DOLAR 32,3828 0.11%
EURO 35,0674 -0.2%
ALTIN 2.313,491,60
BITCOIN 22856412,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Dedim Olabilir’ NFT Oluyor!

‘Dedim Olabilir’ NFT Oluyor!

ABONE OL
Kasım 22, 2021 14:10
‘Dedim Olabilir’ NFT Oluyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elidor, Dr. Elanur Yılmaz’ın sosyal medyada #DedimOlabilir etiketini kullanarak paylaştığı, yıllar önce yarım kalan, hayalindeki resmi Kadıköy Meydanı’nda dev bir duvar resmi olarak tamamladı.  Yılmaz tweet’inde her ne kadar “dedim olabilir” dese de küçükken çizdiği bir resme “Pembe saçlı kız mı olur?” yorumunu alınca resimden uzaklaştığını, yaptığı resmi de yarım bıraktığını paylaşmıştı. 

 

Duvar resminin NFT versiyonu ise TOG yararına satışa çıkarak başka genç kadınların hayallerine destek olacak.

 

Türkiye’nin bir numaralı şampuan ve saç kremi markası Elidor*, Ebrar Karakurt’un yer aldığı ve çok sevilen #DedimOlabilir kampanyasına yaratıcı bir uygulama ile devam ediyor. Twitter’da kampanya etiketini kullanan ve çocukken çizdiği resmi, “Pembe saçlı kız mı olur?” denince nasıl yarım bıraktığını anlatan Elanur Yılmaz adlı genç kadının hikâyesini bir duvar resmi ile tamamlıyor. Bugün başarılı bir bilim insanı olan Dr. Elanur Yılmaz’ın yaklaşık 25 yıl önce yarım bıraktığı “pembe saçlı kızlar” resmi mural sanatçısı KienArt’ın yorumuyla Kadıköy Meydanı’nda mutlu bir anıya dönüşüyor; Elidor’un #DedimOlabilir sloganıyla meydandan geçenleri selamlıyor. 

 

Dedim Olabilir Dijital versiyonu NFT olarak satışa çıkıyor

Ayrıca KienArt ile birlikte duvarın dijital bir versiyonunu da tasarlayan Elidor, böylece Türkiye’de ilk kez bir hızlı tüketim markasını taşıyan NFT tasarımına da imza atmış oldu. “Dedim Olabilir/ I Said It’s Possible” adını taşıyan NFT, 22 Kasım – 5 Aralık 2021 tarihleri arasında Opensea adlı platformda açık artırma yöntemiyle satışa çıkacak. Satıştan elde edilen gelir ise Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Gençlik Bursları fonuna aktarılarak genç kadınlara hayallerine giden yolculuklarında destek olacak.

 

Elidor’un genç kadınlara hayalleriyle arasına giren tüm engelleri, “Dedim olabilir” diyerek aşmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham verdiği #DedimOlabilir kampanyasının ardından bu etiketi kullanarak pek çok insan hayallerine dair paylaşımlar yapmıştı. Dr. Elanur Yılmaz’ın tweet’ini fark eden Elidor, hikâyesi yarım kalan resmi tamamlamak için kendisiyle iletişime geçti. Eskizi hazırlandıktan sonra duvara aktarılması 6 gün süren eser boyanırken, Yılmaz da duvar resmindeki kızların pembe saçlarının boyanmasına katkı sağladı. Elidor’un “Dedim Olabilir” duvar resmi 31 Aralık tarihine kadar Kadıköy Meydanı’nda olacak.

 

Elanur Yılmaz çocukluk hayali olan bilimi kariyeri yaptı

 Böyle bir projenin içinde yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Dr. Elanur Yılmaz şöyle devam etti: “Açıkçası Elidor bana ilk ulaştığında epey şaşırdım. Herkes gibi ben de kendi hikâyemi paylaşmak ve Elidor’un mesajını desteklemek istemiştim sadece. Çünkü ‘Dedim olabilir’ gerçekten çok güçlü bir ifade. Bizlere önümüzdeki engelleri kabul etmek yerine onları aşmak için cesaret veriyor. Küçükken yarım bıraktığım bir hikâyeyi tamamlamak ve gelecekteki genç kadınlara ilham olmak harika bir duygu. Bu projede yer almamın arkasındaki neden de bu. Hayatta asla olmaz dediğimiz birçok şeyi sorgular ve ‘Neden olmasın?’ diyebilirsek bize birçok kapının açıldığını göreceğiz.”

 

Unilever Saç Bakım Kategorisi Pazarlama Müdürü Kerem Dıramca: “Dedim Olabilir kampanyamıza ilk günden beri çok olumlu yorumlar aldık. Ebrar Karakurt’un da yer aldığı reklam filminin yayına girmesiyle sosyal medyada kampanya etiketini #dedimolabilir ile pek çok içerik paylaşıldı. Dr. Elanur Yılmaz’ın tweet’i de dikkatimizi çekti; resmi ve hikâyeyi bir duvar resmi olarak tamamlama fikrini çok heyecan verici bulduk. Kendisinin çocukken çizdiği ‘pembe saçlı kızı’, hayalleri olan tüm genç kadınlara adayarak bir murale dönüştürmek istedik. Elidor olarak, genç kadınları ‘hayallerinin peşinden gitmeleri için cesaretlendirme’ amacımızla uyumlu çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi