DOLAR 32,5030 0.26%
EURO 34,5967 0.27%
ALTIN 2.478,93-0,16
BITCOIN 2038240-5,12%
İstanbul
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Bizden Haber
  • Ekonomi
  • ICA sürdürülebilir bir gelecek için İş Dünyası Plastik Girişimi’ne imza koyan ilk otoyol işletmecisi oldu

ICA sürdürülebilir bir gelecek için İş Dünyası Plastik Girişimi’ne imza koyan ilk otoyol işletmecisi oldu

ABONE OL
Ağustos 22, 2022 09:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ICA, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak ve plastik kullanımını azaltmak amacıyla İş Dünyası Plastik Girişimi’ni imzaladı. ICA, imzaladığı taahhütnameyle otoyol işletmeciliği alanında bir ilki gerçekleştirdi. Kuzey Çevre Otoyolu, plastik atıkların azaltıldığı ilk otoyol olmaya hazırlanıyor. 

 

Gelecek nesillere daha yaşanılır ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarına devam eden İCA, İş Dünyası Plastik Girişimi’ni imzaladı. 2023 yılına kadar plastik kullanımını azaltmak ve önlemek amacıyla başlatılan girişimde şu ana kadar 42 şirket taahhütlerini ilk kez şeffaflıkla kamuoyu ile paylaştı. ICA da plastik atık kirliliği sorununda plastiğin döngüsel ekonomi kapsamında asla atık haline gelmediği Uluslararası Ortak Vizyonu destekleyerek, imzacıları arasına katıldığı İş Dünyası Plastik Girişimi ile çözümün bir parçası olma yolunda güçlü bir adım attı. Uluslararası Ortak Vizyon, plastik kirliliğinin temel nedenlerine odaklanarak önemli ekonomik, çevresel ve sosyal faydalar sağlayan bir çözüm getirmeyi amaçlıyor. 

 

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam eden ICA, bu çerçevede sürdürdüğü birçok yenilikçi teknoloji, çözüm ve uygulama ile sektörüne öncülük ediyor. ICA bu kapsamdaki çalışmaları ile BM (Birleşmiş Milletler) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin sekizini doğrudan desteklerken, imzaladığı İş Dünyası Plastik Girişimi ile de sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda kararlığını ortaya koyuyor.

 

İş Dünyası Plastik Girişimi, 2019 yılında TÜSİAD, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Global Compact Türkiye iş birliği ile özel sektör kuruluşlarının plastik meselesine yönelik somut eylemlerini teşvik etmek amacıyla kuruldu. Bu kapsamda 42 şirket Uluslararası Ortak Vizyon’un sektörel asgari gerekliliklerini sağlayacak şekilde taahhüt verirken, ICA’nın da aralarında bulunduğu sekiz şirket de Uluslararası Ortak Vizyonu destekleyerek İş Dünyası Plastik Girişimi’nin imzacısı oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi