DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.296,170,84
BITCOIN 22895261,03%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edremit Belediyesi’nden Bibliyoterapi Seansı

Edremit Belediyesi’nden Bibliyoterapi Seansı

ABONE OL
Kasım 28, 2022 18:13
Edremit Belediyesi’nden Bibliyoterapi Seansı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Atatürk Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlediği Bibliyoterapi çalışmasının ikinci seansı gerçekleşti.

 

Edremit Belediyesi sosyal belediyecilik alanında fark yaratmaya devam ediyor. Atatürk Gençlik Merkezi’nin hizmete girmesi ile ücretsiz hizmetler ardı ardına vatandaş ile buluşmaya başladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli Uzman Psikolog&Sosyolog Ferda Sayın’ın kolaylaştırıcılığında Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Bibliyoterapi çalışmasının ikinci seansı yapıldı. Clarissa Pinkola Estes’in kaleme aldığı “Kurtlarla Koşan Kadınlar” kitabının yol göstericiliğinde gerçekleşen bibliyoterapi çalışmasının ikinci seansında katılımcılar kendilerindeki farklılıkları görmeye başladı. Her hafta farklı bir deneyim yaşadıklarını ifade eden katılımcılar çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 

Bibliyoterapi, Eski Yunan’da bir kütüphanede kapı girişinin üzerinde yazılı olan “insan ruhunun iyileştirildiği yer” olarak anlatılmıştır. Kitaplar yolu ile uygulanan terapi biçim olan bibliyoterapi doğru zamanda, doğru kişi ve doğru kitabı bir araya getirerek iç dünyalarını anlama ve irdelemesine olanak sağlıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi