DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,0965 -0.1%
ALTIN 2.293,860,73
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin Yeşil Binaları İçin Bütünsel Çözümler

Geleceğin Yeşil Binaları İçin Bütünsel Çözümler

ABONE OL
Ağustos 16, 2022 12:50
Geleceğin Yeşil Binaları İçin Bütünsel Çözümler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mitsubishi Electric’ten verimli, güvenilir ve uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmış, sınıfının en iyi bina sistemleri

 

Evden uzaya kadar yenilikçi teknolojilerin öncü ismi Mitsubishi Electric; verimli, güvenilir ve uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmış, sınıfının en iyi bina sistemleriyle geleceğin yeşil binaları için bütünsel çözümler sunuyor. Bina ihtiyaçlarını anlayan, bina sahiplerinin genel ve bireysel kaygılarını ele alarak entegre sistemler kuran şirket hem kârlılık hem de güvenliği üst düzeye taşıyor. Mitsubishi Electric; veri merkezlerinden otellere kadar birçok alanda tercih edilen iklimlendirme çözümlerinden tek bir noktadan farklı lokasyonlardaki birden fazla yapıyı kontrol eden bina yönetim sistemine, enerji tüketimini azaltan elektrik sistemlerinden asansör ve yürüyen merdivenlerine kadar uzanan geniş bir hizmet ağı sunuyor.  

 

Sürdürülebilir büyümenin ancak doğruyu seçmekle mümkün olduğuna inanan Mitsubishi Electric; doğaya saygılı, ekolojik denge ile uyumlu, verimliliği ve enerji tasarrufunu esas alan iklimlendirme, bina yönetim ve elektrik sistemlerinin yanı sıra asansör ve yürüyen merdiven çözümleri sunuyor. Bir asırlık teknoloji devi, üretimde ve bileşenlerde yüksek standartlara bağlı kalarak tüm sistemlerinin bakım servisi ihtiyacını en aza indirmeyi ve geleceğin yapılarını bugünden inşa edecek teknolojiler sunmayı hedefliyor. 

 

Veri merkezlerinden otellere kadar her yapıda öne çıkan iklimlendirme çözümleri

İklimlendirme çözümleriyle fark yaratan Mitsubishi Electric, bina sahiplerinin zorlu gereksinimlerini karşılayan ve binalarının kârlılığını artıran özel iklimlendirme sistemleri tasarlayıp üretiyor. Veri merkezlerinden ofis binalarına, evlerden otel veya fonksiyonel hizmet binalarına kadar her türlü uygulamada enerji ve maliyet tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanan bu sistemler, kullanıcıya konfor sunmaya devam ederken işletme ve rutin bakım masraflarını da düşürerek kullanım ömrü maliyetlerini azaltmaya yardımcı oluyor. Enerji etkinliği kapsamında kullanılan Mitsubishi Electric imzalı değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi veya VRF’ler, binaların son derece verimli işletilmesine yardımcı olarak sisteme yapılan yatırımın optimum sürede geri dönmesini sağlıyor. VRF sistemleri, binaların güneşe maruz kalma sürelerine uygun olarak oluşacak talebe göre çalışarak aynı anda hem soğutma hem de ısıtma sağlayabiliyor ve gün boyu binada oluşan atık ısı enerjisini yeniden kullanabiliyor.

 

Soğutma Grupları ve Çok Amaçlı Sistemler

Mitsubishi Electric, Climaveneta markasını satın almasıyla birlikte, büyük ısı yüklerine ve ısıtma alanlarına yönelik verimli soğutma grupları, ısı pompalı veya hem ısıtma hem de soğutmayı eş zamanlı sağlayan ünitelerin kullanıldığı sistemlerin üretiminde 40 yılı aşkın bir deneyimi bünyesine katarak, ürün gamını üstün teknolojisiyle harmanlayıp ayrıcalıklı çözümler üretmeye devam ediyor. Artan işletme maliyetleri karşısında yüksek performanslı, dayanıklı ve ekonomik bina çözümlerini piyasaya sunuyor.

 

Lossnay Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Cihazları

Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen benzersiz Lossnay ısı değiştirici teknolojileri, odadaki sıcaklığı ve nemi büyük ölçüde koruyup dengelerken havanın tazelenmesine yardımcı oluyor. Diğer klima sistemleri ile birlikte çalışabilen Lossnay cihazlar sağladıkları şartlandırılmış taze hava sayesinde binalara sağlıklı ve konforlu ortamları sağlıyor. A+ enerji sınıfı verimliliğe ulaşan sistemler taze havaya ulaşımı ekonomik hale getiriyor.

 

City Multi VRF Sistemleri

City Multi VRF Sistemlerinin geliştirme sürecinde çevreci bir yaklaşım benimsenmesi, oda konforunu en üst düzeye çıkaran yüksek performans katsayısına (COP) sahip güçlü, kompakt ve düşük enerji tüketimli üniteler üretilmesini sağlamaya devam ediyor. Mitsubishi Electric kurulum esnekliğinin yanı sıra zengin çeşitlilikteki iç ünite tasarımları ve dış ünite kapasiteleri, olabilecek en farklı gereksinimler için dahi klima ihtiyaçlarına yönelik "en uyumlu" bina çözümlerini sunuyor. Bu yönde çevre ve verimlilik yönetmeliklerine uyum sağlayan Avrupa’nın ilk R32 soğutucu akışkanlı Hybrid City Multi sistemlerini tüketiciler ile buluşturuyor. Yine Mitsubishi Electric’e özel ve sektörde tek 2 borulu ısı geri kazanımlı çözümler tasarım, yatırım ve işletme koşullarında, yaşattığı konfor ile ayrışıyor.

 

Sıcak Su Isı Pompası Sistemleri

Sıcak su ısı pompası sistemleri, enerji tasarrufu girişimlerinde belirleyici bir etken olarak dikkat çekiyor. Yenilikçi Mitsubishi Electric, teknolojilerini en üst düzeye çıkararak, havadan ve sudan toplanan doğal ısıdan yararlanıp, bunu soğuk iklimlerde dahi yüksek verimli ısıtma sağlamak için kullanıyor. Mitsubishi Electric çevreci ısı pompalarını, düşük KİP değerli soğutucu akışkanlarla birleştirerek fosil yakıtların kullanımını azaltmada ve yenilenebilir enerji kaynaklarına entegrasyonda öncülük ediyor.

 

IT Soğutma Sistemleri

Mitsubishi Electric teknolojisini, RC markasının bilgi teknolojileri alanındaki uzmanlığıyla birleştiren IT Soğutma Sistemleri; en zorlu veri merkezlerinde, sistem odalarında, telekom projelerinde ve hassas soğutma ihtiyacı olan alanlarda, yüksek güvenilirlikle, teknolojik ve enerji verimli bina çözümleri sağlıyor. Kolay işletime sahip, modüler MULTIDENSITY ve çevreye duyarlı, düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip soğutucu akışkan kullanılan s-MEXT gibi yüksek katma değerli ürünleri tüketicilere sunuyor.

 

Multi Sistem Klimalar

Mitsubishi Electric çok çeşitli kapasite seçenekleri, farklı tasarım ve renk alternatifleri ile ihtiyaç duyulan klima çözümünün esnek şekilde karşılanmasını sağlıyor. Estetik duvar tiplerinden, zemin seviyesine yakın monte edilen döşeme tiplerine veya tek yöne üflemeli kasetli tavan tiplerine kadar hemen her türlü iç tasarım ile uyum sağlayacak ürün gamına olmasının yanı sıra dış üniteleriyle de bina dışı görsel estetiği ve yer tasarrufu da sağlıyor. Tüm bunlarla birlikte multi sistemler tek dış ünite kullanımı ile ses seviyesinde düşüş ile akustik konfor sağlıyor. Farklı kapasitelerdeki çok sayıda seçenek ve enerji tasarrufu sağlayan özellikleri ile yüksek performans ve ideal konforu bina sakinlerine yaşatıyor.

 

Tek bir noktadan farklı lokasyonlardaki birden fazla yapıyı kontrol eden teknoloji

Mitsubishi Electric; yenilikçi Bina Yönetim Sistemi (Building Management System-BMS) ile, bilgi toplamayı kolaylaştırarak karmaşık süreçlerin pratik bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Tek bir arayüz ile tüm bina sistemlerinin kapsamlı bir görüntüsünü sunan sistem, tek bir binayı veya birden fazla mülkü merkezi olarak yönetmeye olanak tanıyor. Kapsamlı yönetim kapasitesi sayesinde maliyetlerin düşük, enerji tüketiminin verimli ve kullanıcıların memnun kalmasına yardımcı oluyor. Üstelik yönetici, kontrol odasında olmasa dahi mobil cihazlar üzerinden sisteme erişebiliyor; böylece binada devam eden tüm faaliyetlerden daima haberdar olabiliyor. Güvenli ve ölçeklenebilir bir yazılım sunan sistem, tesis yöneticilerinin bina operasyonlarının dinamikleri, verimlilikleri ve koşulları hakkında fikir edinmek için trend raporlarından ve analiz yeteneklerinden yararlanabilmelerini sağlıyor. BMS; aynı zamanda aydınlatma sistemleri, klimalar, asansörler ve yangın alarmları dahil olmak üzere farklı üreticilerin sistemlerine bağlanabiliyor. Ham madde kullanımını azaltan ve verimliliği öne çıkaran bu sistemle binalar hızlı bir şekilde Yeşil Bina Sertifikası alınmasına da yardımcı oluyor. 

 

Enerji tüketimini azaltan elektrik sistemleri ile sürdürülebilir binalar

Mitsubishi Electric, değişken frekanslı sürücüler ile pompa, kompresör ve fan gibi parçaların enerji tüketimini azaltıyor. Maksimum motor, enerji ve maliyet verimliliği ile güvenlik gerektiren uygulamalar için geliştirilen teknoloji, mevcut sisteme de entegre edilebiliyor. Özellikle, inverterler hem yeni hem de eski ekipmanlarda enerji tüketimini azaltırken kârlılığı ve güvenliği merkeze alıyor; elektrik güç dağıtımı, güç izleme ve inverter dahil olmak üzere bina sistemi motorlarının ömrünü uzatıyor. Otomatik şalter ürünleri, elektrik sisteminin stabilitesini ve kullanıcıların güvenliğini sağlarken enerji kontrol çözümleri ise enerji tüketimini optimize etmek için verileri analiz ediyor. Bu durumda yasal gereklilikleri karşılamak, maliyetleri azaltmak, kiracıları daha güvenilir sistemlerle rahat hissettirmek, yatırımların ömrünü uzatmak ya da bunların tümünü gerçekleştirmek için fırsat sunuyor. 

 

Dünyanın en iyi asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinde imzası var

Yapıların ihtiyaçlarını zengin çeşitlilik sergileyen, yüksek düzeyde uygulanabilir ve güvenilir asansör çözümleriyle karşılayan Mitsubishi Electric, en alt kattan çatıya kadar sınıfının en iyi performansını elde etmeyi sağlıyor. Bina alanını maksimuma çıkarmak için asansörleri binalara özel olarak tasarlayabilen Mitsubishi Electric, tüm ekipmanlarını optimum performans ve servis imkânları üzerine yapılandırıyor. Asansörlerle ilgili şikayetleri analiz ederek en büyük şikayetlerin kapılardan kaynaklandığını gören şirket, kapı işletim mekanizmasını izole ederek sağlam bir kapı işletim sistemi devreye sokuyor. Bu sayede düzgün, tutarlı ve neredeyse kusursuz bir çalışma için uygun zemin hazırlıyor, arıza çağrılarını da büyük oranda azaltıyor.  Dünyanın en güvenilir ve verimli asansörleri arasında yer alan Mitsubishi Electric asansörleri, bakım servisi ve orijinal parça temini sayesinde asansörlerin uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde çalışmaya devam etmesini sağlıyor. 

 

Yürüyen merdivenler söz konusu olduğunda ise güvenliğin esas olduğuna inanan Mitsubishi Electric, ürettiği her yürüyen merdiveni yapılara uygun tasarlıyor ve 30 ila 40 yıllık kullanım ömrü veriyor. Önleyici bakım prensibiyle hareket eden ve bu sayede ünite başına birden az arıza çağrısı sağlayan şirket, geleneksel ve spiral yürüyen merdivenlerin sorunsuz bir şekilde çalışmasına ve binanın ömrü boyunca daha az hizmet dışı kalmasına katkı sunuyor. Zarif, esnek ve güvenli olmasıyla öne çıkan Mitsubishi Electric markalı yürüyen merdivenler, yüksek performansını korurken binaların geleceğe yönelik vizyonuyla da uyum yakalıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi