DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fifa En İyi Oyuncular

Fifa En İyi Oyuncular

ABONE OL
Şubat 22, 2024 09:21
Fifa En İyi Oyuncular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fifa En İyi Oyuncular

Fifa en iyi oyuncular belirli kriterlere göre düzenli olarak belirlenmektedir. Futbol tarihine adını yazdıran onlarca futbolcu arasından en yüksek puanı alanlar kazanır.

Futbol, Türkiye’ de olduğu gibi dünyada da takip edilmektedir. Takımların en iyi oyuncuları her yıl FIFA tarafından seçilmektedir. Hem erkek hem kadın oyuncular listesinde yer almaktadır. Oyuncuların yetenekleri, başarıları ve sezon boyunca gösterdikleri performanslarına göre değerlendirilir. Değerlendirmeler ardından yılın futbolcu ödülü verilmektedir. Teknik direktörler, milli takım kaptanlarının belirlediği puanlamayla belirlenir.

2023 Fifa Yılın Oyuncu Ödülü

Spor camiasında heyecanla beklenen ödüller vardır. Birçok futbol oyuncuları farklı kategorilerde değerlendirilir. Her yıl düzenlenen etkinlikte FIFA The Best 2023 verildi. Ayrıca çeşitli pozisyonlarda oynayan yıldız futbolcular ödüllerini aldı.

Yılın en iyi oyuncusu Lionel Messi seçildi. Ayrıca Messi, Ballon D’ or ödülünü sekizinci kez evine götürdü. 1992-95 arasında Grandoli altyapısında futbola başlayan oyuncu kariyerine İnter Miami’ De devam ediyor. Leo Messi olarak tanınan futbolcu dünya tarihinin en iyileri arasındadır.

Arjantin milli takımının kaptanı olan Messi Arjantinlidir. Altı defa Altın Ayakkabı ödülü alan futbolcunun kariyeri oldukça parlaktır. Aldığı Altın Ayakkabı ve Ballon D’ or ödülleriyle her iki alanda da rekor sahibidir. Tüm profesyonel kariyerini Barcelona’ ta tamamlamış sayısı başarıya imza atmıştır.

La Liga, UEFA Şampiyonlar Ligi, Copa del Rey maçlarında kupa kazandı. Bugün hale birçok La Liga rekorunu elinde tutmaktadır. 474 ila en çok gol atan, 36 Hat trick yapan, 192 asist üreten futbolcu sıralamalarının birincisidir.

Messi, milli takımı için en fazla maça çıkan aynı zamanda Arjantin adına en çok gol atan futbolcudur. 2005′ de FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Maradona ve Ronaldo’ yla sıkça karşılaştırılmaktadır. 2006 yılında milli formayla Dünya Kupası’nda gol atan en genç oyuncu unvanına sahiptir.

2011′ de milli takımın kaptanı olarak maçlara çıkmaya başladı. 2006 tarihinden bu yana spor giyim markası Adidas’ ın sözleşmeli sporcusudur. 2019- 2020 senelerinde dünyanın çok kazanan birinci futbolcusudur. Time’ sın 2023′ ün dünyanın en etkili 100 kişilik listesindedir. Laures Yılın Erkek Sporcusu ödülünü kazanan tek ve ilk futbolcu olarak tarihe geçmiştir.

 

Fifa En İyi Forvet Oyuncuları

Spor camiasının en prestijli ödüllerini dağıtan fifa açılımı Federation Internationale de Football Associattion şeklindedir. Türkçesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ dir. Futsal ila futbolun küresel çapta yöneten organdır. Her yıl verdiği ödüller arasında en iyi forvet ödülü yer alır. Bu ödülün sahipleri şunlardır;

  • Kylian Mbappe: Fransız asılı santrafor ve kanat oyuncusudur. Paris Saint- Germain takımının yıldızları arasındadır.
  • Karim Benzema: Fransa milli takımının Cezayir asıllı oyuncusudur. El- İttihad takımında oynamaktadır. Bütün zamanlarında en iyi forveti olarak kabul edilir.
  • Erling Haaland: Norveçlidir, Manchester City formasıyla Premier League liginde oynuyor. Sürat, topsuz alandaki hareketleri, gücü, golcü olmasıyla tanınır.
  • Virgil van Dijk: Mevkisi, Defans olan oyuncu Surinam asıllıdır. Hollanda milli takımı ila Liverpool kulübünde oynar. Milli takımın kaptanıdır, liderliği- gücü- hava yeteneği ön plana çıkarır. 2019 Ballon D’ or ikincisidir.

Bu oyuncular hakkında biraz daha detaylı bilgiler paylaşalım. Mbappe, Fransa milli takımında forvet oynar. Top sürme becerisi, sürat, bitiricilik özellikleri ön plandadır. 2004 tarihinde As Bonsy altyapısında futbola başlayan Lottin, 2015′ te Monaco takımında profesyonelliğe geçmiştir.

Kylian, 2018′ den beri Paris Saint- Germain kulübünün renklerini giymektedir. 2017 tarihinde Golden Boy, Ligue 1 Yılın Oyuncusu ödüllerini kazanmıştır. Ayrıca Ligue 1′ de 4 kez gol kralı olmuştur.

Benzema, futbola 1996- 2004 yıllarında Lyon altyapısında başlamıştır. Teknik yeteneklerine ek sahadaki çok yönlü yetenekleri dikkat çekmesini sağlamıştır. Real Madrid’ te oynadığı sürede en golcü ikinci oyuncu olmuştur.

Karim, bu takımda birçok kez kupa ve şampiyonluk yaşamıştır. 2018- 2022 yılların 4 defa arka arkaya La Liga Sezonun Takımı’na alındır. İki kere La Liga En İyi Oyuncusu seçildi. 2022 yılında Pichichi Ödülüne layık görüldü. Aynı yıl Şampiyonlar Ligi’ nin gol kralı oldu. Suudi Profesyonel Ligi’ indeki takımıyla başarılarını sürdürmektedir.

Erling, 23 yaşında santrafor oynayan yıldız futbolculardandır. Kariyerine Bryne takımında 2005′ de başladı. Çeşitli kulüplerde oynayan futbolcu, 2022′ den beri Manchester City kulübüne bağlıdır.

Haaland, 2018 yılındaki performansı sayesinde Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. Turnuvalardaki 30 maçta 16 gol atarak Molde’ nin en golcü oyuncusu olmuştur. Bahsedilen bu futbolcuların yanında Messi de vardır. Sayısız rekorun sahibi oyuncunun başarıları oldukça fazladır.

Fifa En İyi Kadın Futbol Oyuncusu

Erkek futbolcuların yanı sıra kadın oyuncularında en iyileri her yıl belirlenmektedir. Kadın futbolcular arasında Fifa en iyi oyuncular başarılarıyla ilgi toplar. Mapi Leon, Wendie Renard, Leah Williamson,  Lucy Bronze, Sam Kerr gibi isimler vardır.

Sam Kerr, tam adı Samantha May Kerr’ dir. Chelsea renkleriyle oynayan Avustralyalı futbolcudur. Avustralya milli takım kaptanlığını 2019 yılından beri sürdürür. Forvet olan oyuncu, Ulusal Kadınlar Futbol Ligi’ nin en çok gol atan oyuncusudur.

Kerr, üç farklı ligdeki başarısıyla üç farklı kıtada Altın Ayakkabı ödülü alan tek kadın forvettir. Ödülü sırasıyla 2017-2018 ila 2018-19 sezonlarında W- League/ Avustralya- Yeni Zelanda, 2017 senesinde NWSL/ Kuzey Amerika’ da almıştır.

Mapi Leon, Barselona ila İspanya milli takımında oynuyor. Prainsa Zaragoza’ da futbola başlamıştır. Altetico Madrid’ te oynadığı süreçte teknik direktörü stoper olarak oynatılmıştır. Buradaki ilk şampiyonluğu Cope de la Reina’ dır.

Başarılı oyuncuların listesinin yanında ülke sıralamaları da açıklanmaktadır. Türkiye lig sıralaması organizasyon tarafından açıklanır. Ülkemizin sıralamadaki başarısı milli takım ila kulüplerin başarısına bağlıdır.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi