DOLAR 32,6046 0.39%
EURO 34,8214 0.24%
ALTIN 2.503,060,76
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne: Bir neslimizi FETÖ çaldı, bir neslimizi de uyuşturucu ile çalmak istiyorlar
  • Bizden Haber
  • Gündem
  • İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne: Bir neslimizi FETÖ çaldı, bir neslimizi de uyuşturucu ile çalmak istiyorlar

İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne: Bir neslimizi FETÖ çaldı, bir neslimizi de uyuşturucu ile çalmak istiyorlar

ABONE OL
Haziran 26, 2022 10:40
İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne: Bir neslimizi FETÖ çaldı, bir neslimizi de uyuşturucu ile çalmak istiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Ege Medya Platformu üyesi gazeteci ve yazarları ağırladı. İzmir ve Ege Bölgesindeki birçok il ve ilçede görev yapan gazetecilerin yer aldığı İzmir Ege Medya Platformu buluşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunan Şahne, “Koca bir neslimizi FETÖ çaldı, şimdi de uyuşturucu ile bir neslimizi daha çalmak istiyorlar, izin vermeyeceğiz” dedi. Şahne, gençlerdeki ‘yurt dışında yaşama’ hevesine de dikkat çekip, uyarıda bulundu.

 

Sohbet havasından geçen buluşmada İzmir Emniyeti’nin özellikle uyuşturucu ile mücadelesine vurgu yapan ve medya mensuplarından da destek isteyen İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne; ayrıca FETÖ ve PKK terör örgütleri ile mücadele ile yabancı düşmanlığı konusunda da önemli bilgiler verdi.

 

26 Haziran ‘Dünya Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele’ günü nedeniyle gazetecilerin soruları üzerine İzmir Emniyeti’nin uyuşturucu ile mücadelesini anlatan Şahne, “Uyuşturucuyla ilgili ülkemiz son 4-5 yıldır çok ciddi mücadele ediyor. Tutuklamalar, yakalamalar çok üst seviyede devam ediyor. Şöyle 20-30 sene geriden, yani 80’li yıllardan Türkiye’yi takip ederek gelirsek, o dönem toplumun uğraştığı başka sorunlarımız vardı. O sorunlar hep birlikte mücadele ile aşılmaya başlandı. Ancak en son biliyorsunuz bir FETÖ darbesine maruz kaldık. Bu FETÖ darbesinde en büyük kaybımız, koca bir neslimiz çalınmıştı. Fark ettiğimizde bir neslimizin yok olduğunu gördük. Şimdi bu mücadelede devletimiz belli bir mesafe aldı ve başardığımıza da inanıyorum. Artık eski güçleri yok, toplum üzerinde baskıları da kalmadı çok şükür. Ama en büyük sorun şu an çocuklarımızı yine çalma gayreti var. Birincisi çocuklarımızın hepsinde, hepiniz fark ediyorsunuz, yurt dışında yaşama hevesi var. Bunu bizim el birliği ile beraberce bu çocuklarımızın bu hevesini, düzeltmemiz lazım. Tamam yurt dışında eğitime gitsinler ama geri dönüp ülkemizde yaşasınlar. Çünkü bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi, en özgür ülkesi Tamam, tartışıyoruz, eksiğimiz, fazlamız var ama hiçbir evladımız dışarıda burada olduğundan daha mutlu olmayacak. O anlamda çocuklarımıza, biraz siz de medyada rol model olarak bu konuyu işlerseniz çok mutlu oluruz. Diğer önemli husus da uyuşturucu… Biz uyuşturucu ile ilgili büyük mücadelelerle yakalamaya çalışırken, bunu yapan insanlar da kimlik değiştiriyorlar, ürün değiştiriyorlar. Ondan sonra sentetik eczaları kullanmaya başlıyorlar. Çocuklarımıza karşı yoğun bir uyuşturucu saldırısı var. Tabi biz onları korumak için elimizden gelen tüm tedbirleri alıyoruz” diye konuştu.

 

OKUL ÇEVRELERİNDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Uyuşturucu ile mücadelede okulların güvenliğini çok önemsediklerini de belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Önceliğimiz okulların önleri, bu sene çok şükür okul önlerinde uyuşturucu ile ilgili neredeyse sıfır sorun yaşandı. Okullarımızdan hiç şikayet de gelmiyor. Mücadelemiz de iyi gidiyor. Ciddi anlamda hem Sayın Valimiz hem adliyemiz bize destek oluyor. Vatandaşımızın farkındalığını yükseltmeye çalışıyoruz. En iyi narkotik polisi annedir. Bu projemizi Türkiye’de en çok kullanan, yapan, yayan il İzmir’dir. Bunun öneminin farkındayız. Uyuşturucu, toplumsal mücadele ile başarabileceğimiz bir şey. Bu konuda sizlerin de desteğinizi istiyoruz” dedi.

 

UYUŞTURUCU SATANLARI GÖZ HAPSİNE ALIN!

Uyuşturucu ile mücadelede vatandaşın desteğine de dikkat çeken Şahne, “En azından bu işi yapmaya tevessül edenler, etraftaki gözlerin kendisini takip edeceğini, yakalanacağını bilsinler. Bu endişeyi onlara yaşatmamız lazım. Bu konuda da yoğun desteğinize ihtiyacımız var. Şunu İzmirlilere söz veriyorum, polisi aradıklarında en geç 10 dakika içinde yanlarındayız. Bakın biz bunların istatistiğini de tutuyoruz. Geldiğimizde yoğun şikayetlerden biri de polisin geç geldiği yönündeydi. Şu anda olayların yüzde 85’ine 6 dakikanın altında bir sürede gidiyoruz. İnşallah bunu yüzde 100’e ulaştıracağız” dedi.

 

FETÖ VE PKK İLE AYNI ANDA MÜCADELE EDİYORUZ

Yine sorular üzerine İzmir Emniyeti’nin terörle mücadelesine yönelik de bilgiler paylaşan İl Müdürü Mehmet Şahne, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörle mücadele konusunda biliyorsunuz, özellikle bu FETÖ ve PKK terörü ile birlikte mücadele etmek zorunda kaldık. Tabi İzmir FETÖ’nün yoğun faaliyet gösterdiği şehirlerimizden biri. Burada da arkadaşlarımızın çok yoğun çalışmaları oldu. Gerçekten Türkiye’de sayısal anlamda en çok operasyonu yapan il, İzmir’dir. FETÖ ile mücadele de arkadaşlarımızın çok büyük mücadelesi oldu. Hepsine gerçekten, benden önceki abilerimize, müdür arkadaşımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama örgüt vazgeçmiş mi, vazgeçmemiş. Yeni yapılanmaları var, yeni yapılanmalarını hassasiyetle takip ediyoruz, gerektiğinde anında operasyonlarımızı yapıyoruz, o konuda bir endişemiz yok.

 

PKK’NIN DA BELİ KIRILDI

PKK terörü ile ilgili de Allah’a çok şükür, tüm Türkiye’de çok ciddi başarı elde edildi. Sayın Bakanımız da rakamlarla artık telaffuz ediyor, ‘bu kadar adam kaldı’ diye… Ancak beni en çok mutlu eden konulardan bir tanesi; vatandaşın da artık bu anlamda devlete büyük destek veriyor olmasıdır. Artık o sokaklara kitleleri döküp, sağa sola saldırtıp, insanların huzurunu bozma, bunu başarma şansları yok. Toplumsal anlamda birbirimizi daha iyi anlayıp, daha iyi mücadele ediyoruz. Münferit olaylar olabilir mi, olabilir. Ama çok şükür ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmıyoruz. İnşallah bu işin kökünü kazıyacağız. Terörle mücadelede İzmir iyi yerde, çok şükür, sokakta gezerken hiç endişe duyan yok. Çok şükür Türkiye’nin hiçbir yerinde de yok. İnşallah terörde başardığımızı uyuşturucuda da başaracağız.”

 

10 YILDA BÜYÜTTÜĞÜMÜZ AĞACI KESMEYELİM!

Ülkemizde ikamet eden göçmenlere ilişkin soruları da cevaplayan Şahne, özellikle yabancı düşmanlığı ile elde varılmaya çalışılan hedeflere işaret etti. İl Müdürü Şahne, “Göçmen kaçakçılığına ilişkin şehir giriş ve çıkışlarında uygulama noktalarımız var, özellikle Yunan adalarına veya İtalya’ya geçmeye çabaları oluyor, İzmir Emniyet teşkilatı olarak Sahil Güvenlik Komutanlığımızla, denizde de senkronize bir çalışmamız var. Engellemeye çalışıyoruz. Ayrıca Basmane’de özellikle Afrika kökenli yabancıların varlığı, sanki onlar burada başıboş dolaşıyormuş gibi bir algı yaratıyor ama emin olun orada her akşam uygulama, kontrol ve denetimlerimiz var. Hepsinin evrak ve vizeleri tamam, onlar eksiksiz gelen kişiler. Tek tük evrakları eksik olan çıkıyor, onlara ilişkin de hemen gereğini yapıyoruz. Göç İdaresi de sağ olsun iyi bir dayanışma içerisindeyiz. İzmir’e rahatsızlık verecek şekilde bir yabancı davranış kodu yok. Biraz Basmane’de yoğunluk gösteriyorlar ama çevresel anlamda çok büyük sorun yaşamıyoruz.

 

TUZAĞA DÜŞMEYELİM

İzmir Emniyet Teşkilatı olarak yabancıların denetimi ile ilgili çok ciddi kontrolümüz var. Denetim anlamında emin olun hiçbir endişeniz olmasın. Bazı insanlar, bir yabancı düşmanlığı yaratmaya çalışıyor. Biz büyük devlet olacağız, büyük Türkiye olacağız, hep beraber hayalimiz budur. Yabancılarla ilgili özellikle çevremizde yaşanan sorunlarda insanların sığındığı bir kaleyiz. Gerek Balkanlar’dan gerek Orta Doğu ve Orta Asya’dan…Biz buralara emek veriyoruz, çaba sarf ediyoruz. Ekmeğimizi aşımızı paylaşıyoruz. O kadar büyük bir emek ki, birileri bu yabancı düşmanlığı ile insanlarımızı tahrik edip onlara karşı saldırtmaya çalışıyor. Bu büyüttüğümüz ağacı kesmek demektir. Ne olur bu tuzağa düşmeyelim! Bu konuda basınımızdan da yoğun destek istiyorum. Bu tuzağa düşmememiz lazım. Peki o yabancılar ülkelerine dönmeli mi? Evet dönmeli, zaten bir hazırlık da var. Birkaç ay sonra yavaş yavaş Suriyeliler’in ülkelerine dönüşleri de olacak. Ama bu konuda ne olur ağacımızı kesmeyelim, ben olaya böyle bakıyorum. Çünkü 10 senedir hepimiz çok büyük fedakârlıklar gösterdik. Bunu yok etmemek lazım, geldikleri gibi usulüne uygun uğurlarsak, bunlar bizim gelecekteki büyük Türkiye hayalimizin tohumlarıdır. Bunları mutlaka korumak lazımdır” ifadelerini kullandı.

 

İzmir Ege Medya Platformu kurucusu ve Başkanı Ahmet Kaplan ise, İzmir Medya Platformu olarak 2014 yılında başladıkları yolculuğu bölgesel nitelikli bir oluşuma dönüştürdüklerini belirterek, Medya Platformunu Afyon, Uşak, Balıkesir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli gibi illerden 100’ü aşkın gazetecinin bir araya geldiği bölgesel nitelikli mesleki bir organizasyona dönüştüklerini kaydetti. Siyaset, sivil toplum, yerel yönetimler iş dünyası ve sektörel organizasyonlar gerçekleştirerek gazetecileri haber kaynakları ile buluşturduklarını açıkladı.

 

Kaplan, Emniyet Teşkilatımızın özverili çalışmaları sayesinde İzmir’in güvenli bir kent olduğuna vurgu yaparak, “İzmir Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Şahne’nin şahsında güvenliğimiz ve güvenli kent olma noktasında gece gündüz demeden yoğun bir çalışma temposu ortaya koyan emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi