DOLAR 32,3867 0.2%
EURO 35,0987 -0.02%
ALTIN 2.323,800,20
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halkın Ekmeğinden Elinizi Çekin!

Halkın Ekmeğinden Elinizi Çekin!

ABONE OL
Kasım 18, 2021 14:50
Halkın Ekmeğinden Elinizi Çekin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya'da ekmek fiyatlarına yapılan 50 kuruşluk zamın ardından Türkiye Komünist Partisi Antalya İl Örgütü'nden bir açıklama geldi.

2 liradan satılan 210 gram ekmeğin fahiş oranda artışını kabul etmediğini söyleyen Parti, yükü emekçilerin omuzlarına yüklenen krize karşı tüm Antalya halkını bir araya gelmeye çağırıyor.

TKP Antalya İl Örgütü tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Halkın Ekmeğinden Elinizi Çekin!

Antalya’da ekmek fiyatlarına 50 kuruş zam yapıldı. 2 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 2,5 lira oldu. Zamlanan sadece ekmek fiyatları değil. Son aylarda elektrikten suya, kiralardan gıda malzemelerine tüm temel ihtiyaçlarımızın fiyatları ciddi oranda arttı. Kullandığımız suyun bedeli, market ve pazar alışverişlerimizdeki harcamalarımız neredeyse iki katına çıktı, uygun kira bedelli bir ev bulmak imkansız hale geldi.

Halkın gerçek enflasyonu 50 düzeyine ulaşmış durumda, yani alım gücümüz yarı yarıya azaldı. Gençlerimiz başta olmak üzere milyonlarca yurttaşımız işsizlikle boğuşuyor. Siyasi iktidarların, halkın çıkarlarını gözetmeyen piyasacı ve patronlardan yana ekonomi politikalarının bedelini yıllardır biz emekçiler ödüyoruz. Zenginler daha da zenginleşirken bizler daha da yoksullaşıyoruz.

Hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik kader değildir. Böyle gelmiş böyle gitmez! Fakat bizler bir araya gelirsek, birbirimizle dayanışırsak, mücadele edersek gitmez. Yoksa ekonomik krizin faturası yine bize yıkılır. İktidar ve patronlar kaşıkla verip kepçeyle almaya devam ederler.

TKP Antalya olarak sizlere, emekçi halkımıza çağrımızdır: Gelin birlik olalım; işsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına karşı Semt Evleri’nde, Dayanışma Komiteleri’nde bir araya gelelim. Yüksek fatura bedellerine itiraz edelim, zamlara ve hayat pahalılığına karşı çıkalım, barınma hakkımızı savunalım, mahallelerimizde dayanışmayı daha da büyütelim.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi