Çalışanlar ‘hibrit’ model istiyor

Covid-19 salgınının ilk günlerinde yoğun bir şekilde uygulanan uzaktan çalışma modeli, aşılar ile birlikte yerini kademeli ofise geri dönüşe bırakıyor. Sodexo’nun Workplace Transformation araştırmasına göre çalışanların yüzde 85’i, “Hibrit çalışma düzeni verimliliğime katkı sağlıyor” diyor.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, yaşamı benzeri görülmemiş bir değişim sürecine sürükledi. İnsanların aralarına giren ‘sosyal mesafe’yle birlikte, iş yapış biçimleri de değişirken, yakın gelecekte uygulanacağı konuşulan uzaktan çalışma zorunlu bir şekilde uygulanmaya başladı.

Sodexo, globalde yaptığı Workplace Transformation araştırmasıyla, aşılarla birlikte başlayan geri dönüş sürecini inceledi ve çalışanların bu dönemle ilgili düşüncelerini araştırdı. Araştırmaya katılanların yüzde 84’ü, uzaktan çalışma modelinin verimliliğe olumlu katkı sağladığını söylüyor. Aynı kitlenin yüzde 76’sı, uzaktan çalışma modelinin uygulama ve üretkenlik anlamındaki verimliliğinden dolayı şaşkın olduğunu dile getiriyor. Ayrıca çalışanların yüzde 85’inin de ofislere tamamen geri dönmek istemediği, haftanın iki günü hibrit bir düzende çalışmaya sıcak baktıkları araştırmada yer alıyor.

Pandemiden sonra iş yaşamının çalışanların beklentileri doğrultusunda her geçen gün değiştiğine dikkat çeken Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Pandemi sonrasında esnek çalışma çalışanların önemli bir bölümünde kabul gördü. Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi olarak bu süreçte iş ortaklarımızın yanında yer alıyor ve iş süreçlerinin geliştirilmesine katkı sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Hibrit çalışma sistemini oluştururken çalışanların dinlenmesi ve ihtiyaçlarının belirlenmesi çok önemli” açıklamasında bulundu.

Araştırmadan öne çıkan diğer notlar şöyle:


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı