DOLAR 32,3690 0.15%
EURO 34,9701 -0.29%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balıkesir’de Garanti BBVA Yatırım desteğiyle Alişuuri İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti
  • Bizden Haber
  • Eğitim
  • Balıkesir’de Garanti BBVA Yatırım desteğiyle Alişuuri İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti

Balıkesir’de Garanti BBVA Yatırım desteğiyle Alişuuri İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti

ABONE OL
Kasım 18, 2021 09:40
Balıkesir’de Garanti BBVA Yatırım desteğiyle Alişuuri İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Garanti BBVA Yatırım desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti. 

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 132. özel eğitim sınıf açılışı Balıkesir’de Garanti BBVA Yatırım desteğiyle Alişuuri İlkokulu’nda gerçekleşti. 

 

Garanti BBVA Yatırım desteği ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine; Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Akkol, Karesi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz, Karesi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yasemin Böbek Aslan, Garanti BBVA Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Seda Kocabalkan ve Tohum Otizm Vakfı Danışmanı Özgül Gürel katıldı.

 

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.

 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Danışmanı Özgül Gürel, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk – genç var ve bunların sadece 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkânlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Seda Kocabalkan ”Garanti BBVA Yatırım olarak, Tohum Otizm Vakfı’nın, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki özel eğitim sınıflarının daha iyi şartlara ulaşması için başlattığı bu projeye destek olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz.Her çocuğun olduğu gibi otizmli çocukların eğitime erişimi son derece önemli…Tohum Otizm Vakfı ile iş birliğinde 2019’dan bu yana otizmli çocukların en verimli şekilde eğitim olanaklarından yararlanabilmesi için ihtiyaç duyan devlet okullarına özel eğitim sınıfları açıyoruz” dedi.

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eğitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında bugüne kadar; Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yozgat illerinde 128 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi