DOLAR 32,3392 0.22%
EURO 35,1035 -0.15%
ALTIN 2.306,551,29
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs’ın fethinin 450. yılı sempozyumu başladı

Kıbrıs’ın fethinin 450. yılı sempozyumu başladı

ABONE OL
Kasım 22, 2021 22:10
Kıbrıs’ın fethinin 450. yılı sempozyumu başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kıbrıs’ın 450. Yılı Kutlama Platformu ile birlikte gerçekleştirdiği “Kıbrıs’ın Fethinin 450. Yılı Uluslararası Sempozyumu” başladı. 3 gün sürecek sempozyumda, 13oturumda yaklaşık 50 bildiri yayınlanacak. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs’ın fethinin 450’nci yılını uluslararası bir sempozyumla kutluyor. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kaan Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Kıbrıs’ın Fethinin 450. Yılı Uluslararası Sempozyumu’nun açılışına Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve çok sayıda akademisyen katıldı. 

KIBRIS’IN JEOPOLİTİK KONUMU ÖNEMLİ

Sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Deniz Filiz, Kıbrıs’ın tarihin başlangıcından bu yana son derece kritik bir ada olduğuna vurgu yaptı. Deniz Filiz, “Kıbrıs, ticaret ve deniz ulaşımı açısından öneminin yanında politik ve ekonomik güç yapıları üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptir. Tarihte bölgede güçlü olan devletler, Kıbrıs’ı kontrol altına almış ve Doğu Akdeniz’de yaşanan güç mücadelesinde Kıbrıs, önemli bir rol üstlenmiştir. Bu durum Kıbrıs’ın jeopolitik öneminden kaynaklanmaktadır. Sıkça tekrar edilen jeopolitik önem, günümüzde tekrar bir odak noktası durumuna gelmiştir” dedi. 

DÜNYA DA BİR DENGE ARAYIŞI VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise Kıbrıs’ın fethinin 450’inci yılında böyle bir uluslararası sempozyum düzenlenmesinin önemine değindi. Bülent Kuşoğlu, “Kıbrıs geçmişte çok önemli işlevler gördü. Kıbrıs doğu ile batı, güney ile kuzey arasında önemli bir geçiş noktasıdır. Dünyada yeni bir denge arayışı var. Bu denge arayışında Kıbrıs’ın önemli bir görevi var. Küresel güçler arasındaki güç çatışmasında Kıbrıs’ın geçmişten gelen önemi devam edecektir. Bu sempozyumdaki kayıtların herkes tarafından okunması çok önemli” diye konuştu. 

SEMPOZYUM 3 GÜN SÜRECEK 

Konuşmalarından sonra ile ‘Kıbrıs’ın Fethinin 450. Yılı Uluslararası Sempozyumu’nun açılış oturumuna geçildi. Sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğdu, Prof. Dr. Ulvi Keser, Prof. Dr. Nazif Öztürk, Ahmet Zeki Bulunç ve Ali Rıza İşipek sunumlarını gerçekleştirdi. 22-24 Kasım tarihleri arasında 13 oturum da gerçekleştirilecek sempozyumda yaklaşık 50 bildiri yayınlanacak. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi