DOLAR 32,5897 0.34%
EURO 34,7855 0.1%
ALTIN 2.507,500,94
BITCOIN 20906501,50%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Burhaniye Belediyesi Atık Yağları Toplamak İçin Çalışmalara Başladı
  • Bizden Haber
  • Gündem
  • Burhaniye Belediyesi Atık Yağları Toplamak İçin Çalışmalara Başladı

Burhaniye Belediyesi Atık Yağları Toplamak İçin Çalışmalara Başladı

ABONE OL
Ağustos 18, 2022 14:00
Burhaniye Belediyesi Atık Yağları Toplamak İçin Çalışmalara Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burhaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçede yaptığı çalışmalarla atık yağ toplama kampanyası düzenleyerek sokak hayvanlarına destek oluyor.

 

İşyerleri ve konutlarda kullanılmış  atık yağlarının geri dönüşümü için düğmeye basan Burhaniye Belediyesi, deniz ve çevre kirliğinin önüne geçmek için başlattığı kampanya ile atık yağların toplanmasını sağlıyor. Toplanan atık yağlar geri dönüşüm firmalarına gönderilerek sokak hayvanlarına mama olarak kazandırılıyor.

 

Kullanılan atık yağların lavabo ve giderlere dökülmesi sonucu atık su borularının ve kanalizasyonların tıkanmasının yanı sıra, arıtma tesislerinin de veriminin düşmesini önlemek adına yapılan çalışmalar kapsamında geri dönüşüm varilleri oluşturan Belediye işletme ve muhtarlıklara bu varillerden dağıttı.

 

Kampanyanın öncüsü Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “ Yeraltı ve yer üstü sularının kirlenmesini önlemek amacıyla ilçemiz genelinde çevreye karşı duyarlı projelerimiz devam ediyor.  Atık yağların geri dönüşümü için başlattığımız projemizle sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın da mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımızdan atık yağlar konusunda duyarlılık bekliyor ve muhtarlıklara bırakılan varillerimize atık yağlarını bırakmalarını rica ediyoruz. El birliği ile çevreye olan duyarlılığımızla geleceğimiz için güzel bir çevre bırakabileceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi