DOLAR 32,3727 0.16%
EURO 34,9643 -0.32%
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Göz Hastalıklarının tıpta uzmanlık eğitimine akreditasyon

Göz Hastalıklarının tıpta uzmanlık eğitimine akreditasyon

ABONE OL
Kasım 16, 2021 11:40
Göz Hastalıklarının tıpta uzmanlık eğitimine akreditasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, “Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi” alarak akredite oldu. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun olarak verilen eğitimin akreditasyon belgesiyle tescillendiğini söyledi. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Afrashi, anabilim dalının çok köklü bir eğitim programına sahip olduğunu ve bu eğitimin akredite edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, tıpta eğitim hizmetlerinin kalitesini tescillemek üzere yaptığı akreditasyon başvurusu sonuçlandı. Türk Oftalmoloji Derneğinin Türk Oftalmoloji Yeterlik Kurulunun değerlendirmeleri sonucunda anabilim dalı, “Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi” alarak akredite oldu. Ege Üniversitesinin gerek kurumsal anlamda gerekse birim bazlı olarak akreditasyona büyük önem verdiğine dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye’de kurum bazlı tam akredite olan ilk üniversitenin Ege Üniversitesi olduğunu hatırlattı. Ege Üniversitesinin faaliyetlerini kalite standartları çerçevesinde yürüttüğünü dile getiren Rektör Budak, eğitim- öğretimde kalite önceliğini ilke edindiklerini kaydetti. Ege Üniversitesi olarak gerek eğitim faaliyetleri gerekse diğer tüm hizmetlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak sunduklarını ifade eden Rektör Budak, “Sağlık alanında sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde, Göz Hastalıkları Anabilim Dalımız akredite oldu. Anabilim dalımız, akademik bilgi ve tecrübeleri yanında, yaptığımız yatırımlarla ülkemizin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Sağlık hizmetleri kalitemizi artırmak için çalışmalarımızı daha büyük bir motivasyonla sürdürüyoruz. Akreditasyon belgeleri de aslında, ulusal ve uluslararası anlamda kalitenin tescillenmesi anlamına geliyor. Akreditasyon, ulusal ve uluslararası bazda rekabet gücümüzü artırırken faaliyetlerimizin kalitesini de üst seviyelere taşımamızda yol gösterici oluyor. Bu anlamda ‘Tıpta Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesi’ alan Göz Hastalıkları Anabilim Dalımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

EÜTF Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Afrashi, tıpta uzmanlık eğitiminin akredite edilmesinin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekip, “Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı çok köklü eğitim programına sahip bir kurum. Ama bunun akredite edilmesi önemliydi bizim için. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yıl içinde üniversitemiz tam akredite oldu. Fakülte olarak zaten ilk akredite kurumlardan biriyiz. Akreditasyonu kliniğim adına önemsiyorum ve kurumumuza hayırlı olmasını diliyorum. Akreditasyon sürecinde bizleri destekleyen motive eden hem yönetimimizdeki hem kliniğimizde tüm akademik kadroya teşekkür ederim” dedi.

KALİTE STANDARTLARININ SAĞLANDIĞI ONAYLANDI

EÜTF Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suzan Güven Yılmaz ise “Uzmanlık eğitim akreditasyonu bir anabilim dalının kendi alanında asistan eğitiminde kalite standartlarını sağladığını onaylayan bir belgedir. Ülkemizde oftalmoloji alanında akredite olan birkaç kliniğin arasında yer almak bizi gururlandırıyor. Asistanlarımız kliniğimizde gördükleri nitelikli eğitim sonrası akredite bir klinikten uzman olmanın avantajlarını ileride hem mesleki hayatlarında hem de akademik ortamlarda yaşayacaklardır” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi