DOLAR 32,4042 0.12%
EURO 35,1178 -0.13%
ALTIN 2.322,500,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Beykoz Kivisi’nde Hasat Zamanı

Beykoz Kivisi’nde Hasat Zamanı

ABONE OL
Kasım 19, 2021 13:50
Beykoz Kivisi’nde Hasat Zamanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarının aranan meyvesi, lezzet ve şifa deposu “Beykoz Kivisi”nde hasat başladı. Beykoz Belediyesi’nin çiftçisine 1 ton alım garantisi verdiği kivi, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere de dağıtılacak. 

Beykoz’un suyu, güneşi ve toprağıyla özgün bir aromaya, lekesiz, temiz ve parlak görünüme sahip olan “Beykoz Kivisi” marka değeriyle ilçeyi, ekonomik getirisiyle üreticilerini, faydalarıyla da tüketicileri sevindiriyor.

İshaklı, Cumhuriyetköy ve Anadolufeneri başta olmak üzere ilçe genelinde toplam 44 dönümlük arazide üretimi yapılan Beykoz Kivisi’nden bu yıl dönüm başına 1 ton olmak üzere yaklaşık 44 ton hasat bekleniyor.  

Bağışıklığa Destek 

Kendine özgü lezzetinin yanında vitamin, mineral, antioksidan ve lif içerikleriyle yüksek besin değerine sahip bir meyve olan kivi insan sağlığı için oldukça önem taşıyor.   

C vitamini bakımından zengin olan kivi meyvesinde turunçgillerden çok daha fazla C vitamini bulunuyor. 1 adet kivi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Kivide bulunan vitamin ve mineraller vücudu toksinlerden temizliyor, cildi güzelleştiriyor, kolesterolü düşürüyor ve kalp sağlığını koruyor.    

Bağışıklığı güçlendiren, grip ve nezleye da iyi gelen kivi bu özellikleriyle kış hastalıklarına karşı doğal bir kalkan görevi görüyor.

Üreticisine Alım Desteği 

Beykoz Belediyesi ilçede tarımı teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi” kapsamında kiraz, karpuz, elma gibi pazar talebi olan “Beykoz Markalı” 22 farklı çeşit ürünle birlikte kiviye de destek verdi.

İlçede başlatılan tarım atağının lokomotifi olan “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi”yle kivi üreticileriyle alıcıları buluşturan Beykoz Belediyesi alım garantisiyle çiftçilerin yanında yer aldı.

Sezon başında imzalanan sözleşmeyle gönül rahatlığıyla üretime başlayan çiftçilerin yetiştirdiği kiviler dalında olgunlaşıp lezzet almasının ardından şehrin pazar ve marketlerine gönderilmeye başlandı.

Beykoz Belediyesi, alım garantisi verdiği 1 ton kiviyi bahçelerden alıp taze taze ihtiyaç sahibi sofralara ulaştıracak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi