hata oranı ile kaydedebiliyor. Aynı zamanda sistemin tamamen elektronik işlemesiyle de kâğıt kullanımı ortadan kaldırarak çevreye katkı sağlanıyor.

 

Güçlü dijital altyapı 

 

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip olan Kimpur, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ni şirketin tüm birimlerinde uyguluyor ve bilgi sistemleri için en güncel teknolojileri ve uygulamaları bünyesinde bulundurmaya özen gösteriyor. 2018 yılında alt yapıda kullanılmakta olan tüm sunucu ve aktif cihazları yenileyerek sistem odalarını standartların üzerine taşıyan Kimpur, 2019 yılında SAP S/4 Hana projesini devreye alarak şirketin tüm iş süreçleri yeniden organize etti. Bu proje sayesinde üretimde el terminalleri ile anlık veri akışları sağlanarak üretimin hatasız olması için yeni uygulamalar geliştirilmesinin yanı sıra Ar-Ge projelerinin tamamı SAP içerisinde takip edilerek pazar ve müşteri beklentileri doğrultusunda en uygun ürün tasarımlarının elde edilmesine olanak sağlandı. 

 

Bakım onarım faaliyetlerini aylık ve yıllık planlı bakım başlığında SAP PM modülü üzerinden takip eden Kimpur, günlük ve sistematik kestirimci bakım ile duruş saatlerini de minimuma indiriyor. Kimpur, geliştirdiği MRP projesi sayesinde, pazardan elde edilen anlık satış tahminleri doğrultusunda üretim planlamasını ve hammadde ihtiyaçlarını birebir öngörüyor. Dış ticaret gümrük sistemlerindeki belgeleri elektronik olarak SAP içinde yer alan belge takip sistemine aktarılması ile kâğıt tüketimi ortadan kaldıran Kimpur, SAP projesi sayesinde Lojistik, Kalite, Stok, Satış, Satınalma ve Mali işler departmanlarındaki iş süreçlerinde maksimum verim elde ediyor.Kimpur, geliştirdiği tüm bu dijital çözümler sayesinde tedarik zincirinde hiç aksama olmadan, yıl boyunca üretime kesintisiz devam ediyor.

 

Üst düzey güvenlik

 

Kimpur’un veri ve kayıtlarını koruma amacı taşıyan çok sayıda güvenlik çözümü mevcut olduğunu söyleyen Kimpur BT Yöneticisi Tuğrul Köstence şunları ekliyor; “Güvenlik çözümlerimiz sayesinde sunucular ve kişisel bilgisayarlarda yer alan verilerin güvenliği, yetkilendirilmesi, kriptolanması, loglanması ve saldırılara karşı korunması mümkün olmaktadır. Ayrıca yetkilendirme çalışmalarının daha da güvenli hale getirilmesi için DLP (Data Loss Prevention) uygulaması devreye alınmıştır. Bu sayede Ar-Ge’de geliştirilen tüm projeler güvence altına alınmıştır. 

 

Tuğrul Köstence sözlerine ‘Bilişim teknolojileri için gerekli projeleri ve trendleri takip ederek tüm paydaşlarımıza hızlı, hatasız ve üst düzey verim sağlayacak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’ diye devam etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi