DOLAR 32,3360 0.23%
EURO 35,0434 -0.25%
ALTIN 2.281,780,20
BITCOIN 22838891,33%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Kocaman Tarım Demek; Hayat Demektir

Başkan Kocaman Tarım Demek; Hayat Demektir

ABONE OL
Ekim 18, 2022 18:00
Başkan Kocaman Tarım Demek; Hayat Demektir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOÜ Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Tarım demek, hayat demektir, gelecek demektir. İmkanlarımızı çiftçilerimiz için seferber edeceğiz” açıklamasında bulundu.  

 

KOÜ Arslanbey Yerleşkesi’nde bulunan Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen tarım istişare toplatısına Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan, Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Kocaman “İnsanlık tarihimizin en eski mesleklerinden biri olan “tarımcılık”ın Kartepe’mizde sürdürülebilirliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” dedi.

 

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı “Başkanımızın toplantımıza katılımı ve bizlere destek sözü vermesi çok kıymetli. Bu konuda fikirlerimiz çok. Bizde neler yapabiliriz bunun için bir araya geldik. İş birliği içerisinde belli noktaya gelebiliriz. Aramızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.   

 

PAZAR SIKINTISI YOK

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan “Üretim yapan çiftçilerimizin yanı sıra atıl durumda olan arazilerimizde var.. Atıl arazilerin üretime kazandırılması önemlidir. Kivi, yeşil erik, ceviz ve cennet meyvesi üretimleri için harekete geçeceğiz. Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda Maşukiye, Derbent, Şirinsulhiye, Balaban, Nusretiye’de çiftçilerimiz üretime geçtiğinde satış kaygısı olmayacaktır.

 

KARTEPE’DE 2300 KAYITLI ÇİFTÇİMİZ VAR

Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker, “2300 çiftçi kaydımız bulunmaktadır. ÇKS belgesi olan 1950 dolayında çiftçimiz vardır. Kiralama yöntemiyle çiftçilik yapan üreticilerimiz de var. Ortak akıl ve işbirliği ile tarımda kalkınma hedeflerimizi belirleyerek, Kartepe tarımında arzu ettiğimiz ivmeyi sağlayabiliriz” dedi.   

 

TARIM CİROMUZU ARTTIRABİLİRİZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “İlçemizde tarıma gönül vermiş, çok başarılı çiftçi hemşehrilerim var. Kartepemizde arazi sorunumuz yoktur. Şeftali ve nektari ekiminde çok ciddi artış oldu. Hem ekonomik olarak kazandırmasının yanı sıra bakımının da kolay olmasından dolayı tercih ediliyor. Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Hocalarımızın emeklerine teşekkür ediyorum. Kartepe tarımını kalkındıracak, evlatlarımızın geleceğine miras bırakacağımız her türlü rantabl projeye desteğe hazırız. Doğru proje , doğru zaman ve doğru ekiple, güç birliği yaparak Kartepe’nin tarımdaki cirosunu arttırabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi