DOLAR 32,3417 0.24%
EURO 35,1656 0%
ALTIN 2.303,181,14
BITCOIN 22896112,89%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Canik’te Kaçak Yapıya Geçit Yok

Canik’te Kaçak Yapıya Geçit Yok

ABONE OL
Ağustos 17, 2022 14:20
Canik’te Kaçak Yapıya Geçit Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Canik Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürüyor.  Canik Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar, hukuki süreçlerin tamamlanmasıyla kontrollü bir şekilde yıkılıyor. İlçede ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayla mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

“Kontrollü bir şekilde yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz”

Kaçak yapılaşmayla mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri ve belediyemize gelen ihbarlar üzerine tespit edilen kaçak yapıları ivedilikle mühürleyerek durduruyoruz. İlçemizin yapı kimliğine zarar veren, imara aykırı kaçak yapılar ilgili yasal uyarı ve hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından, ekiplerimizin gözetiminde kontrollü bir şekilde yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden hiçbir kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.  

 

“Vatandaşlarımızı duyarlı davranmaya davet ediyorum”

Vatandaşları kaçak yapılaşma konusunda duyarlı olmaya davet eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sürdürdüğümüz kaçak yapılaşmayla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapıma başlanan yapılarla ilgili olarak yapı sahiplerine 3194 Sayılı İmar Kanunu ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası ve yıkım işlemlerinin uygulanacağını, ayrıca gerekli hukuki sürecin başlatılacağını vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Vatandaşlarımızı kaçak yapı konusunda duyarlı davranmaya, mağduriyet yaşamamaları için kanunlar çerçevesinde bilinçli bir şeklide hareket etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi