DOLAR 32,4733 0.07%
EURO 34,8411 0.15%
ALTIN 2.479,310,70
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Hemodiyaliz Fiyatları

İstanbul Hemodiyaliz Fiyatları

ABONE OL
Eylül 6, 2022 15:50
İstanbul Hemodiyaliz Fiyatları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Böbrek yetmezliği günümüzün en sık görülen rahatsızlıklarından biridir. Bu doğrultuda hastaların büyük bölümünün hemodiyaliz tedavisi görmesi gerekir. Hemodiyaliz; greft, fistül veya kateter ismi verilmiş olan vasküler giriş yolunun kullanılması ile hastalardan alınan kanın diyaliz makinesi yardımı ile diyalizöre aktarılması ve kanın süzgeçten geçirilerek hastaya tekrardan nakledilmesidir. Bu işlem bir nevi filtreleme olarak bilinmektedir. Hastaya geri verilmesi gereken kanın sağlığa uygunluk şartlarında verilmesi şarttır. Çünkü mikrobik bir durum hastanın sağlık sürecini daha da zorlaştırabilmektedir.

İstanbul hemodiyaliz fiyatları ise 2006 ile 2021 yılları arasındaki asgari ücret seviyesine göre belirlenmiş olup %643,6 Euro oranındadır. Fakat enflasyon artışının yaşanması 2022 yılındaki asgari ücretin yükselmesine neden olmuş olup hemodiyaliz fiyatlarının farkını da öne çıkarmaktadır. İstanbul diyaliz merkezi 15 yıl içinde %150 oranında artış yapmış olup SGK’lı hastaların hemodiyaliz tedavisinde etkili orantı ile indirim uygulamaktadır. Normalde seans ücreti ise 345TL olarak bilinmektedir.

İstanbul Hemodiyaliz Merkezleri

Hemodiyaliz; böbrek yetmezliği yaşayan kişinin kanını temizleyen ve kişiye yeniden sağlıklı kan şeklinde verilmesini sağlayan sistemdir. Kullanılan diyaliz makinesinin sorunsuz bir şekilde kullanılması çok önemlidir. Hastanın yaşayacağı en ufak aksaklık büyük sorunlara yol açabileceği gibi hastanın seans sürecinde fenalaşmasını da sağlayabilir. Bu yüzden her diyaliz merkezinin etkin tedavi şeklini sunduğunu ve en son cihaz tipini kullandığını söyleyemeyiz. Çoğu diyaliz merkezinde kullanılan cihazlar eskidir. Bunun beraberinde hijyenik bir tedavi planlaması da yoktur. Fakat İstanbul hemodiyaliz merkezleri en son geliştirilen cihaz modeli ile tedavi imkânı sunmaktadır. Bu doğrultuda hastalığın süreci daha uzun bir sürece yayılmış olup hastanın yeniden toparlanabilmesi ve yaşamını ihtiyaç duyduğu şekilde sürdürebilmesi mümkün olmaktadır.

İstanbul hemodiyaliz merkezleri kapsamında öne çıkan seçkin şubeler öncelikli olarak Boğaziçi diyaliz merkezine bağlı adreslerdir. Birçok diyaliz merkezi bulunuyor olsa da üstün donanımlı cihazların kullanılması, ilgili sağlık personelinin bulunması ve hasta konforunun en üst düzeyde tutulması ile birinci tercih oldukları görülmektedir. Buraya gelen hastalar sadece İstanbul ve çevre illerden değil, Türkiye’nin diğer illerinden ve yurt dışından da olabilmektedir. Çünkü hastalık sürecindeki tüm imkânlar fazlasıyla sunulmaktadır.

Hemodiyaliz Tedavisinin Adresi

Hemodiyaliz tedavisinin adresi araştırma sonuçları beraberinde İstanbul diyaliz merkezi başta olmak üzere geri kalan Boğaziçi, Pendik şubeleri de öne çıkarmaktadır. Böbrek hastalığı için önemli çözüm merkezi olan sağlık kuruluşları böbrek rahatsızlığının başlangıç evresinde oluşacak belirtileri ve tedavi sürecindeki beklentileri de gözlemlemektedir. Kişinin diğer hastalıklarına ve sağlık durumuna bakarak gereksinim duyabileceği her duruma tedavi sürecinde dikkat etmektedir. Gerekli kontrol ve tahlillerin doğru zamanlama ile yapılmasına önem verir. Ayrıca tedavinin olumlu ve etkili sonuç verebilmesi için kişiye göre tedavi şekli sunmaktadır.

Hemodiyaliz tedavisi sağlıklı bir insanın böbrek çalışma fonksiyonunu öne çıkaran çalışmadır. Çünkü her insanın vücudu hemodiyaliz tedavisi kapsamında kanı filtrelemeye ihtiyaç duyar. Bunu yapamadığı zaman böbreklerinde ağrı hissetmeye başlayacağı gibi çeşitli belirtiler görmeye başlar. Konsantrasyon bozukluğu oluşmasıyla mide bulantısının belirgin şekilde ilerlemesi, geceleri sıkça idrara çıkma durumunun oluşması gözlemlenir. Özellikle dengesiz beslenme şeklinin yanı sıra farklı hastalıkların da bulunması ve bu hastalıklara bağlı şekilde yüksek dozlu ilaç kullanılması da böbreklerin fonksiyonunu yitirmesine sebep olmaktadır. Antibiyotik veya kortizon gibi ilaçlar böbrek sağlığını en etkin şekilde bozmaktadır. Bu durum sonucunda kişide belirginleşen belirtiler artış gösterecek olup diyaliz tedavisi gerekir. En iyi diyaliz tedavi merkezi ise İstanbul hemodiyaliz merkezidir.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi