DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1286 -0.17%
ALTIN 2.236,02-0,32
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’daki Sivas Tanıtım Günleri sona erdi

İstanbul’daki Sivas Tanıtım Günleri sona erdi

ABONE OL
Kasım 16, 2021 09:00
İstanbul’daki Sivas Tanıtım Günleri sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da bu yıl 12.’si düzenlenen ‘Sivas Tanıtım Günleri’ sona erdi. Sivas’ın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı etkinliğe İstanbul’da yaşayan Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi.

 

Zengin bir kültür hazinesine sahip olan Sivas’ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Sivas Belediyesi açtığı stant ile katılımcılardan tam not aldı. Sivas’a kazandırılan hizmetler başta olmak üzere; şehrin soyut ve somut değerlerinin tanıtıldığı Sivas Günleri, renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

 

Etkinliğe katılan vatandaşlara Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Baruthane Pilavcısı olarak bilinen sosyal medya fenomeni Nedim Şahin tarafından belediye standında Peskütan Çorbası ikram edildi. Etkinlik boyunca yaklaşık 50 bin kişiye ikram edilen Peskütan Çorbası, un helvası, katmer ve çörek memleket hasreti çeken Sivaslılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

 

Yöresel lezzetler katılımcıların damağına, Sivas türküleri ise kulaklarına hitap etti. Belediye tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde Sivaslı ünlü sanatçı Onur Şan sahne aldı. Yenikapı etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Sivas türküleri ile unutulmaz bir gün geçirdi. Konserin sonunda ise Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, sanatçı Şan’a Sivasspor forması hediye etti.

 

11 Kasım Perşembe gününden 14 Kasım Pazar akşamına kadar yaklaşık 1 milyon Sivaslı’yı ve farklı illerden gelen vatandaşları ağırlayan Sivas Günleri’nde; tüm ilçelerle birçok kurumun standı yer aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi